LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  15 Μαΐου 2013

Ασιατικό κοτόπουλο στην λαδόκολλα

by Παναγιώτης
Κοτόπουλο σε Ασιατικό στυλ στην λαδόκολλα
Η κυρία Νίκη και η Ping Lee είχαν πλέον κάτι κοινό….

Το πιάτο αυτό συνδυάζει τις αγαπημένες γεύσεις της Ασίας (πιπερόριζα, Σάλτσα σόγιας κτλ) με την τεχνική της λαδόκολλας. Για να προσθέσω περισσότερο στην γεύση του κοτόπουλου το μαρινάρω στα υλικά μου για τουλάχιστον 12 ώρες με αυτή την μαρινάδα , αν θέλετε παρακάμπτετε την διαδικασία αυτή μία και το κοτόπουλο μας θα σιγοψηθεί στην λαδόκολλα και θα μπορέσει να τραβήξει τα υλικά μας.

 

Τα υλικά μας (για 2 μερίδες)

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • προαιρετικά άλλα λαχανικά (καρότα, κολοκυθάκια κτλ)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά για να δώσουμε γλυκόξινη γεύση στο φαγητό μας)
  • 1 λάιμ (προαιρετικά)

Την διαδικασία για την μαρινάδα μπορείτε να την δείτε εδώ. Αν δεν θέλετε να κάνετε την μαρινάδα χρησιμοποιείστε επίσης

  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (soy sauce)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο η ψιλοκομμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • 4-5 κλωνάρια κόλιανδρο κομμένα στα 2
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4-5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψημένο σησαμέλαιο αν έχετε)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά να θέλουμε τα φαγητό μας να είναι spicy)

Προετοιμασία

Αν χρησιμοποιήσουμε την τεχνική της μαρινάδας βάζουμε το κοτόπουλο στην λαδόκολλα κατευθείαν και ανακατεύουμε την μαρινάδα με τα λαχανικά και το μέλι (αν θέλουμε να βάλουμε μέλι). Χρησιμοποιούμε διάφορα κομμάτια λαδόκολλας και τα τοποθετούμε σταυρωτά για να μπορεί να αναπνέει το φαγητό μας.

Αν δεν προτιμήσουμε να κάνουμε μαρινάδα,  αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και μετά τα βάζουμε στην λαδόκολλα ακολουθώντας την πιο πάνω τεχνική.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 3 ώρες περίπου, τσεκάροντας αν χρειαστεί να βρέξουμε την λαδόκολλα στο πάνω μέρος της αν αρχίσει να μυρίζει καμένο χαρτί. Αν θέλουμε το κοτόπουλο μας να πάρει λίγο χρώμα στο τελευταίο τέταρτο ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ανοίγουμε την λαδόκολλα.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με φύλλα κόλιανδρου και χυμό από λάιμ.

Κοτόπουλο λαδόκολλα
Ποτέ δεν χάνουμε ευκαιρία να βγάλουμε μία φωτογραφία των αποκαλυπτηρίων…

 

 

Στο ίδιο στυλ:

Μπούτι από αρνί Λαδόκολλα στην γάστρα Η λαδÏŒκολλα έχει θεÏŠκές ιδιÏŒτητες στο ψήσιμο, κρατάει το κρέας μας ζουμερÏŒ και μαλακÏŒ και επιπλέον μας δίνει αυτή την αίσθηση της στιγμής που ανοίγουμε τα χριστουγεννιάτικα δÏŽρα, ναι ακριβÏŽς την αίσθηση του “περιμένω να δω κάτι καλÏŒ αλλά δεν...

Ασιατική μαρινάδα για κοτόπουλο (χι για!) Ασιατική μαρινάρα για κοτÏŒπουλο λοιπÏŒν, το έχουμε ξαναπεί οι μαρινάδες είναι εφεύρεση μαγική που μεταμορφÏŽνει το κρεατάκι μας (και τα λαχανικά μας) και μας δίνει γεύσεις καταπληκτικές χωρίς κÏŒπο, πάμε να δούμε μία εύκολη μαρινάδα σε ΑσιατικÏŒ Στυλ.    ...

Μπάμιες με κοτόπουλο – ένας έρωτας, μια ιστορία . Μαριλού + μπάμια με κÏŒτα = LOVE 4 EVER . Μιλάμε για το αγαπημένο μου φαγητÏŒ by far . Άλλοι το κάνουν στο φούρνο , εμένα ÏŒμως η μάνα μου το φτιάχνει  στην κατσαρÏŒλα και με κρατάει χρÏŒνια τÏŽρα αιχμάλωτη...

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο (κοκογλασοκαραμέλα) ΚοτÏŒπουλο με μέλι και σουσάμι λοιπÏŒν προετοιμασμένο και  ψημένο με αγάπη και στοργή… Κυρίως πιάτο και γλυκάκι σε ένα πιάτο θα μου πείτε και ίσως έχετε και δίκιο, αλλά ÏŒτι και να είναι, είναι πεντανÏŒστιμο. Το μέλι καραμελÏŽνει  το κοτÏŒπουλο...

Πλοήγηση άρθρων

Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα.Γεια σου ρε γίγαντα !
Ρεβυθάδα πειραγμένη με χυμό πορτοκάλι & κόλιανδρο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes