Για τον κεφτέ τα χουμε ξαναπεί στα λαχανοσφαιρίδια … μη λέμε συνέχεια τα ίδια . Στον κιμά ο καθένας βάζει ότι του κάνει κέφι . Το ούζο (όπως και το ξύδι) κάνουν τα κεφτεδάκια αφράτα και μυρωδάτα. Δοκιμάστε το .
Υλικά
- 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός (ή αρνίσιος)
- 2 μεγάλα παξιμάδια κριθαρένια αλεσμένα στο μούλτι
- 1 κουταλάκι φρέσκος δυόσμος
- 1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα . Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε . Μπορούμε να τα αλευρώσουμε και να τα τηγανίσουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό λάδι ή να τα ψήσουμε στο φούρνο . Για την σος γιαουρτιού βλέπε
Ταμάμ !