LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  29 Ιουλίου 2013

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.

by Παναγιώτης
Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο
“Εγώ μπορώ να κρατηθώ κάτω από το νερό για 15 δευτερόλεπτα αλλά εσύ είσαι κότα και δεν μπορείς νια, νια, νια” είπε ο Γιωργάκης στον Γεράσιμο που ψιθύρισε “Θεέ μου 2 ακόμα μέρες και θα γυρίσω στην γειτονιά μου και θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο” …

Από τα πρώτα φαγητά που μαθαίνει κάποιος είναι τούτο εδώ, πάμε να δούμε την βασική συνταγή και πως μπορούμε να τις κάνουμε λίγο πιο τσαχπίνικη αν θέλουμε..

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή μπούτια κοτόπουλου, φτερούγες ή μισό κοτοπουλο
    tip: μην βάλετε φιλέτο στήθος γιατί θα ξεραθεί.
  • Περίπου μέτριες πατάτες για κάθε μερίδα
  • Άλλα λαχανικά, εγώ χρησιμοποιώ κρεμμύδια μικρά, πιπεριές σε ροδέλες, καρότα σε ροδέλες.
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    tip: μπορείτε να τις βάλετε με τα τσόφλια τους αν έχετε στην παρέα άτομα που δεν τους αρέσει το σκόρδο, όταν το φαγητό είναι έτοιμο τις πιέζετε με το χεράκι σας και έχετε πάστα σκόρδου που μπορείτε να αλείψετε στο κρέας σας.
  • Ρίγανη ξερή 1 κουταλιά της σούπας περίπου.
  • Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με άλλα μυρωδικά δενδρολίβανο, βασιλικό, θυμάρι.
    tip: μπορείτε να βάλετε τα μυρωδικά μέσα στο κοτόπουλο και έτσι θα το αρωματίσετε πιο διακριτικά.
    tip2: Μπορείτε να κάνετε μία Μαρινάρα στο κοτόπουλο σας με λάδι, σκόρδο, μουστάρδα, πιπέρι, αλάτι και μυρωδικά
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε μέγεθος φούρνου. Τις βάζουμε στο ταψί μας και προσθέτουμε αν θέλουμε άλλα λαχανικά.
  2. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο μας ή τα κομμάτια του κοτόπουλου και το βάζουμε και αυτό στο ταψί.
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες, τον χυμό λεμονιού αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και την ξερή ρίγανη πάνω από όλα.
  4. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά στο ταψί για να πάει το λάδι και τα μπαχαρικά παντού.
  5. Προσθέτουμε 2 κούπες νερό και βάζουμε το ταψί μας σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς.
  6. Αν βάλουμε το κοτόπουλο ολόκληρο θα χρειαστούμε και λίγο αλουμινόχαρτο για να το καλύψουμε γιατί το κρέας θα είναι πιο ψηλά από τις πατάτες και θα αρπάξει.
  7. Θα το ψήσουμε για περίπου  μία ώρα, η πέτσα θα πρέπει να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα, όχι μαύρο, αν το έχουμε σκεπάσει με το αλουμινόχαρτο θα πρέπει προς το τέλος να το αφαιρέσουμε για να πάρει χρώμα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε νερό για να μην σας κολλήσει το φαγητό.
  8. Αν έχουμε βάλει το κοτόπουλο έτοιμο για να βεβαιωθούμε αν είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα πιρούνι το σημείο που ενώνεται το μπούτι με το σώμα  (από την κάτω πλευρά του μπουτιού και αν το κρέας είναι άσπρο και δεν έχει αίμα το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Αν είναι κομμάτια είναι πιο εύκολο να ψηθούν και πιο εύκολο να τσεκάρουμε αν ψήθηκαν. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί αλουμινόχαρτο και όταν μαγειρεύετε κομμάτια για να μην σας αρπάξουν και καούν.
  9. Το τρώτε ζεστό και συνοδεύεται τέλεια με μία ωραία χωριάτικη σαλάτα.

kotopoulo-patates-furno

Στο ίδιο στυλ:

Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Έχουμε ξεκινήσει το lovefood εδÏŽ και μερικούς μήνες και πάντα συζητούσαμε αν θα πρέπει να μπουν και οι πιο απλές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, αυτές που μάθαμε απÏŒ μικροί και που δεν νοείται αν έχεις κάποια μαγειρική εμπειρία να θες...

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα & γιαούρτι στον φούρνο Ένα πιάτο που συνδυάζει καθαρά ελληνικές γεύσεις ÏŒπως το κοσμοφημισμένο  μας γιαούρτι και τα καταπληκτικά καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα, ο συνδυασμÏŒς κοτÏŒπουλο με φασολάκια είναι κλασσικÏŒς στην ελληνική κουζίνα εδÏŽ θα τον δούμε λίγο διαφορετικÏŒ, το κοτÏŒπουλο θα μείνει ζουμερÏŒ και τα...

Κοτόπουλο κοκκινιστό με γιαούρτι στον φούρνο. Ένα εύκολο πιάτο με κοτÏŒπουλο και το το αξεπέραστο ελληνικÏŒ γιαούρτι, απÏŒ ÏŒτι θα δείτε δεν χρησιμοποίησα κρεμμύδι αλλά αυτÏŒ μην σας σταματήσει να το βάλετε στο φαγητÏŒ σας αν σας αρέσει πολύ…   Τα υλικά μας (Για 4 μερίδες)...

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο (κοκογλασοκαραμέλα) ΚοτÏŒπουλο με μέλι και σουσάμι λοιπÏŒν προετοιμασμένο και  ψημένο με αγάπη και στοργή… Κυρίως πιάτο και γλυκάκι σε ένα πιάτο θα μου πείτε και ίσως έχετε και δίκιο, αλλά ÏŒτι και να είναι, είναι πεντανÏŒστιμο. Το μέλι καραμελÏŽνει  το κοτÏŒπουλο...

Tags

  • Για αρχάριους
  • Εύκολες

Πλοήγηση άρθρων

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά.
Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes