LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Τάρτες  /  10 Ιουλίου 2013

Εύκολη τάρτα με ντοματίνια . Η καρδιά μου ταρτάρισε

by Μαριλού
τάρτα με ντοματίνια
Την τάρτα μας την κουρελού τη χιλιομπαλωμένη…τραγουδούσε ο Μηνάς ο καλλίφωνος που μια μικρή δυσλεξία την έχει όσο να πεις …

Αυτή η τάρτα , που την λες και πίτσα ,την λες και κις λορέν είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη . Αν έχετε χρόνο να φτιάξετε φύλλο τάρτας όπως έχουμε ξαναδείξει στην τάρτα λούκουλος  μπράβο σας και πάλι μπράβο σας . Αν είστε βιαστικοί πάρτε το ωραιότατο έτοιμο φύλλο σας και θα ‘στε πρώτοι !

Υλικά 

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 20 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα ( εγώ έβαλα , γραβιέρα, γκούντα και ρεγγάτο)
  • μισή κούπα γάλα
  • μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  •  πιπέρι
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ή φρυγανιά ( προαιρετικά)
  • φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα

Πως το κάνουμε 

  1. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα . Με τα χέρια μας κόβουμε τα κομματάκια που περισσεύουν και τα κολλάμε στα τοιχώματα ώστε να καλυφθούν καλά γύρω γύρω.
  2. Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία το φύλλο και το καλύπτουμε  με λαδόκολλα . Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε φασόλια για βάρος . Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά.  Αφαιρούμε την λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα ντοματίνια και το σιμιγδάλι. Αν τα τυριά μας είναι αλμυρά δεν προσθέτουμε αλάτι . Διαφορετικά βάζουμε μια πρέζα.
  4. Πασπαλίζουμε το φύλλο με λίγο σιμιγδάλι ή φρυγανιά και από πάνω απλώνουμε την γέμιση . Από πάνω βάζουμε τα ντοματάκια με τα σποράκια  προς τα πάνω. Δεν χρειάζεται να τα πιέσουμε πολύ γιατί το μείγμα των τυριών θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
  5. Ψήνουμε την τάρτα στους 180 για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να πήξει το μείγμα . Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρουμε .

 

Στο ίδιο στυλ:

Τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα . Καλοκαίρι αγάπη μου Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι ένας πραγματικÏŒς θησαυρÏŒς για την υγεία και για την ζαχαροπλαστική επίσης . Αυτήν την τάρτα την εμπνεύστηκα απÏŒ μια Γαλλική συνταγή . Αλλά την ελληνοποίησα ολίγον τι , ÏŒσον αφορά την κρέμα . Γιατί είμαστε large . Γιατί...

Σαλάτα με ντοματίνια & αλμυρίκι, η αρμύρα στο πιάτο σου. Απλούστατη σαλάτα με εκρήξεις γεύσεις απÏŒ τα ντοματίνια και την αλμύρα μπουμ μπουμ.   Τα υλικά μας (για 2 άτομα) 1/2 ματσάκι αλμύρα (αλμυρίκια ή αρμυρίκια) πλυμένα χοντροκομμένα (γίνεται και με το χέρι) 20-25 ντοματίνια πλυμμένα κομμένα στην μέση 1...

Τάρτα «λούκουλος» – με λουκάνικο και πιπεριές Οι τάρτες , γλυκές ή αλμυρές είναι πολύ ωραία ιδέα για μπουφέδες και τραπέζια και μπορούν να γίνουν με ÏŒτι υλικά σας αρέσουν , φαντασία να υπάρχει . Την συνταγή αυτή , την έκανε ο κουμπάρος μου ο master chef Γιάννης...

Σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια & παρμεζάνα (τρώμε και ακούμε Deep Purple) Στην λαÏŠκή του Σαββάτου πετύχαμε ντοματίνια κίτρινα και μπορντωροδουλί, τα αγÏŒρασα χωρίς σκέψη. Η πρÏŽτη μου επαφή με τα πορφυρά ντοματάκια έγινε στο Λονδίνο, ο φίλος μου ο Dave τα καλλιεργούσε στο μπαλκÏŒνι του (ναι καλά ακούσατε μπορείς να καλλιεργήσεις...

Tags

  • Εύκολες
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο
Τραχανότο με μελιτζάνες και πιπεριές, τραχανάς καλοκαιρινός.

2 comments

  • Ρoρώ Κ.
    15 Ιουλίου 2013

    Καταπλητικόοοο!

    Reply
  • marilena
    16 Ιουλίου 2013

    Thank you dear!

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes