LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  28 Αυγούστου 2013

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση

by Μαριλού
ψεύτικος μουσακάς
Όλα του τα πήρε η Ιβάνα του Μενέλαου μετά το διαζύγιο . Στην κουζίνα του άφησε όλο κι όλο ένα τηγάνι , αλλά σιγά μην μασήσει ο σεφ …

Μια εύκολη εκδοχή του μουσακά , χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς να λερώνετε πολλά σκεύη

Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι

  • 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο 
  • 3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες
  • 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1/3 της κούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Πως το κάνουμε 

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα σουρωτήρι  για 15 λεπτά . 
  2. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι . Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε μια πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί .
  3. Στύβουμε τις μελιτζάνες με τα χέρια μας να φύγουν τα ζουμιά που έχουν βγάλει και τις στραγγίζουμε καλά .
  4. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν . Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε και αυτές στην άκρη .
  5. Στραγγίζουμε το λάδι (αν έχει απομείνει) και βάζουμε 2 κουταλιές φρέσκο λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με το κουτάλι να ξεσβολιάσει . Τον τσιγαρίζουμε  μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πιει τα υγρά του .
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτά 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το καρότο και τον πελτέ και ανακατεύουμε να λαδωθεί για 1 λεπτό.
  8. Ρίχνουμε την ντομάτα, το μπαχάρι , την πάπρικα ,λίγο αλάτι ,το πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για κανένα μισάωρο.
  9. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος στρώνουμε από πάνω τις μελιτζάνες και μετά τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Καπακώνουμε το τηγάνι και κλείνουμε το μάτι . Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσει το τυρί και γαρνίρουμε  με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (1 ψήφος )
Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση , 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 1 ψήφο

Στο ίδιο στυλ:

Μουσακάς. The famous greek mousaka Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την...

Ομελέτα στην κατσαρόλα – πουν’το τηγάνι οεό; Έχεις κάνει μιζανπλί και δεν θέλεις να μυρίσεις τηγανίλα ; Έχεις σπάσει το τηγάνι σε κανα κεφάλι ; Θες τα φαγάκι σου να γίνει πιο αλαφρύ ; Αυτή είναι η συνταγή σου ! Κάτι σαν καγιανάς κατσαρολάτος . Του πανευκόλου ....

Γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατάτες . Απόλαυση έξτρα λάρτζ Αν ζούσε ο Λούκουλος αυτό χαλαρά θα το ‘τρωγε για πρωινό. Εμείς πάλι, να ‘μαστε καλά , του δίνουμε και καταλαβαίνει στα παραδοσιακά ελληνικά τσιμπούσια, τα Κυριακάτικα τραπεζώματα αλλά και τα απλά οικογενειακά dinner . Γεια σου Ελλάδα με τα...

Γαύρος στο τηγάνι με ντομάτα . Η χαρά του βάζελου Τον εν λόγω ουζομεζέ μαγείρεψε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κουμπάρος Γιάννης σε μια έξαρση αγάπης για τον Ολυμπιακό , αν και βάζελος Υλικά 1/2 κιλό γαύρος 2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 4 κουταλιές...

Tags

  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.
Σαλάτα με νεκταρίνια, ντομάτα & μοτσαρέλα, σαλατονέκταρ.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Καρότα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Δημοφιλείς Συνταγές

  • Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου.
    5.0 : Πασχαλινά Καλιτσούνια της μαμάς μου. (7 ψήφοι)
  • Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι)
    5.0 : Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι) (5 ψήφοι)
  • Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική
    5.0 : Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική (4 ψήφοι)
  • Τούρτα Φράουλα -
    5.0 : Τούρτα Φράουλα - "Φράου Λία" η Μεγαλοπρεπής (4 ψήφοι)
  • Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα)
    5.0 : Ανθοί γεμιστοί με φέτα & δυόσμο (δώσ'μου και εμένα μπάρμπα) (4 ψήφοι)
  • Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.
    5.0 : Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της. (3 ψήφοι)
  • Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια
    5.0 : Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια (3 ψήφοι)
  • Αυγολέμονο Αφράτο
    5.0 : Αυγολέμονο Αφράτο (3 ψήφοι)
  • Τζατζίκι με καρότο
    5.0 : Τζατζίκι με καρότο (3 ψήφοι)
  • Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές)
    5.0 : Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές) (3 ψήφοι)

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άνδρος
  • Ήπειρος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αφρική
  • Βέροια
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Ελλάδα
  • Ευρώπη
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Θράκη
  • Ινδία
  • Ιορδανία
  • Ισπανία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κίνα
  • Κορέα
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λάρισα
  • Λίβανος
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Ναύπλιο
  • Πήλιο
  • Παλαιστίνη
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Πουρί
  • Ρωσία
  • Σπάρτη
  • Συρία
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει. - Χρυσές Συνταγές στο Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.
  • Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί - foodfeed στο Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
  • Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια - foodfeed στο Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes