LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Τσίζκεικ  /  12 Φεβρουαρίου 2014

Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου . Yaaaah !

by Μαριλού

αμερικάνικο cheesecake φούρνου

Οι Αμερικάνοι έχουν κάνει και μερικά καλά , αααα να τα λέμε αυτά . Ένα από τα καλά τους είναι και το Τσιζκέικ που περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο .  Είναι ελαφρώς πιο συμπαγές από το κανονικό και εξίσου νόστιμο . Εγώ το ελληνοποίησα ολίγον τι , βάζοντας γιαούρτι αντί για κρέμα μαζί με το τυρί.

Υλικά 

Για τη βάση 

  • 2500 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κεσεδάκι  γιαούρτι 2%
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα )
  • 2 βανίλιες
  • μία πρέζα αλάτι

Τα υλικά μας πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου

Πως το κάνουμε 

  1. Φτιάχνουμε τη βάση θριμματίζοντας τα μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στο Ελληνικό Τσιζκέικ  . Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα και βουτυρώνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα για να μην κολλήσει το γλυκό .
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γιαούρτι και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμα
  3. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα και χτυπάμε
  4. Προσθέτουμε τις βανίλιες , το αλεύρι ,το αλάτι και το λεμόνι. Ξαναχτυπάμε .
  5. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο  .
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 150-160 βαθμούς για μία περίπου ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 3-4 ώρες .
  8. Γαρνίρουμε με  ρευστή μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας , βατόμουρου ή ότι άλλο θέλουμε  και σερβίρουμε .

Το διατηρούμε στο ψυγείο …αν περισσέψει. ;)

Στο ίδιο στυλ:

Ελληνικό τσίζκεικ με ανθότυρο και γιαούρτι Αυτό το τσιζ δεν κάνει τζιζ . Είναι ελληνικότατο , βελούδινο και πολύ ελαφρύ (γιατί το ανθότυρο και το γιαουρτάκι τί ψυχή έχουν). Μπορείτε να το γαρνίρετε με ότι σας κάνει κέφι (φρέσκα φρούτα, μέλι, μαρμελάδες ) και να το...

Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα. Γεύση εξ απαλών ονύχων Μια γεύση που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια . Θυμάμαι τα γλυκά με γιαούρτι και ζελέ σε διάφορες γεύσεις και με κομμένα φρούτα ήταν κάποτε πολύ της μόδας , όταν μεγάλωνα την δεκαετία του 1980 ( αααααχ I am...

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness Το γιαουρτογλυκό αυτό είναι στην ίδια λογική με παρόμοια που έχουμε φτιάξει . Εδώ όμως το κρασί και τα μυρωδικά  δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , όπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακόμα...

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι. Πες το όπως θες   Αυτό το γλυκό με τα πολλά ονόματα , παίζει σε πολλές παραλλαγές , με ξηρούς καρπούς , αυγά, κρέμα , κουβερτούρα …η εκδοχή η δική μου είναι του πανευκόλου , δηλαδή για αρχάριους , αλλά στη γεύση είναι δύναμη...

Tags

  • Γιορτή
  • Εορταστικές
  • καφές
  • Πάρτι
  • τσάι

Πλοήγηση άρθρων

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια
Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς

1 comment

  • Κωστας
    7 Μαρτίου 2014

    Γεια σου ρε Μαριλου! Το Αμερικανικο ειναι ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ CHEESECAKE!!!!!
    Τα αλλα ειναι παραλλαγες, αλλιως γιαλαντζι!!!!
    Λιγοτερο πατριωτισμο please για τα γλυκα!!! Μην βαλεις και τυρι φετα την αλλη φορα!!!

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes