Κάρυ με ρεβίθια, χορτοφαγικό αλλά καυτό. 1

Συνταγή από την/τον:

Χορτοφαγικό κάρυ με ρεβύθια

Το μυστικό της Παναγωτούλας της σεξοβόμβας είναι ότι τρώει όλα τα φαγητά της καυτά…

Φτιάξαμε τις προάλλες την σπιτική πάστα για κάρυ και την είχαμε αποθηκευμένη στο ψυγείο (όπως σας εξήγησα στην συνταγή), σήμερα λοιπόν θα κάνουμε ένα κάρυ χορτοφαγικό ή vegan, έχουμε την βάση λοιπόν έτοιμη και εύκολα και με λίγα επιπλέον υλικά θα ετοιμάσουμε το πιάτο μας. Στην Ινδία το πιάτο ονομάζεται chole και υπάρχει με διάφορες παραλλαγές στα μπαχαρικά, δοκιμάστε το και είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει, έχει την λογική της ρεβιθάδας μας αλλά με αρώματα Ινδικής κουζίνας…

 

 

Τα υλικά μας (για 4-6 μερίδες)

  • 1 πακέτο ρεβίθια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 4 Κουταλιές της σούπας Σπιτική πάστα για κάρυ
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας  κουρκουμά (προαιρετικά)
  • 3-4 σπόρους  κάρδαμο ή κακουλέ (προαιρετικά)
  • 5 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών

 

Προετοιμασία

  1. Μουλιάζουμε τα τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα, τους αλλάζουμε το νερό τακτικά.
  2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε, τα σουρώνουμε τα πλένουμε με νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον πελτέ, την πάστα κάρυ και το νερό ή τον ζωμό.
  5. Ρίχνουμε αλάτι και αν θέλουμε την έξτρα κουταλιά κουρκουμά και το κακουλέ.
  6. Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για περίπου μία ώρα. Το  φαγητό μπορεί να φτιαχτεί  σαν σούπα ή χυλωμένο αυτό θα το πετύχετε με την προσθήκη ή όχι νερού για να το φέρετε στα μέτρα σας.
  7. Σερβίρεται ζεστό με την συνοδεία φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού και  με πίτες ζεστές ή ψωμάκι.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (3 ψήφοι )
Κάρυ με ρεβίθια, χορτοφαγικό αλλά καυτό., 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 3 ψήφους

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τις μαγειρικές μας

  1. Pingback: Μία νηστίσιμη, πολύ υγιεινή και καυτερή συνταγή για ρεβίθια με κάρυ - Xalara.eu

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο