Η πίτσα η σπιτική είναι για μερακλήδες, η συγκεκριμένη πίτσα είναι βασισμένη στην γνωστή Ιταλική συνταγή και είναι ελαφριά και με φρέσκια γεύση γιατί την συνοδεύει η δροσιά και η πιπεράτη γεύση της ρόκας. Προσωπικά προτιμώ την λεπτή ζύμη στις πίτσες για αυτό χρησιμοποίησα την συνταγή μου για λεπτή και τραγανή ζύμη για πίτσες που δεν περιέχει μαγιά & baking powder.
Τα υλικά μας για μία μεγάλη πίτσα για 4 άτομα
Για την ζύμη
Για την σάλτσα
- 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για πάνω στην πίτσα
- 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτά τετράγωνα)
- 250 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (ή μανιτάρια σε κονσέρβα)
- 5 φέτες καπνιστό τυρί ή 5 φέτες καπνιστό χοιρινό ή γαλοπούλα ή μπέικον
- 10 ντοματίνια
- 1 κουταλιά τη σούπας ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο Αλάτι (ανάλογα αν βάλετε μπέικον ή άλλο αλμυρό αλλαντικό δεν θα χρειαστεί)
- Μισό ματσάκι ρόκα
- 2-3 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
Προετοιμασία
Φτιάχνουμε την σάλτσα μας , σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας (5-10 λεπτά)
- Στρώνουμε την ζύμη μας σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μία λαδόκολλα ή το έχουμε περάσει με λίγο λάδι, προσέχουμε να την στρώσουμε με το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια της ζύμης πατώντας με τα χέρια και απλώνουμε το ζυμάρι.
- Στην συνέχεια στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και από πάνω βάζουμε το τυρί και τα αλλαντικά (ή το καπνιστό τυρί) , τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.
- Ψήνουμε την πίτσα μας σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρέσκα φύλλα ρόκας και φύλλα φρέσκου βασιλικού