LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική  /  22 Μαΐου 2013

Oμελέτα με σπαράγγια και ντοματίνια (φλυαρούμε μεταξύ ομελέτας και φριτάτας)

by Παναγιώτης
Ομελέτα με σπαράγγια
“Διαμαντή μου σου έφτιαξα φριτάτα σήμερα!”, “Είχες φρίτατα και στο χωριό σου Δεσποινούλα; Ομελέτα αγαπούλα ομελέτα!”

Ομελέτα με σπαράγγια αχτύπητος συνδυασμός, πόσο μάλλον αν τον συνδυάσεις με ζουμερά ντοματίνια και άλλα λαχανικά.
Αυτό εδώ το πιάτο στην Ιταλία το λένε φριτάτα και στην ουσία είναι μία ομελετίτσα σπέσιαλ.

 

Τα υλικά μας για 4 μερίδες

  • 6 αυγά
  • 8 σπαράγγια κόβουμε τις μαλακές κορυφές (σπάνε με το χέρι) και καθαρίζουμε το σκληρό εξωτερικό από τα υπόλοιπα και τα ψιλοκόβουμε.
  • 10 ντοματίνια ζουμερά ώριμα κομμένα στην μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Επιπλέον λαχανικά που μπορεί να έχετε στο ψυγείο και θέλετε τα να τα χρησιμοποιήσετε, εγώ έβαλα ένα κολοκυθάκι ψιλοκομμένο.

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι σε σούπερ αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία και τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε . Τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, αυτά θα βγάλουν τα υγρά τους και θα βοηθήσουν τα λαχανικά μας να μαλακώσουν περισσότερο. Σκοπός είναι να μαλακώσουν τα σπαράγγια κυρίως αλλά όχι να λιώσουν.

Όσο μαγειρεύουμε τα λαχανικά μας χτυπάμε τα αυγά μας καλά με αλάτι και πιπέρι.

Αφαιρούμε τις κορυφές των σπαραγγιών και 2-3 ντοματίνια προσεχτικά για να μην τα διαλύσουμε, και τα κρατάμε στην άκρη για να διακοσμήσουμε την ομελέτα μας.

Προσθέτουμε τα αυγά στα λαχανικά μας και διακοσμούμε στο πάνω μέρος της ομελέτας με τα σπαράγγια και τα ντοματίνια.Αν το τηγάνι μας είναι μικρό στο κέντρο θα σχηματιστεί μια λιμνούλα με υγρό αυγό, δεν μας πιάνει πανικός, με μία σπάτουλα ανασηκώνουμε την ομελέτα στα άκρα και ανασηκώνουμε το τηγάνι προς αυτή την πλευρά για να πάνε τα υγρά αυγά στην άκρη του τηγανιού και να ψηθούν, επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί.

Όταν τα πολλά υγρά έχουν φύγει έρχεται η ώρα να κάνετε την μεγάλη τούμπα, μην σας τρομάζει αυτό, γίνεται εύκολα με ένα πιάτο δείτε πως γίνεται στην παρακάτω φωτό.

Tortilla Espanola

Ξαναβάζουμε προσεχτικά την ομελέτα στο τηγάνι για να ψηθεί και από την πάνω πλευρά, θα χρειαστεί γύρω στα 5-7 λεπτά, και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία της πιο πάνω φωτογραφίας για να την βάλουμε σε ένα πιάτο ή μία πιατέλα σερβιρίσματος.

Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα αν μας περισσέψει.

Α presto amici miei!

Στο ίδιο στυλ:

Ομελέτα με περισσεύματα σαλάτας… Ανακύκλωση Τώρα! Πόσες φορές σας έχει μείνει σαλάτα γιατί έχετε φτιάξει παραπάνω ή γιατί  σαβουρδιάσατε το κυρίως που σας φάνταζε εκείνη την ώρα ως η καλύτερη επιλογή. Δεν πετάμε τίποτα, τα υπολείμματα της σαλάτας μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο και να...

Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ καρυδιού και σκόρδου. Πάμε να φτιάξουμε ένα υγιεινό εύκολο πιάτο γεμάτο βιταμίνες και άρωμα από το ευεργετικό σκόρδο και τα νόστιμα καρύδια.   Τα υλικά μας (για 2 μερίδες) Για την Βινεγκρέτ χρησιμοποίησα 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικό 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 φλιτζάνι...

Τορτίγια εσπανίολα (ομελέτα για πρωταθλητές) Την λένε τορτίγια εσπανιόλα ή τορτίγια ντε πατάτας και είναι νόστιμη, τόσο νόστιμη… Στην Ισπανία δεν έχω αξιωθεί να πάω ακόμα οπότε η πρώτη μου επαφή με την ομελέτα αυτή ήταν μέσω μιας φίλης Ισπανίδας και αργότερα στην Αργεντινή όπου...

Ομελέτα στην κατσαρόλα – πουν’το τηγάνι οεό; Έχεις κάνει μιζανπλί και δεν θέλεις να μυρίσεις τηγανίλα ; Έχεις σπάσει το τηγάνι σε κανα κεφάλι ; Θες τα φαγάκι σου να γίνει πιο αλαφρύ ; Αυτή είναι η συνταγή σου ! Κάτι σαν καγιανάς κατσαρολάτος . Του πανευκόλου ....

Tags

  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Σπιτικό Πατέ Ελιάς
Παντζαροσαλάτα με τυρί- La vie en ροζ.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes