
Στην βόλτα που έκανα στην λαϊκή αγορά το μάτι έπεσε στα μήλα Αγιάς, και η πρώτη σκέψη μου ήταν “μμμμ ένα μηλαράκι το έχω επιθυμήσει”, σας συμβαίνει αυτό με τα μήλα; Μερικές φορές δεν θέλω να τα δω στα μάτια μου αλλά μερικές φορές τα αναζητώ, τέλος πάντων είπα μερικά από αυτά (αυτά που δεν γλύτωσαν στην πρώτη μισή ώρα) να τα κάνω ψητά με γέμιση μελιού και ταχινιού και αρώματα κανέλας και γαρίφαλου…
Τα υλικά μας (ανά ένα μήλο)
- 1 μήλο
- 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 1 1/2 κουταλιά του γλυκού ταχίνι
- 1/4 κουταλιού κανέλα τριμμένη
- Μία πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
Προετοιμασία

- Πλένουμε καλά τα μήλα μας, θέλουμε να αφαιρέσουμε το κέντρο τους και αυτό θα το κάνουμε είτε με ένα καθαριστή μήλων ή πολύ προσεκτικά με ένα μαχαίρι. Σκοπός μας είναι να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη που υπάρχουν στο κέντρο του μήλου αλλά δεν περνάμε το μήλο από άκρη σε άκρη για να μπορούμε να το γεμίσουμε.
- Ανακατεύουμε το μέλι με το ταχίνι καλά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο στο μείγμα ανακατεύοντας.
- Βάζουμε τα μήλα σε ένα σκεύος φούρνου και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ρίχνουμε μισή κούπα νερό στο σκεύος και το βάζουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά περίπου. Τα μήλα θα πρέπει να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι εύκολα αλλά να μην λιώσουν.
- Σερβίρουμε με έξτρα μέλι, ταχίνι και κανέλα ή με παγωτό βανίλια, του πάει πολύ και το γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος.
Μου άνοιξες την όρεξη για γλυκό, Παναγιώτηηη….δυστυχώς έχω μόνο ένα μήλο!!!
Αυτές τις στιγμές που δεν εχω τα κατάλληλα υλικά δεν τις αγαπώ και εγώ :p