Αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνετε το ψάρι σας σαν στον ατμό με την συνοδεία φρέσκων καλοκαιρινών λαχανικών.
Τα υλικά μας
- 1 ψάρι ολόκληρο (εγώ χρησιμοποίησα τσιπούρα)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μεγάλα χοντροκομμένα
- 1 μάτσο γλυστρίδα χοντροκομμένη
- 3 πιπεριές κέρατο κομμένες στην μέση
- 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη κομμένη σε καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Μισή κούπα μαϊντανό χοντροκομμένο
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι τοποθετούμε 2 κομμάτια λαδόκολλα σταυρωτά, και βάζουμε εκεί όλα τα λαχανικά μας και το ψάρι
- Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε την λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
- Ξεκοκαλίζουμε το ψάρι και το σερβίρουμε με τα λαχανικά του με ένα λαδολέμονο που φτιάχνουμε με μπόλικο φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.