Oμελέτα με σπαράγγια και ντοματίνια (φλυαρούμε μεταξύ ομελέτας και φριτάτας)

Συνταγή από την/τον:

Ομελέτα με σπαράγγια

“Διαμαντή μου σου έφτιαξα φριτάτα σήμερα!”, “Είχες φρίτατα και στο χωριό σου Δεσποινούλα; Ομελέτα αγαπούλα ομελέτα!”

Ομελέτα με σπαράγγια αχτύπητος συνδυασμός, πόσο μάλλον αν τον συνδυάσεις με ζουμερά ντοματίνια και άλλα λαχανικά.
Αυτό εδώ το πιάτο στην Ιταλία το λένε φριτάτα και στην ουσία είναι μία ομελετίτσα σπέσιαλ.

 

Τα υλικά μας για 4 μερίδες

  • 6 αυγά
  • 8 σπαράγγια κόβουμε τις μαλακές κορυφές (σπάνε με το χέρι) και καθαρίζουμε το σκληρό εξωτερικό από τα υπόλοιπα και τα ψιλοκόβουμε.
  • 10 ντοματίνια ζουμερά ώριμα κομμένα στην μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Επιπλέον λαχανικά που μπορεί να έχετε στο ψυγείο και θέλετε τα να τα χρησιμοποιήσετε, εγώ έβαλα ένα κολοκυθάκι ψιλοκομμένο.

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι σε σούπερ αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία και τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε . Τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, αυτά θα βγάλουν τα υγρά τους και θα βοηθήσουν τα λαχανικά μας να μαλακώσουν περισσότερο. Σκοπός είναι να μαλακώσουν τα σπαράγγια κυρίως αλλά όχι να λιώσουν.

Όσο μαγειρεύουμε τα λαχανικά μας χτυπάμε τα αυγά μας καλά με αλάτι και πιπέρι.

Αφαιρούμε τις κορυφές των σπαραγγιών και 2-3 ντοματίνια προσεχτικά για να μην τα διαλύσουμε, και τα κρατάμε στην άκρη για να διακοσμήσουμε την ομελέτα μας.

Προσθέτουμε τα αυγά στα λαχανικά μας και διακοσμούμε στο πάνω μέρος της ομελέτας με τα σπαράγγια και τα ντοματίνια.Αν το τηγάνι μας είναι μικρό στο κέντρο θα σχηματιστεί μια λιμνούλα με υγρό αυγό, δεν μας πιάνει πανικός, με μία σπάτουλα ανασηκώνουμε την ομελέτα στα άκρα και ανασηκώνουμε το τηγάνι προς αυτή την πλευρά για να πάνε τα υγρά αυγά στην άκρη του τηγανιού και να ψηθούν, επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί.

Όταν τα πολλά υγρά έχουν φύγει έρχεται η ώρα να κάνετε την μεγάλη τούμπα, μην σας τρομάζει αυτό, γίνεται εύκολα με ένα πιάτο δείτε πως γίνεται στην παρακάτω φωτό.

Tortilla Espanola

Ξαναβάζουμε προσεχτικά την ομελέτα στο τηγάνι για να ψηθεί και από την πάνω πλευρά, θα χρειαστεί γύρω στα 5-7 λεπτά, και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία της πιο πάνω φωτογραφίας για να την βάλουμε σε ένα πιάτο ή μία πιατέλα σερβιρίσματος.

Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα αν μας περισσέψει.

Α presto amici miei!

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (1 ψήφος )
Oμελέτα με σπαράγγια και ντοματίνια (φλυαρούμε μεταξύ ομελέτας και φριτάτας), 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 1 ψήφο

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο