
Ο ξάδερφος μου απαιτούσε φαγητό με κάρυ τελευταία και εγώ επειδή είχα να φάω ινδικό πολύ καιρό βάλθηκα να ικανοποιήσω επιθυμίες. Το ινδικό το έμαθα στο Λονδινό, οι Άγγλοι το θεωρούν πλέον εθνικό πιάτο και ινδικά πιάτα όπως το τίκα μασάλα έχουν δημιουργηθεί στην Αγγλία, αυτό φυσικά λόγω του πάρε-δώσε που υπήρχε λόγω της “Αυτοκρατορίας” που ακόμα είναι θέμα ταμπού για τον Άγγλο, όποτε θέλω να τους πειράξω κάνω αναφορές στα πάνδεινα που τράβηξαν όλοι αυτοί οι λαοί κάτω από τον αγγλικό ζυγό. Ένιγουει αν βρεθείτε στο Λονδίνο καλό είναι να περάσετε από bricklane που είναι φημισμένο για τα Ινδικά και Πακιστανικά εστιατόρια για να πάρετε μία αυθεντική γεύση της Ινδικής κουζίνας, αν όχι μπορείτε να το δοκιμάσετε στα Ινδικά εστιατόρια που από έχω παρατηρήσει ξεπετάγονται στην Αθήνα και ίσως σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Βέβαια μπορείτε να το κάνετε και στο σπίτι σας ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή…
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
Δείτε πως μπορείτε να κάνετε την σπιτική πάστα κάρυ (το βασικό συστατικό για το κάρυ σας) εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σε βαζάκι.
- 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 250 ήμι-συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας (πουμαρό ή άλλη)
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει για να το σφραγίσουμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε την ήμι-συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και 2 κούπες νερό και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η πάστα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό, το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μία πηχτή σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με αραβικές πίτες και ρύζι μπασμάτι σαν πιλάφι, αν μπορούμε να βρούμε τα ναν τις παραδοσιακές ινδικές πίτες ή να τις φτιάξουμε και μόνοι μας θα είναι ο καλύτερος συνδυασμός.