Αυτή η τάρτα , που την λες και πίτσα ,την λες και κις λορέν είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη . Αν έχετε χρόνο να φτιάξετε φύλλο τάρτας όπως έχουμε ξαναδείξει στην τάρτα λούκουλος μπράβο σας και πάλι μπράβο σας . Αν είστε βιαστικοί πάρτε το ωραιότατο έτοιμο φύλλο σας και θα ‘στε πρώτοι !
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 20 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα ( εγώ έβαλα , γραβιέρα, γκούντα και ρεγγάτο)
- μισή κούπα γάλα
- μισή κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
- 2 κουταλιές σιμιγδάλι ή φρυγανιά ( προαιρετικά)
- φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε
- Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα . Με τα χέρια μας κόβουμε τα κομματάκια που περισσεύουν και τα κολλάμε στα τοιχώματα ώστε να καλυφθούν καλά γύρω γύρω.
- Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία το φύλλο και το καλύπτουμε με λαδόκολλα . Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε φασόλια για βάρος . Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα ντοματίνια και το σιμιγδάλι. Αν τα τυριά μας είναι αλμυρά δεν προσθέτουμε αλάτι . Διαφορετικά βάζουμε μια πρέζα.
- Πασπαλίζουμε το φύλλο με λίγο σιμιγδάλι ή φρυγανιά και από πάνω απλώνουμε την γέμιση . Από πάνω βάζουμε τα ντοματάκια με τα σποράκια προς τα πάνω. Δεν χρειάζεται να τα πιέσουμε πολύ γιατί το μείγμα των τυριών θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε την τάρτα στους 180 για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να πήξει το μείγμα . Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρουμε .
Καταπλητικόοοο!
Thank you dear!