Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ

Συνταγή από την/τον:

μάφιν με σολομό και άνηθο

“Μαρίκα , φτιάξε τίπτις να βουτήξω στον καϊφέ και μη με κάνεις τον μάστερ σεφ”

Αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες . Είναι στην ίδια λογική με το αλμυρό κέικ που έχουμε ξαναδείξει . Μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια.

Υλικά για 16 μάφινς

  • 100 γρ καπνιστός σολομός 
  • 1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 αυγά
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες

Πως το κάνουμε 

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά μαζί με το γάλα και το γιαούρτι .Αλατοπιπερώνουμε 
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μείγμα . Ρίχνουμε τον άνηθο, την παρμεζάνα και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες . Γεμίζουμε τις φόρμες στα 2/3 .
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά περίπου (αναλόγως το μέγεθος του μάφιν) μέχρι να ροδίσουν.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (1 ψήφος )
Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ , 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 1 ψήφο

Πείτε μας κάτι

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο