LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  10 Οκτωβρίου 2013

Κάρυ με ρεβίθια, χορτοφαγικό αλλά καυτό.

by Παναγιώτης
Χορτοφαγικό κάρυ με ρεβύθια
Το μυστικό της Παναγωτούλας της σεξοβόμβας είναι ότι τρώει όλα τα φαγητά της καυτά…

Φτιάξαμε τις προάλλες την σπιτική πάστα για κάρυ και την είχαμε αποθηκευμένη στο ψυγείο (όπως σας εξήγησα στην συνταγή), σήμερα λοιπόν θα κάνουμε ένα κάρυ χορτοφαγικό ή vegan, έχουμε την βάση λοιπόν έτοιμη και εύκολα και με λίγα επιπλέον υλικά θα ετοιμάσουμε το πιάτο μας. Στην Ινδία το πιάτο ονομάζεται chole και υπάρχει με διάφορες παραλλαγές στα μπαχαρικά, δοκιμάστε το και είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει, έχει την λογική της ρεβιθάδας μας αλλά με αρώματα Ινδικής κουζίνας…

 

 

Τα υλικά μας (για 4-6 μερίδες)

  • 1 πακέτο ρεβίθια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 4 Κουταλιές της σούπας Σπιτική πάστα για κάρυ
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας  κουρκουμά (προαιρετικά)
  • 3-4 σπόρους  κάρδαμο ή κακουλέ (προαιρετικά)
  • 5 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών

 

Προετοιμασία

  1. Μουλιάζουμε τα τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα, τους αλλάζουμε το νερό τακτικά.
  2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε, τα σουρώνουμε τα πλένουμε με νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον πελτέ, την πάστα κάρυ και το νερό ή τον ζωμό.
  5. Ρίχνουμε αλάτι και αν θέλουμε την έξτρα κουταλιά κουρκουμά και το κακουλέ.
  6. Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για περίπου μία ώρα. Το  φαγητό μπορεί να φτιαχτεί  σαν σούπα ή χυλωμένο αυτό θα το πετύχετε με την προσθήκη ή όχι νερού για να το φέρετε στα μέτρα σας.
  7. Σερβίρεται ζεστό με την συνοδεία φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού και  με πίτες ζεστές ή ψωμάκι.

Στο ίδιο στυλ:

Κότοπουλο κάρυ (chicken curry), μερικοί το προτιμούν καυτό. Ο ξάδερφος μου απαιτούσε φαγητÏŒ με κάρυ τελευταία και εγÏŽ επειδή είχα να φάω ινδικÏŒ πολύ καιρÏŒ βάλθηκα να ικανοποιήσω επιθυμίες. Το ινδικÏŒ το έμαθα στο ΛονδινÏŒ, οι Άγγλοι το θεωρούν πλέον εθνικÏŒ πιάτο και ινδικά πιάτα ÏŒπως το τίκα...

Σπιτική πάστα κάρυ, η απλή και έυκολη βάση για τα καυτέρα σας. Αυτή είναι μία απλή συνταγή για να κάνετε την δικιά σας βασική πάστα για κάρυ και να δημιουργήσετε με  αυτή πιάτα με αρνί, κοτÏŒπουλο, θαλασσινά ή ακÏŒμα και vegeterian ή vegan πιάτα με λαχανικά. Τα υλικά είναι απλά και θα...

Ρεβίθια σούπα, κλασσικά εικονογραφημένα Το ρεβίθι ή “Ερέβινθος ο κοινÏŒς” ÏŒπως είναι η επιστημονική του ονομασία , είναι μια διατροφική βÏŒμβα βιταμινÏŽν και μετάλλων καθÏŽς περιέχει  φÏŽσφορο , μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C. Η Ινδία είναι πρÏŽτη στον κÏŒσμο σε παραγωγή ρεβιθιÏŽν. Ακολουθούν η...

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μήλου και κάρυ. Ελαφρύ και αεράτο Το κοτοπουλάκι αυτÏŒ γίνεται σε 15 λεπτά , είναι πολύ ελαφρύ και νÏŒστιμο, και θυμίζει λίγο ανατολή , δοκιμάστε το ! It’s an order! Υλικά  3 φιλέτα κοτÏŒπουλο  1 μήλο 1 κρεμμύδι 3/4 φλιτζανιού γάλα 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 1...

Tags

  • Vegan
  • Καυτερά
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες
Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2

1 comment

  • Μία νηστίσιμη, πολύ υγιεινή και καυτερή συνταγή για ρεβίθια με κάρυ - Xalara.eu
    9 Αυγούστου 2018

    […] lovefood […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes