Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση

Συνταγή από την/τον:

ψεύτικος μουσακάς

Όλα του τα πήρε η Ιβάνα του Μενέλαου μετά το διαζύγιο . Στην κουζίνα του άφησε όλο κι όλο ένα τηγάνι , αλλά σιγά μην μασήσει ο σεφ …

Μια εύκολη εκδοχή του μουσακά , χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς να λερώνετε πολλά σκεύη

Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι

  • 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο 
  • 3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες
  • 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1/3 της κούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Πως το κάνουμε 

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα σουρωτήρι  για 15 λεπτά . 
  2. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι . Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε μια πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί .
  3. Στύβουμε τις μελιτζάνες με τα χέρια μας να φύγουν τα ζουμιά που έχουν βγάλει και τις στραγγίζουμε καλά .
  4. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν . Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε και αυτές στην άκρη .
  5. Στραγγίζουμε το λάδι (αν έχει απομείνει) και βάζουμε 2 κουταλιές φρέσκο λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με το κουτάλι να ξεσβολιάσει . Τον τσιγαρίζουμε  μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πιει τα υγρά του .
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτά 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το καρότο και τον πελτέ και ανακατεύουμε να λαδωθεί για 1 λεπτό.
  8. Ρίχνουμε την ντομάτα, το μπαχάρι , την πάπρικα ,λίγο αλάτι ,το πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για κανένα μισάωρο.
  9. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος στρώνουμε από πάνω τις μελιτζάνες και μετά τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Καπακώνουμε το τηγάνι και κλείνουμε το μάτι . Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσει το τυρί και γαρνίρουμε  με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (1 ψήφος )
Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση , 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 1 ψήφο

Πείτε μας κάτι

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο