LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  30 Απριλίου 2013

Ψαρώσαμε… Χορταριασμένο Φαγκρί

by Μαριλού
fagri-me-xorta
Ψαρώσατε;

Αν για ένα πράγμα δοξάζω την Κρητικιά μανούλα μου είναι που με έμαθε να αγαπάω τα χόρτα και τα μυρωδικά της ελληνικής φύσης . Ο συνδυασμός με ψάρι, είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει σε αυτή τη ζωή . Μπιενάλε βιταμινών και μετάλλων !

 

Υλικά

  • 1 κιλό φαγκρί κομμένο σε μερίδες  ( ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι )
  • 2 ματσάκια μάραθο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 3 πράσα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι λάδι

 

Πως το κάνουμε

Καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Στύβουμε από πάνω του μισό λεμόνι. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε πρώτα το μάραθο μόνο του με λίγο νεράκι για 10 λεπτά . Έπειτα προσθέτουμε  το κρεμμύδι ,τα χορταρικά και την κομμένη ντομάτα . Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρεύουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι . Τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα τα κομμάτια του ψαριού , κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 -20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεψα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό του άλλου μισού λεμονιού

Στο ίδιο στυλ:

Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι) Κολοκυθοανθοί, ανθοί ή κολοκυθολούλουδα που τα έλεγε και η γιαγιά μου και τα έριχνε στο ταψί με τα γεμιστά (μνήμες και σάλια).  Ένα πιάτο παραδοσιακÏŒ τσι Κρήτης και ένα απÏŒ τα πιο χαρακτηριστικά Κρητικά φαγητά.  Καταβροχθίζονται σε μία μπουκιά (άμα...

Αγκινάρες (με τα αγκάθια) με πατάτες λαδερές Αγκινάρες με πατάτες λοιπÏŒν, η αγκινάρα είναι απÏŒ τα αγαπημένα μου λαχανικά σε οποιÏŒδηποτε συνδυασμÏŒ αγκινάρες με κουκιά, αγκινάρες με αρακά, αγκινάρες αλά πολίτα κτλ. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και αντικαρκινική δράση, μείωση της χοληστερÏŒλης (και ο κατάλογος συνεχίζεται). Η αγκινάρα...

Μακαρονάκι με καλαμαράκια κον(σέρβα) Μακαρονάκι με καλαμαράκια κονσέρβα λοιπÏŒν ή μάλλον μακαροτσίνι ÏŒπως τα έλεγε η γιαγιά μου, αυτή είναι μία λύση για να ζωντανέψουν τα καλαμαράκια της κονσέρβας και να βγάλετε και περισσÏŒτερες μερίδες στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε :/ Δεν χρειάζεται να...

Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα Υλικά 4 φιλέτα λευκού ψαριού  (ÏŒπως πέρκα , μπακαλιάρος, γλÏŽσσα ,σφυρίδα, κ.λπ.) 2 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες σε ροδέλες 2 μέτρια καρÏŒτα, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες κομμένες σε...

Tags

  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή

Πλοήγηση άρθρων

Αγκινάρες (με τα αγκάθια) με πατάτες λαδερές
Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes