LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Σουφλέ  /  27 Αυγούστου 2013

Παστίτσιο με πένες, έγραψε..

by Παναγιώτης
Παστίτσιο με πένες
Ο Δημητράκης πριν βγάλει την πένα του για να υπογράψει σαν να άκουσε την φωνή του πατέρα του να του λέει “Το πουλί μας και την υπογραφή μας προσέχουμε που τα βάζουμε γιε μου…” & έτσι αποφάσισε να διαβάσει τα ψιλά γράμματα…

Ναι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν τους αρέσει το χοντρό το μακαρόνι και υπάρχουν και μανάδες που πρέπει να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες αυτών των συνανθρώπων μας. Ο Ανιψιός δεν το τρώει το παστίτσιο λοιπόν με χοντρό μακαρόνι  και η μαμά του το φτιάχνει με πένες, η συνταγή δεν αλλάζει καθόλου η τεχνική ελάχιστα και εσείς μπορείτε να το φτιάξετε με άλλα ζυμαρικά (λαζάνια, βίδες, κοχυλάκι κτλ) …

 

Τα υλικά μας

Για τα μακαρόνια

  • 750 γραμμάρια πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • Ασπράδια από 3 αυγά που θα σας περισσέψουν από την μπεσαμέλ

Για τον κιμά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια μεσαία ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1/2 μοσχοκάρυδο(καρπός) τριμμένο (μισό κουταλάκι του γλυκού περίπου)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένοι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πως φτιάχνουμε τον κιμά

  1.  Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5-7 λεπτά για να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Βράζουμε μέχρι να πιει τα νερά του ο κιμάς και να γίνει πηχτός.

Πως φτιάχνουμε την μπεσαμέλ

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ με λίγο από το γάλα και το κάνουμε χυλό χτυπώντας το καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα. Δεν θέλουμε να έχουμε σβόλους στο μείγμα μας.
  2. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα και όταν ζεστάνει (όχι βράσει) ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
  3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Όταν γάλα πάρει βράση αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυλό μας ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.
  5. Όταν η κρέμα πήξει προσθέτουμε τους 3 κρόκους αυγών και ανακατέψουμε καλά.

 

Πώς στήνουμε το παστίτσιο στο ταψί

  1. Ενώ κάνουμε τα υπόλοιπα μπορούμε να βράσουμε τα μακαρόνια μας  τα σουρώσουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί ανακατεύοντας τα με τα ασπράδια από τα 3 αυγά.
  2. Επειδή δεν έχουμε μακαρόνια χοντρά στην συνταγή και οι πένες είναι μικρές σε μήκος ανακατεύουμε τον κιμά με τα ζυμαρικά καλά.
  3. Από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ μας και πάνω της ρίχνουμε τις 3 κουταλιές τυρί.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην μας αρπάξει η μπεσαμέλ γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, αν δούμε ότι αρπάζει λίγο χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο καλύπτοντας την.
  5. Τρώγεται ζεστό, χλιαρό και κρύο του πάει πολύ η χωριάτικη σαλάτα ως συνοδευτικό.

 

Στο ίδιο στυλ:

Μελιτζάνες παπουτσάκια . Παπούτσι από τον τόπο σου Σαν την παράδοση δεν έχει ! Και σαν την μελιτζάνα επίσης . Ψητή, τηγανιτή, βραστή, τουρσί , σαλάτα , η μελιτζάνα κυριαρχεί σε πιάτα των χωρών της Μεσογείου. Όπου την βλέπω της επιτίθεμαι … Υλικά 3 μελιτζάνες φλάσκες 400 γρ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την...

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά. Η ξαδέρφη Ελένη έκανε μία εκδοχή του μουσακά χωρίς μπεσαμέλ και κιμά, το πιάτο έτσι πλησιάζει την τουρκό-περσό-αραβική εκδοχή του μόνο που δεν περιέχει κρέας…   Τα υλικά μας 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες 4 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε...

Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ. Μπέσαμε-λ μούτσο Υλικά          500 γρ φύλλο κουρού ή σφολιάτα* 300 γρ φέτα  200 γρ μανούρι 100 γρ γραβιέρα 3 αυγά 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουταλίες βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κούπες γάλα φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Tags

  • Γιορτή
  • Εορταστικές
  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Πουρές πατάτας ο κλασσικός, όλα τα συνοδεύει & δεν ντρέπεται.
Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Θανασης στο Αυγά με ντομάτα της Γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)
  • Παναγιώτης στο Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!
  • Νόστιμη πίτα σε σχήμα ήλιος με λαχανικά και τυρί στο Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας.
  • Μηλόπιτα αμερικάνικου τύπου, τέλεια! στο Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)
  • Ωραιότατο φαγητό, νοστιμότατα και καλοφτιαγμένα μανιτάρια φρικασέ στο Πλευριτώσαμε… Πλευρώτους ψητά με κόλιανδρο
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes
Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}