LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Ορεκτικά  /  18 Μαΐου 2013

Χούμους με μαύρες ελίες

by Παναγιώτης
Χούμους με μαύρες ελιές
Η Γιώργαινα αποφάσισε να επεκτείνει το κουζινό-ρεπερτόριο της …

Οι ξένοι για ένα παράξενο λόγο νομίζουν ότι στην Ελλάδα τρώμε χούμους μέχρι και για πρωινό που να ‘ξεραν.
Όπως και να ‘χει βέβαια δεν παύει τούτο το απλό ντιπ να είναι νοστιμότατο και πολύ υγιεινό.

 

Τα υλικά μας

  • 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα
  • 5-7  κουταλιές της σούπας  ταχίνι*
  • 5-7 κουταλιές χυμός λεμόνι*
  • 1/2 με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι*
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • περίπου 1/4 της κούπας ζωμό από τα ρεβύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8-10 μαύρες ελιές θρούμπες ανάλατες (χωρίς κουκούτσι)
  • Πιπέρι καγιέν για το σερβίρισμα

*Προσθέστε σταδιακά για ρυθμίσετε την γεύση

 

Σε επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές και χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε την γεύση μπορεί να θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο λεμόνι ή αλάτι. Αφού όλα είναι εντάξει ρίχνουμε τις ελιές και χτυπάμε ξανά.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε με πιπέρι καγιέν , ελιές και φρέσκο ελαιόλαδο.  Τρώγεται με ψωμί, πίτες, τσιπς και με στικς από καρότα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 με 5 μέρες.

Στο ίδιο στυλ:

Χούμους με κύμινο σε Μαροκινό στυλ   Τα υλικά μας 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα 5-7  κουταλιές της σούπας  ταχίνι* 5-7 κουταλιές χυμός λεμόνι* 1/2 με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι* 1/4 της κούπας ελαιόλαδο περίπου 1/4 της κούπας ζωμό από τα ρεβύθια 1 σκελίδα σκόρδο  κουταλάκι...

Σπιτικό Πατέ Ελιάς Το πατέ ελίας το σπιτικό το πρόστυχο! Πάρτε τον έλεγχο του τι τρώτε στα χέρια σας! Προσωπικά ότι μπορώ να φτιάξω μόνος μου στο σπίτι μου αποφεύγω να το αγοράσω έτοιμο, το πατέ ελιάς είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό ειδικά...

Ρεβυθάδα πειραγμένη με χυμό πορτοκάλι & κόλιανδρο Η κλασική ρεβυθάδα είναι μία σούπα απλή και ρουστίκ αλλά τόσο μα τόσο νόστιμη. Τα ρεβύθια είναι πηγή πρωτεΐνης και  φυτικών ινών, περιέχουν φολικό οξύ, και μαγγάνιο. Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες...

Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ καρυδιού και σκόρδου. Πάμε να φτιάξουμε ένα υγιεινό εύκολο πιάτο γεμάτο βιταμίνες και άρωμα από το ευεργετικό σκόρδο και τα νόστιμα καρύδια.   Τα υλικά μας (για 2 μερίδες) Για την Βινεγκρέτ χρησιμοποίησα 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικό 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 φλιτζάνι...

Tags

  • Vegan
  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μεθυσμένα μανιτάρια με φασκόμηλο & φέτα.
Γουακαμόλε ντιπ για ντιπ.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes