LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  30 Οκτωβρίου 2013

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο.

by Παναγιώτης
Χοιρινό λεμονάτο
Ο Πέτρος από τότε που έπεσε η ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική τα έχει βάψει όλα κίτρινα…

Αυτή εδώ είναι η συνταγή για το κλασσικό χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με τον τρόπο της μάνας μου και με την προσθήκη του κουρκουμά γιατί τελευταία τον αγαπάμε πολύ στο σπίτι, όχι μόνο για την διακριτική γεύση του και το τέλειο χρώμα που δίνει στο φαγητό, αλλά επίσης για τις απίστευτες αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του…

 

 

Τα υλικά μας (για 4-6  άτομα)

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • 2 μέτρια καρότα ολόκληρα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
  • 2 μπαχάρια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από 2 λεμόνια μεγάλα (1/2 κούπα)
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα  τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης. Τσιγαρίσουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συχνά.
  3. Αφού έχουμε σφραγίσει το χοιρινό μας τσιγαρίζοντας το, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλοτέρο σημείο που μπορούμε να πετύχουμε βρασμό με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό.
  5. Σιγοβράζουμε για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.
  6. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, πουρέ, η ακόμα και ζυμαρικά αν είμαστε μακαρονάδες, εγώ το προτιμώ με πουρέ πάντως ;)

Στο ίδιο στυλ:

Χοιρινό με κρασί, μουστάρδα και χρένο στην γάστρα. Πριν μερικές εβδομάδες, η φίλη μου Τζοάνα πέρασε από το σπίτι για να μας βγάλει φωτογραφίες (περιμένουμε μωράκι) και σκέφtηκα να κάνω κάτι γρήγορο για μεσημεριανό.  Το κάτι γρήγορο γρήγορα άλλαξε σε μία υπερπαραγωγή που χρειάστηκε 4+ ώρες για να τελειώσει....

Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα. Η γάστρα του Λαρισαίου  από τον C27   Υλικά 1 γάστρα γάστρα θηλυκό μεταλλικό ή πήλινο μαγειρικό σκεύος, το οποίο αφού θερμανθεί κατάλληλα, τοποθετείται πάνω από το ταψί με το φαγητό συμβάλλοντας στο ψήσιμό του από την επάνω πλευρά βαθύ και πλατύ...

Ομελέτα στην κατσαρόλα – πουν’το τηγάνι οεό; Έχεις κάνει μιζανπλί και δεν θέλεις να μυρίσεις τηγανίλα ; Έχεις σπάσει το τηγάνι σε κανα κεφάλι ; Θες τα φαγάκι σου να γίνει πιο αλαφρύ ; Αυτή είναι η συνταγή σου ! Κάτι σαν καγιανάς κατσαρολάτος . Του πανευκόλου ....

Κουσκουσές (κους κους) στην κατσαρόλα Κουσκουσές = Ζυμαρικό σε στρογγυλές μπαλίτσες. Τα Ελληνικά ζυμαρικά είναι πολλά, ποικιλόμορφα και πολύ νόστιμα, ο κουσκουσές είναι ένα ζυμαρικό που φτιάχνουν στην Ηλεία (βέρσιον του κους κους). Φτιάχνεται με αυγά, πρόβειο γάλα και αλεύρι, μαγειρεύεται όπως το κριθαράκι στην...

Tags

  • Εύκολες
  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Μαρμελάδα βατόμουρο, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα..
Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

4 comments

  • Olive and Olive
    31 Οκτωβρίου 2013

    Καλημέρα, Παναγιώτη!!! τι ωραίο πιάτο!!! χρησιμοποιώ και εγώ πολύ το κουρκουμά τελευταία, ξέρω ότι βοηθάει πολύ και στη μνήμη.

    Reply
    • Παναγιώτης
      31 Οκτωβρίου 2013

      Να είσαι καλά olive! Καταπληκτικό Υλικό ο Κουρκουμάς πράγματι :)

      Reply
  • Κυριακή
    6 Νοεμβρίου 2013

    Είναι καταπληκτικό…ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ….!!!

    Reply
    • Παναγιώτης
      6 Νοεμβρίου 2013

      Να είσαι καλά Κυριακή!

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Παναγιώτης στο Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!
  • Νόστιμη πίτα σε σχήμα ήλιος με λαχανικά και τυρί στο Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας.
  • Μηλόπιτα αμερικάνικου τύπου, τέλεια! στο Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)
  • Ωραιότατο φαγητό, νοστιμότατα και καλοφτιαγμένα μανιτάρια φρικασέ στο Πλευριτώσαμε… Πλευρώτους ψητά με κόλιανδρο
  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes
Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}