Μαγειρίτσα + αρνί+ βαμμένα αυγά + κουλούρια = Πάσχα. Η μαγειρίτσα έρχεται στην ζωή μας αργά το βράδυ και (συνήθως) μετά από κάποιες μέρες (ή βδομάδες) νηστεία, το στομάχι μας το ρωτήσαμε; Όπως και να έχει όμως είναι μια συνταγή που ή την αγαπάς ή την μισείς δεν υπάρχει μέση κατάσταση, έχει να κάνει κυρίως με τα υλικά της τα οποία φυσικά είναι εντόσθια αρνιού και έχουν έντονη γεύση.
Η συνταγή είναι της Στεφανίας της μάνας μου που δεν τσιγαρίζει τα υλικά και την κάνει έτσι λίγο ποιο ελαφριά.
Τα υλικά μας
- 1/2 συκωταριά αρνίσια κομμένη σε κομμάτια
- 1/2 πνευμόνι αρνίσιο κομμένο σε κομμάτια
- 1 καρδιά αρνιού κομμένη σε κομμάτια
- Έντερα αρνιού κομμένα σε κομμάτια
- 2 νεφρά αρνιού κομμένα σε κομμάτια
(Αν δεν σας αρέσει κάποιο από τα παραπάνω υλικά αφαιρέστε το το και προσθέστε παραπάνω συκώτι πχ)
- 4 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκόμμενο
- 1 ματσάκια άνηθο
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο (ή ακόμα καλύτερα σταμναγκάθι ή ραδίκια, σέσκουλα, σπανάκι ή άλλο είδος χόρτων)
- 1/2 κουταλιά πελτέ ή 3-4 κουταλιές συμπυκνωμένη ντομάτα (έτσι για να αλλάξει λίγο το χρώμα)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε εδώ την συνταγή και τα υλικά για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα εντόσθια και τα καλύπτουμε με νερό, τα φέρνουμε σε βράση και τα ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και αλατοπιπερώνουμε.
Λόγω της φύσης των υλικών δεν παίρνει πολύ ώρα για να γίνει (γύρω στα 30-40 λεπτά) αλλά φροντίζουμε όταν είναι το φαγητό έτοιμο να υπάρχουν τουλάχιστον 3 κουτάλες ζουμί στην κατσαρόλα για να μπορέσουμε για φτιάξουμε το αυγολέμονο. Ακολουθούμε λοιπόν την συνταγή του αυγολέμονου και σερβίρουμε την μαγειρίτσα ζεστή και αφράτη.