
Το πιάτο αυτό συνδυάζει τις αγαπημένες γεύσεις της Ασίας (πιπερόριζα, Σάλτσα σόγιας κτλ) με την τεχνική της λαδόκολλας. Για να προσθέσω περισσότερο στην γεύση του κοτόπουλου το μαρινάρω στα υλικά μου για τουλάχιστον 12 ώρες με αυτή την μαρινάδα , αν θέλετε παρακάμπτετε την διαδικασία αυτή μία και το κοτόπουλο μας θα σιγοψηθεί στην λαδόκολλα και θα μπορέσει να τραβήξει τα υλικά μας.
Τα υλικά μας (για 2 μερίδες)
- 6 μπουτάκια κοτόπουλο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- προαιρετικά άλλα λαχανικά (καρότα, κολοκυθάκια κτλ)
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά για να δώσουμε γλυκόξινη γεύση στο φαγητό μας)
- 1 λάιμ (προαιρετικά)
Την διαδικασία για την μαρινάδα μπορείτε να την δείτε εδώ. Αν δεν θέλετε να κάνετε την μαρινάδα χρησιμοποιείστε επίσης
- 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (soy sauce)
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο η ψιλοκομμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
- 4-5 κλωνάρια κόλιανδρο κομμένα στα 2
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4-5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψημένο σησαμέλαιο αν έχετε)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά να θέλουμε τα φαγητό μας να είναι spicy)
Προετοιμασία
Αν χρησιμοποιήσουμε την τεχνική της μαρινάδας βάζουμε το κοτόπουλο στην λαδόκολλα κατευθείαν και ανακατεύουμε την μαρινάδα με τα λαχανικά και το μέλι (αν θέλουμε να βάλουμε μέλι). Χρησιμοποιούμε διάφορα κομμάτια λαδόκολλας και τα τοποθετούμε σταυρωτά για να μπορεί να αναπνέει το φαγητό μας.
Αν δεν προτιμήσουμε να κάνουμε μαρινάδα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και μετά τα βάζουμε στην λαδόκολλα ακολουθώντας την πιο πάνω τεχνική.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 3 ώρες περίπου, τσεκάροντας αν χρειαστεί να βρέξουμε την λαδόκολλα στο πάνω μέρος της αν αρχίσει να μυρίζει καμένο χαρτί. Αν θέλουμε το κοτόπουλο μας να πάρει λίγο χρώμα στο τελευταίο τέταρτο ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ανοίγουμε την λαδόκολλα.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με φύλλα κόλιανδρου και χυμό από λάιμ.
