Mάφινς κεράσι . Τέλεις μάφιν κεράσει;

Συνταγή από την/τον:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Σήμερα εγκώ κεράσει” είπε ο Ζαν Πωλ στην Ιουλία ,μετά τη βόλτα στου Φιλοπάππου

Τα μάφινς είναι στην ουσία μικρά, αφράτα κεκάκια . Σερβίρονται εύκολα και παίζουν μπάλα παντού : σε πάρτυ , τραπέζια , μπουφέδες , καφέδες , τέια κλπ.

Υλικά για 12-14  μάφινς 

  • 3 αβγά
  • 150 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη+ 3 κουταλιές της σούπας
  • 2 κούπες αλεύρι
  • ½ κούπα γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 200 γρ κεράσια κομμένα στα δυο χωρίς το κουκούτσι

Για την επικάλυψη 

  • 400 γρ τυρί κρέμα 
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

Πώς το κάνουμε 

Βάζουμε τα κεράσια με τις τρεις κουταλιές ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει , προσθέτουμε ένα- ένα τα αβγά και το γάλα . Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking , τη βανίλια ,και την σόδα και το κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα . Το βάζουμε σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φόρμακια και ψήνουμε για μισή ώρα  στους 180ο

Όταν κρυώσουν τα κεκάκια , ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και τα στολίζουμε

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.8/5 (4 ψήφοι )
Mάφινς κεράσι . Τέλεις μάφιν κεράσει; , 4.8 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Πείτε μας κάτι

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο