Ψάρι με άρωμα Ασίας, πιάσαμε λαβράκι!

Συνταγή από την/τον:

Λαβράκι με γέυση Ασίας

Έπιασα λαβράκι = 我抓住了低音 τάδε έφη το google translate…

Πάμε να δούμε ένα εύκολο τρόπο για να αλλάξουμε λίγο την γεύση των ψαριών μας με υλικά της ασιατικής κουζίνας που μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα. Η σόγια σως θα καραμελώσει την πέτσα του ψαριού και η φρεσκάδα του τζίντζερ θα το απογειώσει, εγώ χρησιμοποίησα λαβράκι αλλά πολύ άνετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ψάρι, όπως σολομό, τόνο η ακόμα και τσιπούρα…

 

Υλικά για ένα ψάρι

  • 1 λαβράκι με μάτι καθαρό, καθαρισμένο έτοιμο (ο ιχθυοπώλης θα το καθαρίσει για εσάς)
  • 1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε διπλή λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο βάζουμε το ψάρι μας και από πάνω όλα τα υλικά μας για να καλύψουμε καλά το ψάρι μας και από τις 2 πλευρές, βάζουμε και λίγο από τα μυρωδικά μας στην κοιλιά του ψαριού.
  2. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
  3. Το σερβίρουμε ζεστό με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και έξτρα σόγια σος.

 

Λαβράκι λαδόκολλα

Τα αποκαλυπτήρια του έργου τέχνης…

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (1 ψήφος )
Ψάρι με άρωμα Ασίας, πιάσαμε λαβράκι!, 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 1 ψήφο

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο