LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  20 Μαΐου 2013

Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα.

by Μαριλού
Χοιρινό στην γάστρα
Στην Λάρισα με το freddo σερβίρουν και μεζέ…

Η γάστρα του Λαρισαίου  από τον C27

 

Υλικά

  • 1 γάστρα

γάστρα θηλυκό

  1. μεταλλικό ή πήλινο μαγειρικό σκεύος, το οποίο αφού θερμανθεί κατάλληλα, τοποθετείται πάνω από το ταψί με το φαγητό συμβάλλοντας στο ψήσιμό του από την επάνω πλευρά

  2. βαθύ και πλατύ μαγειρικό σκεύος με καπάκι

  3. (ναυτιλία) η κοιλιά του σκάφους

 

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό κομμένο σε μεγάλα καρέ(όχι huge)
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες (των γεμιστών) κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 ντομάτες μεγάλες κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο
  • Φυτίνη (βούτυρο)
  • Μισό μπρίκι λάδι
  • Ζεστό νερό από τις πατάτες

 

Εκτέλεση Συνταγής
Η εκτέλεση της συνταγής

 

Βάζουμε στη γάστρα το χοιρινό, τις πατάτες (αφού τις έχουμε  βράσει για μισή  ώρα ξεχωριστά ώστε να κερδίσουμε χρόνο), τις πιπεριές, το βούτυρο, λάδι και τα αλατοπίπερα/μπαχαρικά.

Τέλος βάζουμε τις ντομάτες από πάνω και προσθέτουμε το ζεστό νερό που βράσαμε τις πατάτες κάτι λιγότερο από το να καλυφθούν, κλείνουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε για 1.15 h=4500sec στους 200 0C   πάνω κάτω η ένδειξη.

 gastra

Tips:

Συνοδεύεται με άφθονη ξανθιά  μπύρα…

Για πιο μερακλήδες συνοδεύεται  και με freddo cappuccino  αλλά μόνο από γνωστή αλυσίδα της Λάρισας …

DO IT LIKE LARISSIANS!!! EVERY-TIME, EVERYWHERE WITH EVERYTHING COFFEE FREDDO….

Στο ίδιο στυλ:

Μπούτι από αρνί Λαδόκολλα στην γάστρα Η λαδόκολλα έχει θεϊκές ιδιότητες στο ψήσιμο, κρατάει το κρέας μας ζουμερό και μαλακό και επιπλέον μας δίνει αυτή την αίσθηση της στιγμής που ανοίγουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα, ναι ακριβώς την αίσθηση του “περιμένω να δω κάτι καλό αλλά δεν...

Ομελέτα στην κατσαρόλα – πουν’το τηγάνι οεό; Έχεις κάνει μιζανπλί και δεν θέλεις να μυρίσεις τηγανίλα ; Έχεις σπάσει το τηγάνι σε κανα κεφάλι ; Θες τα φαγάκι σου να γίνει πιο αλαφρύ ; Αυτή είναι η συνταγή σου ! Κάτι σαν καγιανάς κατσαρολάτος . Του πανευκόλου ....

Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές) Την λένε τορτίγια εσπανιόλα ή τορτίγια ντε πατάτας και είναι νόστιμη, τόσο νόστιμη… Στην Ισπανία δεν έχω αξιωθεί να πάω ακόμα οπότε η πρώτη μου επαφή με την ομελέτα αυτή ήταν μέσω μιας φίλης Ισπανίδας και αργότερα στην Αργεντινή όπου...

Ασιατικό κοτόπουλο στην λαδόκολλα Το πιάτο αυτό συνδυάζει τις αγαπημένες γεύσεις της Ασίας (πιπερόριζα, Σάλτσα σόγιας κτλ) με την τεχνική της λαδόκολλας. Για να προσθέσω περισσότερο στην γεύση του κοτόπουλου το μαρινάρω στα υλικά μου για τουλάχιστον 12 ώρες με αυτή την μαρινάδα ,...

Tags

  • Κρασομεζές

Πλοήγηση άρθρων

Μεθυσμένοι κεφτέδες με ούζο . Κε- φτες και δε φταις
Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ καρυδιού και σκόρδου.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes