Η γάστρα του Λαρισαίου από τον C27
Υλικά
- 1 γάστρα
γάστρα θηλυκό
μεταλλικό ή πήλινο μαγειρικό σκεύος, το οποίο αφού θερμανθεί κατάλληλα, τοποθετείται πάνω από το ταψί με το φαγητό συμβάλλοντας στο ψήσιμό του από την επάνω πλευρά
βαθύ και πλατύ μαγειρικό σκεύος με καπάκι
(ναυτιλία) η κοιλιά του σκάφους
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό κομμένο σε μεγάλα καρέ(όχι huge)
- 2 κιλά πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 2 πιπεριές πράσινες (των γεμιστών) κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 2 ντομάτες μεγάλες κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- δεντρολίβανο
- Φυτίνη (βούτυρο)
- Μισό μπρίκι λάδι
- Ζεστό νερό από τις πατάτες
Βάζουμε στη γάστρα το χοιρινό, τις πατάτες (αφού τις έχουμε βράσει για μισή ώρα ξεχωριστά ώστε να κερδίσουμε χρόνο), τις πιπεριές, το βούτυρο, λάδι και τα αλατοπίπερα/μπαχαρικά.
Τέλος βάζουμε τις ντομάτες από πάνω και προσθέτουμε το ζεστό νερό που βράσαμε τις πατάτες κάτι λιγότερο από το να καλυφθούν, κλείνουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε για 1.15 h=4500sec στους 200 0C πάνω κάτω η ένδειξη.
Tips:
Συνοδεύεται με άφθονη ξανθιά μπύρα…
Για πιο μερακλήδες συνοδεύεται και με freddo cappuccino αλλά μόνο από γνωστή αλυσίδα της Λάρισας …
DO IT LIKE LARISSIANS!!! EVERY-TIME, EVERYWHERE WITH EVERYTHING COFFEE FREDDO….