LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μεζέδες  /  19 Μαΐου 2013

Μεθυσμένοι κεφτέδες με ούζο . Κε- φτες και δε φταις

by Μαριλού
Μπουγιουρούμ , οτούρ οτούρ , κιοφτέ χανούμ

Για τον κεφτέ τα χουμε ξαναπεί στα λαχανοσφαιρίδια … μη λέμε συνέχεια τα ίδια . Στον κιμά ο καθένας βάζει ότι του κάνει κέφι . Το ούζο (όπως και το ξύδι) κάνουν τα κεφτεδάκια αφράτα και μυρωδάτα. Δοκιμάστε το .

Υλικά

  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός (ή αρνίσιος)
  • 2 μεγάλα παξιμάδια κριθαρένια αλεσμένα στο μούλτι
  • 1 κουταλάκι φρέσκος δυόσμος
  • 1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1/2  ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 4 κουταλιές της σούπας  λάδι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Πώς το κάνουμε

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα . Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε . Μπορούμε να τα αλευρώσουμε και να τα τηγανίσουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό λάδι ή να τα ψήσουμε στο φούρνο .  Για την σος γιαουρτιού βλέπε

Ταμάμ !

Στο ίδιο στυλ:

Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα.Γεια σου ρε γίγαντα !   Κλασσικό, νοστιμότατο πιάτο της ελληνικής κουζίνας , μας συνοδεύει στις κρασοκατανύξεις των σπιτιών και των ταβερνίων . Με ή χωρίς λουκάνικα, απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει , είναι να διαλέξετε καλής ποιότητας γίγαντες. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε ωραιότατους . Περιττό να...

Σαρδέλες ψητές (στα γρήγορα) Σαρδέλες ψητές οι “εύκολες”, χωρίς πολύ κόπο ο καθένας (δεν θέλω δικαιολογίες) μπορεί να απολαύσει ψαράκι στον φούρνο, φαγητό υγιεινό και θρεπτικό και συνάμα και κρασο-ουζό μεζές . Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια φίλε κρασοπατέρα και φίλη κρασομητέρα .  ...

Λαχανοσφαιρίδια (Κεφτεδάκια λαχανικών νηστίσιμα & Vegan) Τα «κρεατοσφαιρίδια» , ή κεφτέδες ή κιοφτέδες (όπως τους προφέρουν στα χωριά μας) τα συναντάμε σε διάφορες μαγειρικές παραλλαγές από τα Βαλκάνια μέχρι την Ινδία και το Πακιστάν. Για την ετοιμολογία της λέξεως, άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το Περσικό...

Πλοήγηση άρθρων

Κρεμμυδόπιτα – και κλάααμα η κυρία
Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes