Πάμε να φτιάξουμε ένα υγιεινό εύκολο πιάτο γεμάτο βιταμίνες και άρωμα από το ευεργετικό σκόρδο και τα νόστιμα καρύδια.
Τα υλικά μας (για 2 μερίδες)
Για την Βινεγκρέτ χρησιμοποίησα
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας καρύδια
- 3-4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ή μία κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα ψητά λαχανικά χρησιμοποίησα
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες στα 4
- 2 κολοκυθάκια κομμένα στα 4
- 2 πατάτες μέτριες κομμένες στην μέση
- 2 τσαμπιά ντομάτινια
- Λίγο ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελάχιστο αλάτι
Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές κτλ. Επίσης μπορείτε να τα κάνετε και στα κάρβουνα.
Προετοιμασία
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί (στρώνουμε ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα για να μην κολλήσουν τα λαχανικά με το ψήσιμο. Τα περνάμε με λίγο λάδι, ρίγανη, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στου 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μία ώρα, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
Όσο ψήνουμε τα λαχανικά προετοιμάζουμε την βινεγκρέτ, βάζουμε όλα τα υλικά μας σε επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάμε καλά για γίνουν μία παχύρρευστη πάστα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιο πολύ ξύδι ανάλογα με το γούστο μας, λάδι έχουν και τα καρύδια και τα λαχανικά οπότε μην το παρακάνετε.
Τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά, πάνε πολύ με φέτα.