Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα.

Συνταγή από την/τον:

Χοιρινό στην γάστρα

Στην Λάρισα με το freddo σερβίρουν και μεζέ…

Η γάστρα του Λαρισαίου  από τον C27

 

Υλικά

  • 1 γάστρα

γάστρα θηλυκό

  1. μεταλλικό ή πήλινο μαγειρικό σκεύος, το οποίο αφού θερμανθεί κατάλληλα, τοποθετείται πάνω από το ταψί με το φαγητό συμβάλλοντας στο ψήσιμό του από την επάνω πλευρά

  2. βαθύ και πλατύ μαγειρικό σκεύος με καπάκι

  3. (ναυτιλία) η κοιλιά του σκάφους

 

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό κομμένο σε μεγάλα καρέ(όχι huge)
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες (των γεμιστών) κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 ντομάτες μεγάλες κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο
  • Φυτίνη (βούτυρο)
  • Μισό μπρίκι λάδι
  • Ζεστό νερό από τις πατάτες

 

Εκτέλεση Συνταγής

Η εκτέλεση της συνταγής

 

Βάζουμε στη γάστρα το χοιρινό, τις πατάτες (αφού τις έχουμε  βράσει για μισή  ώρα ξεχωριστά ώστε να κερδίσουμε χρόνο), τις πιπεριές, το βούτυρο, λάδι και τα αλατοπίπερα/μπαχαρικά.

Τέλος βάζουμε τις ντομάτες από πάνω και προσθέτουμε το ζεστό νερό που βράσαμε τις πατάτες κάτι λιγότερο από το να καλυφθούν, κλείνουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε για 1.15 h=4500sec στους 200 0C   πάνω κάτω η ένδειξη.

 gastra

Tips:

Συνοδεύεται με άφθονη ξανθιά  μπύρα…

Για πιο μερακλήδες συνοδεύεται  και με freddo cappuccino  αλλά μόνο από γνωστή αλυσίδα της Λάρισας …

DO IT LIKE LARISSIANS!!! EVERY-TIME, EVERYWHERE WITH EVERYTHING COFFEE FREDDO….

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (2 ψήφοι )
Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα., 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 2 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο