Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.

Συνταγή από την/τον:

Κριθαράκι με σπανάκι

Αν είστε χορτοφάγοι, αν νηστεύετε ή αν μνηστεύετε σας έχω πιάτο καταπληκτικό, σπανάκι με κριθαράκι και τυριά στον φούρνο…

 

Τα υλικά μας

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 300 γρ σπανάκι
  • 3 ντομάτες ώριμες μέτριες στο μέγεθος, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
  • 3 κούπες βραστό νερό
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • Φέτα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 

Προετοιμασία

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και το κύμινο, βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας.
  3. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκο σπανάκι θα πρέπει να το πλύνουμε, ένα τιπ είναι να χρησιμοποιήσουμε τον νεροχύτη μας και να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας ξύδι για απολύμανση και μία κουταλιά της σούπας αλάτι, το αλάτι θα τραβήξει το χώμα από το σπανάκι.
  4. Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο βάζουμε σε ένα σκεύος και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να ρίξουμε λίγο τον όγκο του και το βάζουμε στο σκεύος του φούρνου που θα χρησιμοποιήσουμε μαζί με τον άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό. Απο πάνω ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για να πάει το κριθαράκι παντού, αλατοπιπερώνουμε, σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί όπως τριμμένη φέτα που του πάει πολύ.
  5. Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε πάνω από το σπανάκι και το κριθαράκι από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα, βάζουμε το φαγητό σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο τυρί.

 

Δε χόφ

Ο Μιτς Μπιουκάναν έτρωγε πάντα το κριθαράκι του με σπανάκι για να είναι δυνατός αλλά και κομψός.

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 3.3/5 (8 ψήφοι )
Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ., 3.3 από 5 βασιζόμενο σε 8 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο