LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Φρικασέ  /  4 Μαΐου 2013

Μαγειρίτσα ολ τάιμ κλάσικ

by Παναγιώτης
mageiritsa
Μετά από 48 ώρες νηστεία, ήρθε η δικαίωση…

Μαγειρίτσα + αρνί+ βαμμένα αυγά + κουλούρια = Πάσχα. Η μαγειρίτσα έρχεται στην ζωή μας αργά το βράδυ και (συνήθως) μετά από κάποιες μέρες (ή βδομάδες) νηστεία, το στομάχι μας το ρωτήσαμε; Όπως και να έχει όμως είναι μια συνταγή που ή την αγαπάς ή την μισείς δεν υπάρχει μέση κατάσταση, έχει να κάνει κυρίως με τα υλικά της τα οποία φυσικά είναι εντόσθια αρνιού και έχουν έντονη γεύση.
Η συνταγή είναι της Στεφανίας της μάνας μου που δεν τσιγαρίζει τα υλικά και την κάνει έτσι λίγο ποιο ελαφριά.

Τα υλικά μας

  • 1/2 συκωταριά αρνίσια κομμένη σε κομμάτια
  • 1/2 πνευμόνι αρνίσιο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 καρδιά αρνιού κομμένη σε κομμάτια
  • Έντερα αρνιού κομμένα σε κομμάτια
  • 2 νεφρά αρνιού κομμένα σε κομμάτια

(Αν δεν σας αρέσει κάποιο από τα παραπάνω υλικά αφαιρέστε το το και προσθέστε παραπάνω συκώτι πχ)

  • 4 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκόμμενο
  • 1 ματσάκια άνηθο
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο (ή ακόμα καλύτερα  σταμναγκάθι ή ραδίκια, σέσκουλα, σπανάκι ή άλλο είδος χόρτων)
  • 1/2 κουταλιά πελτέ ή 3-4 κουταλιές συμπυκνωμένη ντομάτα (έτσι για να αλλάξει λίγο το χρώμα)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε εδώ την συνταγή και τα υλικά για το αυγολέμονο

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα εντόσθια και τα καλύπτουμε με νερό, τα φέρνουμε σε βράση και τα ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και αλατοπιπερώνουμε.
Λόγω της φύσης των υλικών δεν παίρνει πολύ ώρα για να γίνει (γύρω στα 30-40 λεπτά) αλλά φροντίζουμε όταν είναι το φαγητό έτοιμο να υπάρχουν τουλάχιστον 3 κουτάλες ζουμί στην κατσαρόλα για να μπορέσουμε για φτιάξουμε το αυγολέμονο. Ακολουθούμε λοιπόν την συνταγή του αυγολέμονου και σερβίρουμε την μαγειρίτσα ζεστή και αφράτη.

 

Δεν Υπάρχουν Παρόμοιες Συνταγές.

Tags

  • Πάσχα
  • Πασχαλινό τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Αυγολέμονο Αφράτο
Τζατζίκι με καρότο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes