
Φτιάξαμε τις προάλλες την σπιτική πάστα για κάρυ και την είχαμε αποθηκευμένη στο ψυγείο (όπως σας εξήγησα στην συνταγή), σήμερα λοιπόν θα κάνουμε ένα κάρυ χορτοφαγικό ή vegan, έχουμε την βάση λοιπόν έτοιμη και εύκολα και με λίγα επιπλέον υλικά θα ετοιμάσουμε το πιάτο μας. Στην Ινδία το πιάτο ονομάζεται chole και υπάρχει με διάφορες παραλλαγές στα μπαχαρικά, δοκιμάστε το και είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει, έχει την λογική της ρεβιθάδας μας αλλά με αρώματα Ινδικής κουζίνας…
Τα υλικά μας (για 4-6 μερίδες)
- 1 πακέτο ρεβίθια
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 4 Κουταλιές της σούπας Σπιτική πάστα για κάρυ
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά (προαιρετικά)
- 3-4 σπόρους κάρδαμο ή κακουλέ (προαιρετικά)
- 5 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών
Προετοιμασία
- Μουλιάζουμε τα τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα, τους αλλάζουμε το νερό τακτικά.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε, τα σουρώνουμε τα πλένουμε με νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον πελτέ, την πάστα κάρυ και το νερό ή τον ζωμό.
- Ρίχνουμε αλάτι και αν θέλουμε την έξτρα κουταλιά κουρκουμά και το κακουλέ.
- Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για περίπου μία ώρα. Το φαγητό μπορεί να φτιαχτεί σαν σούπα ή χυλωμένο αυτό θα το πετύχετε με την προσθήκη ή όχι νερού για να το φέρετε στα μέτρα σας.
- Σερβίρεται ζεστό με την συνοδεία φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού και με πίτες ζεστές ή ψωμάκι.
[…] lovefood […]