Μια εύκολη εκδοχή του μουσακά , χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς να λερώνετε πολλά σκεύη
Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι
- 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες
- 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες
- 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1/3 της κούπας λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα σουρωτήρι για 15 λεπτά .
- Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι . Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε μια πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί .
- Στύβουμε τις μελιτζάνες με τα χέρια μας να φύγουν τα ζουμιά που έχουν βγάλει και τις στραγγίζουμε καλά .
- Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν . Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε και αυτές στην άκρη .
- Στραγγίζουμε το λάδι (αν έχει απομείνει) και βάζουμε 2 κουταλιές φρέσκο λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με το κουτάλι να ξεσβολιάσει . Τον τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πιει τα υγρά του .
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτά 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καρότο και τον πελτέ και ανακατεύουμε να λαδωθεί για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, το μπαχάρι , την πάπρικα ,λίγο αλάτι ,το πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για κανένα μισάωρο.
- Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος στρώνουμε από πάνω τις μελιτζάνες και μετά τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Καπακώνουμε το τηγάνι και κλείνουμε το μάτι . Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσει το τυρί και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.