LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Ορεκτικά  /  15 Ιουνίου 2013

Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα.

by Παναγιώτης
Ceviche με γαρίδες
“Οι μαγειρικές ικανότητες της θείας Διαμάντως πέρασαν σε άλλο επίπεδο μετά τα τελευταία επεισόδια του Masterchef” είπε ο Λουκάς με σοβαρό ύφος…

Για το ceviche έχουμε ξαναμιλήσει όταν έκανα τον σολωμό ceviche, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό στο στυλ του δικού μας μαρινατού, που γίνετε ή με ψάρια ή με θαλασσινά. Το ceviche de mariscos (ceviche με θαλασσινά σερβίρεται σε όλη την Λατινική Αμερική από την Χιλή μέχρι το Μεξικό και τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο. Πάμε να δούμε ένα εύκολο ceviche με γαρίδες.

 

Τα υλικά μας

  • 400 γρ γαρίδες φρέσκες καθαρισμένες (καθαρίζονται πολύ εύκολα με χέρι σας, τα κελύφη τους μην τα πετάξετε μπορείτε να τα κρατήσετε στην κατάψυξη για να δώσετε γεύση στα μακαρόνια σας ή στις σούπες σας)
  • Χυμό από 3-4 λάιμ (ή λεμόνια αν δεν έχετε)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας φροντίζουμε να καλυφθούν οι γαρίδες μας με το χυμό του λάιμ.
  2. Βάζουμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες (αν και μπορούμε να φάμε τις γαρίδες από τα 20 πρώτα λεπτά).
  3. Πριν σερβίρουμε το βγάζουμε από το ψυγείο 30 λεπτά πιο πριν για να έρθει στην θερμοκρασία δωματίου.
  4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ή άνηθο.

 

Στο ίδιο στυλ:

Κολοκυθάκια στρογγυλά (τούμπανα) γεμιστά με γαρίδες Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι το στρογγυλό κολοκυθάκι έχει κάνει θριαμβευτική είσοδο στην Ελλάδα και στις λαϊκές αγορές μας, το πρώτο-συνάντησα στην Αργεντινή το 2010 αλλά εκεί το έφαγα μόνο βραστό. Η γεύση του ελαφρώς πιο γλυκιά από το...

Γαριδές σαγανάκι με αρώματα Ελλάδας, I ❤ Greece. Με αρχηγική θέση στην όμαδα των υπέρτατων ουζομεζέδων και με αρώματα Ελλάδας, ο ύμνος στην γεύση που ονομάζεται γαρίδες σαγανάκι μας έχει συντροφέψει αμέτρητες φορές στις ουζοκατανύξεις μας, το καταπληκτικό αυτό πιάτο θέλει μόνο  20 λεπτά για να ετοιμαστεί και...

Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.   Το συνταίριασμα ζυμαρικών και θαλασσινών είναι πολύ συνηθισμένο στη Μεσόγειο και ότι πρέπει τις μέρες της νηστείας . Ο κουμπάρος μου ο Γιάννη και ο φίλος μου ο Θωμάς , ερασιτέχνες μάγειρες και καλοφαγάδες και οι δυο , μου...

Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική Η πρώτη μου επαφή με το Ceviche έγινε το 2010 όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Αργεντινή. Στο Buenos Aires λοιπόν κρυμμένο κάπου κοντά στο Congresso (το κοινοβούλιο της Αργεντινής,  αδελφής χώρας στα πάθη αλλά και στα λάθη ) στην...

Tags

  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα. Πορτοκαλόπιτα θέτε; Από πορτοκάλια;
Αρωματικό κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Μαροκινο-ελληνική συμφωνία

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes