
Τα νεκταρίνια που όλοι γνωρίζουμε είναι στην ουσία είναι ροδάκινα και κατάγονται από την Κίνα, σήμερα καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα μας φυσικά. Αυτό είναι ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκό που μπορεί να φαγωθεί σκέτο ή με την συνοδεία παγωτού, γιαουρτιού ή κρέμας, πάμε να δούμε πως το φτιάχνουμε..
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 4 νεκταρίνια πλυμένα και κομμένα στην μέση (αφαιρούμε φυσικά και το κουκούτσι)
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη ( αν τα φάμε με παγωτό δεν χρειάζεται η ζάχαρη)
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο τριμμέν0
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (προαιρετικά)
Προετοιμασία
- Κόβουμε τα νεκταρίνια προσεκτικά στην μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι, τα βάζουμε σε ένα σκεύος με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Τα περνάμε με ένα πινέλο με το βούτυρο (αν χρησιμοποιήσουμε) και από πάνω πασπαλίζουμε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Τα ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με καλό στραγγιστό γιαούρτι, με παγωτό βανίλια ή με κρέμα γάλακτος