Πάμε να δούμε ένα εύκολο τρόπο για να αλλάξουμε λίγο την γεύση των ψαριών μας με υλικά της ασιατικής κουζίνας που μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα. Η σόγια σως θα καραμελώσει την πέτσα του ψαριού και η φρεσκάδα του τζίντζερ θα το απογειώσει, εγώ χρησιμοποίησα λαβράκι αλλά πολύ άνετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ψάρι, όπως σολομό, τόνο η ακόμα και τσιπούρα…
Υλικά για ένα ψάρι
- 1 λαβράκι με μάτι καθαρό, καθαρισμένο έτοιμο (ο ιχθυοπώλης θα το καθαρίσει για εσάς)
- 1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ
- Μισή κούπα ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε διπλή λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο βάζουμε το ψάρι μας και από πάνω όλα τα υλικά μας για να καλύψουμε καλά το ψάρι μας και από τις 2 πλευρές, βάζουμε και λίγο από τα μυρωδικά μας στην κοιλιά του ψαριού.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
- Το σερβίρουμε ζεστό με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και έξτρα σόγια σος.