Οι ξένοι για ένα παράξενο λόγο νομίζουν ότι στην Ελλάδα τρώμε χούμους μέχρι και για πρωινό που να ‘ξεραν.
Όπως και να ‘χει βέβαια δεν παύει τούτο το απλό ντιπ να είναι νοστιμότατο και πολύ υγιεινό.
Τα υλικά μας
- 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα
- 5-7 κουταλιές της σούπας ταχίνι*
- 5-7 κουταλιές χυμός λεμόνι*
- 1/2 με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι*
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- περίπου 1/4 της κούπας ζωμό από τα ρεβύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 8-10 μαύρες ελιές θρούμπες ανάλατες (χωρίς κουκούτσι)
- Πιπέρι καγιέν για το σερβίρισμα
*Προσθέστε σταδιακά για ρυθμίσετε την γεύση
Σε επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές και χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε την γεύση μπορεί να θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο λεμόνι ή αλάτι. Αφού όλα είναι εντάξει ρίχνουμε τις ελιές και χτυπάμε ξανά.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε με πιπέρι καγιέν , ελιές και φρέσκο ελαιόλαδο. Τρώγεται με ψωμί, πίτες, τσιπς και με στικς από καρότα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 με 5 μέρες.