Χούμους με κύμινο σε Μαροκινό στυλ

Συνταγή από την/τον:

Χούμους με κύμινο σε Μαροκινό στυλ

 

Τα υλικά μας

  • 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα
  • 5-7  κουταλιές της σούπας  ταχίνι*
  • 5-7 κουταλιές χυμός λεμόνι*
  • 1/2 με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι*
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • περίπου 1/4 της κούπας ζωμό από τα ρεβύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •  κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο ή σπόρους κύμινο
  • Πιπέρι καγιέν ή πάπρικα  για το σερβίρισμα
  • 1 καρύδι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

*Προσθέστε σταδιακά για ρυθμίσετε την γεύση

 

Σε επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε όλα τα υλικά μας  και χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε την γεύση μπορεί να θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο λεμόνι ή αλάτι.

Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και σερβίρουμε με πιπέρι καγιέν , ελιές και φρέσκο ελαιόλαδο.  Τρώγεται με ψωμί, πίτες, τσιπς και με στικς από καρότα. Διατηρείται στο ψυγείο για  5-6 μέρες περίπου.

Οι Αμερικάνοι (και πολλοί άλλοι όπως έχω ξαναπεί) πιστεύουν ότι στην στην Ελλάδα τρώμε χούμους μέχρι και για πρωινό.
Η Γιαγιά τι έχει να πει για αυτό;

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (2 ψήφοι )
Χούμους με κύμινο σε Μαροκινό στυλ, 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 2 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο