LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  30 Οκτωβρίου 2013

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο.

by Παναγιώτης
Χοιρινό λεμονάτο
Ο Πέτρος από τότε που έπεσε η ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική τα έχει βάψει όλα κίτρινα…

Αυτή εδώ είναι η συνταγή για το κλασσικό χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με τον τρόπο της μάνας μου και με την προσθήκη του κουρκουμά γιατί τελευταία τον αγαπάμε πολύ στο σπίτι, όχι μόνο για την διακριτική γεύση του και το τέλειο χρώμα που δίνει στο φαγητό, αλλά επίσης για τις απίστευτες αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του…

 

 

Τα υλικά μας (για 4-6  άτομα)

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • 2 μέτρια καρότα ολόκληρα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
  • 2 μπαχάρια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από 2 λεμόνια μεγάλα (1/2 κούπα)
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα  τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης. Τσιγαρίσουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συχνά.
  3. Αφού έχουμε σφραγίσει το χοιρινό μας τσιγαρίζοντας το, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλοτέρο σημείο που μπορούμε να πετύχουμε βρασμό με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό.
  5. Σιγοβράζουμε για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.
  6. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, πουρέ, η ακόμα και ζυμαρικά αν είμαστε μακαρονάδες, εγώ το προτιμώ με πουρέ πάντως ;)

Στο ίδιο στυλ:

Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα. Η γάστρα του Λαρισαίου  από τον C27   Υλικά 1 γάστρα γάστρα θηλυκό μεταλλικό ή πήλινο μαγειρικό σκεύος, το οποίο αφού θερμανθεί κατάλληλα, τοποθετείται πάνω από το ταψί με το φαγητό συμβάλλοντας στο ψήσιμό του από την επάνω πλευρά βαθύ και πλατύ...

Ομελέτα στην κατσαρόλα – πουν’το τηγάνι οεό; Έχεις κάνει μιζανπλί και δεν θέλεις να μυρίσεις τηγανίλα ; Έχεις σπάσει το τηγάνι σε κανα κεφάλι ; Θες τα φαγάκι σου να γίνει πιο αλαφρύ ; Αυτή είναι η συνταγή σου ! Κάτι σαν καγιανάς κατσαρολάτος . Του πανευκόλου ....

Κουσκουσές (κους κους) στην κατσαρόλα Κουσκουσές = Ζυμαρικό σε στρογγυλές μπαλίτσες. Τα Ελληνικά ζυμαρικά είναι πολλά, ποικιλόμορφα και πολύ νόστιμα, ο κουσκουσές είναι ένα ζυμαρικό που φτιάχνουν στην Ηλεία (βέρσιον του κους κους). Φτιάχνεται με αυγά, πρόβειο γάλα και αλεύρι, μαγειρεύεται όπως το κριθαράκι στην...

Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα. Δεκαπενταύγουστος το καλοκαίρι είναι στα απόγειο του, οι πόλεις αδειάζουν, η παραλίες και τα χωριά γεμίζουν. Θρησκευτική γιορτή αλλά και ώρα για μασαμπούκα. Στο χωριό μου τρώμε αρνί και δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την παράδοση αλλά για ακόμα μία...

Tags

  • Εύκολες
  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Μαρμελάδα βατόμουρο, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα..
Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

4 comments

  • Olive and Olive
    31 Οκτωβρίου 2013

    Καλημέρα, Παναγιώτη!!! τι ωραίο πιάτο!!! χρησιμοποιώ και εγώ πολύ το κουρκουμά τελευταία, ξέρω ότι βοηθάει πολύ και στη μνήμη.

    Reply
    • Παναγιώτης
      31 Οκτωβρίου 2013

      Να είσαι καλά olive! Καταπληκτικό Υλικό ο Κουρκουμάς πράγματι :)

      Reply
  • Κυριακή
    6 Νοεμβρίου 2013

    Είναι καταπληκτικό…ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ….!!!

    Reply
    • Παναγιώτης
      6 Νοεμβρίου 2013

      Να είσαι καλά Κυριακή!

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes