LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Πίτσες  /  6 Ιουνίου 2013

Πίτσα με ντοματινία, ρόκα & μοτσαρέλα είναι τρέλα!

by Παναγιώτης
Τραγανή πίτσα
“Αϊ αμ ιν λαβ” αναφώνησε η Σβετλάνα μόλις αντίκρισε την πίτσα του Βάγγου…

Η πίτσα η σπιτική είναι για μερακλήδες, η συγκεκριμένη πίτσα είναι βασισμένη στην γνωστή Ιταλική συνταγή και είναι ελαφριά και με φρέσκια γεύση γιατί την συνοδεύει η δροσιά και η πιπεράτη γεύση της ρόκας. Προσωπικά προτιμώ την λεπτή ζύμη στις πίτσες για αυτό χρησιμοποίησα την συνταγή μου για λεπτή και τραγανή ζύμη για πίτσες που δεν περιέχει μαγιά & baking powder.

 

Τα υλικά μας για μία μεγάλη πίτσα για 4 άτομα

Για την ζύμη

δείτε εδώ

Για την σάλτσα

  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για πάνω στην πίτσα

  • 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτά τετράγωνα)
  • 250 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (ή μανιτάρια σε κονσέρβα)
  • 5 φέτες καπνιστό τυρί ή 5 φέτες καπνιστό χοιρινό ή γαλοπούλα ή μπέικον
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κουταλιά τη σούπας ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο Αλάτι (ανάλογα αν βάλετε μπέικον ή άλλο αλμυρό αλλαντικό δεν θα χρειαστεί)
  • Μισό ματσάκι ρόκα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού

 

Προετοιμασία

Φτιάχνουμε την σάλτσα μας , σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας (5-10 λεπτά)

  1. Στρώνουμε την ζύμη μας σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μία λαδόκολλα ή το έχουμε περάσει με λίγο λάδι, προσέχουμε να την στρώσουμε με το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια της ζύμης πατώντας με τα χέρια και απλώνουμε το ζυμάρι.
  2. Στην συνέχεια στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και από πάνω βάζουμε το τυρί και τα αλλαντικά (ή το καπνιστό τυρί) , τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.
  3. Ψήνουμε την πίτσα μας σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
  4. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρέσκα φύλλα ρόκας και φύλλα φρέσκου βασιλικού
Πίτσα με ντοματίνια ρόκα και μοτσαρέλα
“Τι έχουμε για πρωινό ρε;” ρώτησε ο Ευτύχης τον συμφοιτητή του τον Γιάννη τον μούχλα..

Στο ίδιο στυλ:

Ζύμη για πίτσα λεπτή χωρίς μαγιά ή baking powder     Αυτή είναι μÎ¯α  ζύμη για πίτσα που συνδυάζει τα εξής: είναι τραγανή, είναι λεπτή, είναι εύκολη, δεν έχει μαγιά, δεν έχει baking powder. Δοκιμάστε την και προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας πάνω της ;)   Τα υλικά...

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο. Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρÏŒνια σπαγγέτι 2 ντομάτες ÏŽριμες τριμμένες 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους) 1 κρεμμύδι ξερÏŒ μεγάλο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκÏŒρδο ψιλοκομμένο...

Ρόκα παρμεζάνα με ντοματίνι, η πιο ροκ σαλάτα Η ρÏŒκα με την παρμεζάνα είναι απÏŒ τους πιο κλασικούς συνδυασμούς σε σαλάτα, μην φοβάστε να πειραματιστείτε και προσθέστε άλλα υλικά ÏŒπως ντομάτες, ξηρούς καρπούς κτλ.   Τα υλικά μας ΜισÏŒ ματσάκι ρÏŒκα χοντροκομμένη(κÏŒψτε την με τα χέρια) ή βλαστάρια...

Φακές με καραμελωμένα ντοματίνια . Και η φακή θέλει την τσαχπινιά της ΑυτÏŒ το ευλογημένο ÏŒσπριο της μαμάς γης το τρÏŽμε συνήθως σε σούπα . Οι απÏŒψεις για την ντομάτα στη φακή διίστανται . Άλλοι την τρÏŽνε με ,άλλοι χωρίς . ÎŒπως και να χει το φαγητÏŒ τα σπάει . ΕκτÏŒς απÏŒ...

Tags

  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Ζύμη για πίτσα λεπτή χωρίς μαγιά ή baking powder
Μοσχοχτάποδα στιφάδο, μην το πνίγεις το κουνέλι.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes