LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Καραμέλες  /  22 Απριλίου 2013

Καραμελωμένα αμύγδαλα (Άναμπελ Στάσου)

by Μαριλού

karamelomena-amygdala

Καραμελωμένα  αμύγδαλα κριτς απόλαυση, αν είχε από αυτά ο Βόγλης η Άναμπελ δεν θα έφευγε τρέχοντας, υλικό για όλα τα γλυκά που περιέχουν κρέμα για τραγανιστή απόλαυση ^^

 

 

Υλικά

  • 1 ½ κούπες αμύγδαλα ωμά με φλούδα .
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 5-6 σταγόνες χυμό λεμόνι

 

Πως το κάνουμε :  Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά .Τα βγάζουμε στην άκρη. Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα μαζί με το νερό και την αφήνουμε να λιώσει κουνώντας ελαφρά το σκεύος για 3-4 λεπτά . Μόλις λιώσει η καραμέλα και πάρει ένα χρυσό χρώμα ρίχνουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα  αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να σκουρύνει ελαφρά . Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα πάνω σε μια πλατιά επιφάνεια (λαμαρίνα ,ταψί ,πάγκος). Μόλις κρυώσουν καλά τα καραμελωμένα αμύγδαλα, τα βάζουμε στο μούλτι ή σε ένα γουδί και τα σπάμε σε μέτρια κομματάκια (όχι πολύ μικρά)

Δείτε τα σε δράση στην Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα

Στο ίδιο στυλ:

Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι) Η καταπληκτική αυτή τούρτα μας έχει συνοδέψει σε πολλά τραπέζια, γενέθλια και γιορτές . Η συνταγή είναι της φίλης μας της ΝικÏŽς και γι’ αυτÏŒ στην παρέα την λέμε «ΝικÏŽτουρτα» . Είναι ÏŒνομα και πράγμα, γιατί αν την φτιάξετε θα...

Σοκολατένιο παντεσπάνι (Βάση για κάθε καθώς πρέπει τούρτα) Σοκολατένιο Παντεσπάνι για αυτούς που δεν βαριούνται και θέλουν να έχουν τον έλεγχο των υλικÏŽν της τούρτας τους (αυτούς που έχουν θέματα δηλαδή).   Υλικά 4 αβγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι για ÏŒλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του...

Πλοήγηση άρθρων

Σοκολατένιο παντεσπάνι (Βάση για κάθε καθώς πρέπει τούρτα)
Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes