Καραμελωμένα αμύγδαλα κριτς απόλαυση, αν είχε από αυτά ο Βόγλης η Άναμπελ δεν θα έφευγε τρέχοντας, υλικό για όλα τα γλυκά που περιέχουν κρέμα για τραγανιστή απόλαυση ^^
Υλικά
- 1 ½ κούπες αμύγδαλα ωμά με φλούδα .
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 5-6 σταγόνες χυμό λεμόνι
Πως το κάνουμε : Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά .Τα βγάζουμε στην άκρη. Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα μαζί με το νερό και την αφήνουμε να λιώσει κουνώντας ελαφρά το σκεύος για 3-4 λεπτά . Μόλις λιώσει η καραμέλα και πάρει ένα χρυσό χρώμα ρίχνουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να σκουρύνει ελαφρά . Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα πάνω σε μια πλατιά επιφάνεια (λαμαρίνα ,ταψί ,πάγκος). Μόλις κρυώσουν καλά τα καραμελωμένα αμύγδαλα, τα βάζουμε στο μούλτι ή σε ένα γουδί και τα σπάμε σε μέτρια κομματάκια (όχι πολύ μικρά)
Δείτε τα σε δράση στην Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα