LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  22 Οκτωβρίου 2013

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.

by Παναγιώτης

Κριθαράκι με σπανάκι

Αν είστε χορτοφάγοι, αν νηστεύετε ή αν μνηστεύετε σας έχω πιάτο καταπληκτικό, σπανάκι με κριθαράκι και τυριά στον φούρνο…

 

Τα υλικά μας

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 300 γρ σπανάκι
  • 3 ντομάτες ώριμες μέτριες στο μέγεθος, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
  • 3 κούπες βραστό νερό
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • Φέτα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 

Προετοιμασία

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και το κύμινο, βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας.
  3. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκο σπανάκι θα πρέπει να το πλύνουμε, ένα τιπ είναι να χρησιμοποιήσουμε τον νεροχύτη μας και να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας ξύδι για απολύμανση και μία κουταλιά της σούπας αλάτι, το αλάτι θα τραβήξει το χώμα από το σπανάκι.
  4. Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο βάζουμε σε ένα σκεύος και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να ρίξουμε λίγο τον όγκο του και το βάζουμε στο σκεύος του φούρνου που θα χρησιμοποιήσουμε μαζί με τον άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό. Απο πάνω ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για να πάει το κριθαράκι παντού, αλατοπιπερώνουμε, σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί όπως τριμμένη φέτα που του πάει πολύ.
  5. Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε πάνω από το σπανάκι και το κριθαράκι από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα, βάζουμε το φαγητό σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο τυρί.

 

Δε χόφ
Ο Μιτς Μπιουκάναν έτρωγε πάντα το κριθαράκι του με σπανάκι για να είναι δυνατός αλλά και κομψός.

Στο ίδιο στυλ:

Μοσχάρι γιουβέτσι . Ο μόσχος ο σιτευτός   Το γιουβέτσι είναι κλασικÏŒ πιάτο οικογενειακού τραπεζιού που το συναντάμε σε παραλλαγές και στην υπÏŒλοιπη  ΜεσÏŒγειο και στα Βαλκάνια . Η ονομασία προέρχεται απÏŒ την τούρκικη λέξη “guvec” ,που περιγράφει το σκεύος μέσα στο οποίο μαγείρευαν το κρέας με...

Κάρυ με ρεβίθια, χορτοφαγικό αλλά καυτό. Φτιάξαμε τις προάλλες την σπιτική πάστα για κάρυ και την είχαμε αποθηκευμένη στο ψυγείο (ÏŒπως σας εξήγησα στην συνταγή), σήμερα λοιπÏŒν θα κάνουμε ένα κάρυ χορτοφαγικÏŒ ή vegan, έχουμε την βάση λοιπÏŒν έτοιμη και εύκολα και με λίγα επιπλέον υλικά...

Μοσχιοί με κριθαράκι (Μοσχοχτάποδα και ιστορίες της λαϊκής) Το Σάββατο ÏŒπως και κάθε Σάββατο ÏŒταν είμαι στην Αθήνα πηγαίνω λαÏŠκή στους ΑμπελÏŒκηπους (ΛουÏŠζης Ριανκούρ ή Δουκίσσης Πλακεντίας), εκεί αγοράζω ψάρια και θαλασσινά απÏŒ τον φίλο μου τον Μηνά τον “καταπληκτικÏŒ”, τον βρίσκεις στον δεύτερο πάγκο στην σειρά στην...

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία Η ιδέα βασίζεται στις κρύες σαλάτες με noodles που αλλά και στα υλικά που συναντάμε στα stir fry, και ο σκοπÏŒς είναι να συνδυάσω ένα καθαρά ελληνικÏŒ ζυμαρικÏŒ ÏŒπως είναι το κριθαράκι με τις γεύσεις του τζίντζερ, του μοσχολέμονου, τις...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου.
Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes