LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Σούπες  /  8 Οκτωβρίου 2013

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες

by Μαριλού
ψαρόσουπα
You are beautiful , I love you …ζαργάνα μου …Λέει ο Κοσμάς “ο ψαροκασέλας” στις διερχόμενες νεάνιδες και θυμάται τα περασμένα μεγαλεία , τότε που είχε ανακηρυχθεί Μr International Kamaki 1962

Στην χώρα των θαλασσών , των καπεταναίων και των ψαράδων κάθε Ελληνικό σπίτι που σέβεται την παράδοση , μια ψαρόσουπα θα την φτιάξει . Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτός με το ρύζι και το αυγολέμονο είναι ο πιο διαδεδομένος , αυτόν κάνει και η μανούλα μου και σας τον παρουσιάζει.

 

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρι για σούπα ( σφυρίδα , φαγκρί , ροφό,λαβράκι, μπακαλιάρο) κομμένο σε μερίδες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 4-5 καρότα
  • 5-6 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες
  • 3-4 κλωνάρια  σέλινο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 6 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε 

  1.  Πλένουμε τις μερίδες το ψάρι και τις αλατίζουμε .
  2. Βάζουμε νερό να βράσει μέχρι 3/4 της  κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα  , τα καρότα , τις πατάτες , τα κολοκύθια , το σέλινο και το κεφάλι από το ψάρι , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά .
  3. Βγάζουμε τα λαχανικά και το κεφάλι του ψαριού σε μια πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό από τα υπολείμματα. Ξαναβάζουμε τον ζωμό  στη  κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού , το λάδι και το ρύζι .  Αφήνουμε να βράσει το ψάρι 10 με 15 λεπτά , αναλόγως τα κομμάτια . Το βγάζουμε σε πιατέλα.
  4. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο . Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά για 2 λεπτά και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό του λεμονιού χτυπώντας συνεχόμενα . Παίρνουμε μια κουταλιά ζωμό από την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε λίγο λίγο στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα . Επαναλαμβάνουμε με 2-3 κουταλιές ζωμό ακόμα . Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε να ανακατευτεί . Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά . Σερβίρουμε την σούπα και το ψάρι με τα λαχανικά .

Στο ίδιο στυλ:

Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα & σπαράγγια ......

Ρεβίθια σούπα, κλασσικά εικονογραφημένα Το ρεβίθι ή “Ερέβινθος ο κοινÏŒς” ÏŒπως είναι η επιστημονική του ονομασία , είναι μια διατροφική βÏŒμβα βιταμινÏŽν και μετάλλων καθÏŽς περιέχει  φÏŽσφορο , μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C. Η Ινδία είναι πρÏŽτη στον κÏŒσμο σε παραγωγή ρεβιθιÏŽν. Ακολουθούν η...

Χοντρομπίγουλη από το χωριό μου, σούπα με χοντρό φιδέ. Η χοντρομπίγουλη ή μπίγουλη (σε άλλες περιοχές λέγεται και χοντρομενούδελο)  έχει μεγαλÏŽσει γενιές και γενιές στην περιοχή στην οποία μεγάλωσα , ένα απλÏŒ φαγητÏŒ αλλά και νÏŒστιμο είναι μία σούπα ντομάτας με χοντρÏŒ φιδέ. Η καταγωγή του πιάτου είναι σίγουρα...

Σούπερ κολοκυθόσουπα βελουτέ (Κολοκύθια τουμπανο vol. 2) Τα κολοκυθάκια σε πολλούς δεν αρέσουν γιατί τείνουν να είναι άνοστα (κυρίως αν τα σκίζεις στο βράσιμο) εξού και οι εκφράσεις: κολοκύθια με την ρίγανη, κολοκύθια, κολοκύθια τούμπανο.  Σε αυτή την συνταγή θα σμίξουμε το ταπεινÏŒ αλλά κατά τα άλλα...

Tags

  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Ντιπ μπλε τυριού με γιαούρτι, ντιπ μπλου.
Κάρυ με ρεβίθια, χορτοφαγικό αλλά καυτό.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes