Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα.

Συνταγή από την/τον:

Ceviche με γαρίδες

“Οι μαγειρικές ικανότητες της θείας Διαμάντως πέρασαν σε άλλο επίπεδο μετά τα τελευταία επεισόδια του Masterchef” είπε ο Λουκάς με σοβαρό ύφος…

Για το ceviche έχουμε ξαναμιλήσει όταν έκανα τον σολωμό ceviche, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό στο στυλ του δικού μας μαρινατού, που γίνετε ή με ψάρια ή με θαλασσινά. Το ceviche de mariscos (ceviche με θαλασσινά σερβίρεται σε όλη την Λατινική Αμερική από την Χιλή μέχρι το Μεξικό και τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο. Πάμε να δούμε ένα εύκολο ceviche με γαρίδες.

 

Τα υλικά μας

  • 400 γρ γαρίδες φρέσκες καθαρισμένες (καθαρίζονται πολύ εύκολα με χέρι σας, τα κελύφη τους μην τα πετάξετε μπορείτε να τα κρατήσετε στην κατάψυξη για να δώσετε γεύση στα μακαρόνια σας ή στις σούπες σας)
  • Χυμό από 3-4 λάιμ (ή λεμόνια αν δεν έχετε)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας φροντίζουμε να καλυφθούν οι γαρίδες μας με το χυμό του λάιμ.
  2. Βάζουμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες (αν και μπορούμε να φάμε τις γαρίδες από τα 20 πρώτα λεπτά).
  3. Πριν σερβίρουμε το βγάζουμε από το ψυγείο 30 λεπτά πιο πριν για να έρθει στην θερμοκρασία δωματίου.
  4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ή άνηθο.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.0/5 (4 ψήφοι )
Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα., 4.0 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο