Αυτό εδώ είναι από τα τουρλού ανακύκλωση που φτιάχνω με ότι λαχανικά έχουν περισσέψει στο ψυγείο με μία μικρή διαφορά αυτή την φορά, πρόσθεσα γκοργκοντζόλα στο τέλος του ψησίματος ;)
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 300 γρ γκοργκοντζόλα ή άλλο μπλε τυρί
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη στα 6 κομμάτια
- 4 πράσινες πιπεριές κομμένες στα 4
- 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες στα 4
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στην μέση
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- 4-5 ντομάτες ώριμες κομμένες σε χονδρές φέτες
- Μαϊντανός ή φρέσκια ρίγανη ή βασιλικός
- Μισή κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλα λαχανικά θέλετε, ότι σας αρέσει ή ότι έχετε στο ψυγείο σας.
Προετοιμασία
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας σε ένα σκεύος φούρνου και τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ρίγανη και τα περιλούζουμε με όσο ελαιόλαδο θέλουμε.
- Τα βάζουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, τσεκάρουμε συχνά για να μην μας αρπάξουν και τα ανακατεύουμε για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
- Όταν είναι έτοιμα τρίβουμε από πάνω τους μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το τυρί τρίβοντας το με τα χέρια μας, με ένα πιρούνι το σπρώχνουμε για να πάει και μέσα στο φαγητό, ρίχνουμε και μπόλικο από πάνω.
- Τα βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα για να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας με φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη ή βασιλικό.
Παναγιώτη ωραία ιδέα η προσθήκη γκοργκοντζόλας και μοσχοκάρυδου. κι εγώ έτσι κάνω το τουρλού, σε ταψί ή γάστρα με ότι υπάρχει στο ψυγείο…καλησπέρα!!!
Καλησπέρα! Ευχαριστώ ;) Αυτά τα φαγητά της “ανακύκλωσης” είναι τα καλύτερα μου τους καλοκαιρινούς μηνες :)