Αν για ένα πράγμα δοξάζω την Κρητικιά μανούλα μου είναι που με έμαθε να αγαπάω τα χόρτα και τα μυρωδικά της ελληνικής φύσης . Ο συνδυασμός με ψάρι, είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει σε αυτή τη ζωή . Μπιενάλε βιταμινών και μετάλλων !
Υλικά
- 1 κιλό φαγκρί κομμένο σε μερίδες ( ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι )
- 2 ματσάκια μάραθο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 3 πράσα
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι λάδι
Πως το κάνουμε
Καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Στύβουμε από πάνω του μισό λεμόνι. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε πρώτα το μάραθο μόνο του με λίγο νεράκι για 10 λεπτά . Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι ,τα χορταρικά και την κομμένη ντομάτα . Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρεύουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι . Τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα τα κομμάτια του ψαριού , κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 -20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεψα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό του άλλου μισού λεμονιού