Αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες . Είναι στην ίδια λογική με το αλμυρό κέικ που έχουμε ξαναδείξει . Μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια.
Υλικά για 16 μάφινς
- 100 γρ καπνιστός σολομός
- 1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 3 αυγά
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πρέζα θυμάρι ξερό
- αλάτι, πιπέρι
- Βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες
Πως το κάνουμε
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά μαζί με το γάλα και το γιαούρτι .Αλατοπιπερώνουμε
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μείγμα . Ρίχνουμε τον άνηθο, την παρμεζάνα και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες . Γεμίζουμε τις φόρμες στα 2/3 .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά περίπου (αναλόγως το μέγεθος του μάφιν) μέχρι να ροδίσουν.