Τα μάφινς είναι στην ουσία μικρά, αφράτα κεκάκια . Σερβίρονται εύκολα και παίζουν μπάλα παντού : σε πάρτυ , τραπέζια , μπουφέδες , καφέδες , τέια κλπ.
Υλικά για 12-14 μάφινς
- 3 αβγά
- 150 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα ζάχαρη+ 3 κουταλιές της σούπας
- 2 κούπες αλεύρι
- ½ κούπα γάλα
- 1 κουταλιά σούπας baking powder
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 200 γρ κεράσια κομμένα στα δυο χωρίς το κουκούτσι
Για την επικάλυψη
- 400 γρ τυρί κρέμα
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
Πώς το κάνουμε
Βάζουμε τα κεράσια με τις τρεις κουταλιές ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει , προσθέτουμε ένα- ένα τα αβγά και το γάλα . Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking , τη βανίλια ,και την σόδα και το κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα . Το βάζουμε σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φόρμακια και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180ο
Όταν κρυώσουν τα κεκάκια , ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και τα στολίζουμε