LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  27 Ιουνίου 2013

Ψήτες πατάτες με σάλτσα ανθότυρου & λουκάνικο, τζάκετ ποτέιτοο ντάρλινγκ

by Παναγιώτης
Ψητή πατάτα
“Γουάτ δε χελ ιζ δατ ον μάι τζάκετ ποτέιτο;” ρώτησε ο Charles με μάτια γεμάτα απορία…

Η ψητή πατάτα ή jacket potato όπως την λένε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα πιατάκι στυλ fast food που μπορείς να βρεις σε όλα τα μικρά cafe ή εστιατόρια που κάνουν πρωινό & μεσημεριανό.

Στην πρώτη εταιρία που δούλεψα στην Αγγλία λοιπόν το jacket potato είχε γίνει εβδομαδιαία ιεροτελεστία, κάθε Τρίτη ή Τετάρτη μαζί με τον Σλάβεκ (Πολωνός, ο οποίος είχε ανακαλύψει την τρύπα που έφτιαχνε το καλύτερο) αλλά και με άλλους κάναμε την βολτίτσα μας από το Southwark (πίσω από την Tate Modern) προς το London Bridge και γυρίζαμε χαρούμενοι στην εταιρία με την ψητή πατάτα μας.

Στα πολλά εστιατόρια που είχαν ξεφυτρώσει στην περιοχή μπορούσες να βρείς από Ελληνικό φαγητό μέχρι και σούσι, αλλά για ένα περίεργο λόγο όταν βρίσκομαι στην Αγγλία προτιμούσα για μεσημεριανό το φαγητό της pub(Σε κάποιες pub ή gastropub μπορείς να φας καταπληκτικά τα λίγα αλλά καλά αγγλικά πιάτα fish n’ chips, bangers and mash, gammon steak κτλ) και ότι άλλο παραδοσιακό αγγλικό που μπορείς να βρεις στα cafe και στα εστιατόρια τους.

Τις πατάτες τους τις συνοδεύουν λοιπόν συνήθως με μπόλικο τυρί, με baked beans με ντομάτα και άλλα, εδώ θα τις κάνω με ελληνικό στυλ με ανθότυρο και χωριάτικο λουκάνικο. Αν φλυαρώ να μου το πείτε έτσι;

Τα υλικά μας (για 2 πατάτες μέτριες )

  • 2 πατάτες μέτριες
  • 1/4 από ένα μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο  κομμένο σε φέτες
  • 125 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 ντομάτα καθαρισμένη χωρίς τους σπόρους (στεγνή)
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη (μισή κουταλιά ξερή αν δεν έχετε φρέσκια)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι καγιέν ή μαύρο αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις τυλίγουμε με λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (τρυπάμε την πατάτα με μαχαίρι και αν περνά με ευκολία απο άκρη σε άκρη είναι έτοιμη).
  2. Σε ένα μούλτι χτυπάμε καλά το ανθότυρο με το κρεμμυδάκι, την ντομάτα, την ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, αν δεν έχουμε Multi τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη & ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένη σαλτσούλα ;)
  3. Σε ένα τηγάνι περνάμε το λουκάνικο μας για να πάρει χρώμα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανοίγουμε την πατάτα στην μέση κατά μήκος με ένα μαχαίρι (προσέχουμε να μην καούμε), την αλατίζουμε & από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα του ανθότυρου και τα λουκάνικα μας, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Τρώγονται ζεστές.
GOD SAVE THE QUEEN SHE AIN’T NO HUMAN BEING!

Στο ίδιο στυλ:

Φασολάκια τσαούλια σαλάτα με σάλτσα ανθότυρου Το σημαντικÏŒ κομμάτι της συνταγής μας είναι η σάλτσα ανθÏŒτυρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα βραστά η ψητά λαχανικά αλλά εδÏŽ θα την δούμε με τα νÏŒστιμα και τρυφερά φασολάκια τσαούλια. Η λέξη τσαούλια απÏŒ ÏŒσο ξέρω σημαίνει...

Πράσινος πουρές με πατάτες και βλήτα, εύκολα και οικοεναλλακτικά. Πάμε να δούμε ένα πουρέ εύκολο με γεύση απÏŒ αγαπημένα βλήτα τα έξυπνα και πράσινα χÏŒρτα. Γίνεται σε μηδέν χρÏŒνο και αφρατεύει με γιαούρτι και ελαιÏŒλαδο, καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να σταθεί ως πιάτο μÏŒνο του ή να συνοδέψει...

Πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια και μπέικον – ωωωω γκρατέν Οι φίλοι μας οι Γάλλοι , ÏŒταν λένε “gratine” εννοούν τη δημιουργία κρούστας στην επιφάνεια του φαγητού. Η κρούστα γίνεται αν καλύψετε το φαγητÏŒ με κάποιο υλικÏŒ που λιÏŽνει, πχ βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυριά, ή μπεσαμέλ και το ψήσετε στο...

Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Έχουμε ξεκινήσει το lovefood εδÏŽ και μερικούς μήνες και πάντα συζητούσαμε αν θα πρέπει να μπουν και οι πιο απλές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, αυτές που μάθαμε απÏŒ μικροί και που δεν νοείται αν έχεις κάποια μαγειρική εμπειρία να θες...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες

Πλοήγηση άρθρων

Μουσακάς. The famous greek mousaka
Κοτόπουλο με χυλοπίτες. Η κότα έφαγε χυλόπιτα

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes