
Για το ceviche έχουμε ξαναμιλήσει όταν έκανα τον σολωμό ceviche, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό στο στυλ του δικού μας μαρινατού, που γίνετε ή με ψάρια ή με θαλασσινά. Το ceviche de mariscos (ceviche με θαλασσινά σερβίρεται σε όλη την Λατινική Αμερική από την Χιλή μέχρι το Μεξικό και τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο. Πάμε να δούμε ένα εύκολο ceviche με γαρίδες.
Τα υλικά μας
- 400 γρ γαρίδες φρέσκες καθαρισμένες (καθαρίζονται πολύ εύκολα με χέρι σας, τα κελύφη τους μην τα πετάξετε μπορείτε να τα κρατήσετε στην κατάψυξη για να δώσετε γεύση στα μακαρόνια σας ή στις σούπες σας)
- Χυμό από 3-4 λάιμ (ή λεμόνια αν δεν έχετε)
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας φροντίζουμε να καλυφθούν οι γαρίδες μας με το χυμό του λάιμ.
- Βάζουμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες (αν και μπορούμε να φάμε τις γαρίδες από τα 20 πρώτα λεπτά).
- Πριν σερβίρουμε το βγάζουμε από το ψυγείο 30 λεπτά πιο πριν για να έρθει στην θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ή άνηθο.