LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Ζύμες, Κρέμες, Μους  /  31 Μαΐου 2013

Προφιτερόλ time. Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες

by Μαριλού
profiterol
“Excuse moi , ma cherie , μου έτυχε μια επείγουσα σύσκεψη. Μη με πάρεις εσύ θα σε πάρω εγώ ” είπε ο Mάκης στην Anne Marie και έγινε καπνός …

Στους φίλους μας τους Γάλλους χρωστάμε πολλά στη ζαχαροπλαστική . Το προφιτερόλ είναι ένα απ΄αυτά. Συνήθως σερβίρεται σε μπολ που έχει… κάτω σοκολάτα και πάνω τα σου και μέσα κρέμα και από πάνω σοκολάτα και πάνω σαντιγί … όπως  λέει και ο μέγιστος Γιώργος Κωνσταντίνου στην καλύτερη περιγραφή του γλυκού ever .

Για την παρασκευή των σου βλέπε την συνταγή ζύμη για σουδάκια

Υλικά 

Για την κρέμα 

  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κροκους αυγών
  • 1 βανίλια
  •  1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

Για την σος σοκολάτας 

  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Για  το γαρνίρισμα  (προαιρετικά)

  • αμύγδαλο φιλέ

Πως το κάνουμε 

  1. Φτιάχνουμε την κρέμα . Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το γάλα στην άκρη και το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη , την βανίλια και το ξύσμα . Μόλις αρχίσει να κοχλάζει , διαλύουμε το κορν φλάουερ μέσα στο κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών . Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Περνάμε από μια σήτα ή σουρωτήρι το μείγμα το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε μέσα σε κορνέ . Γεμίζουμε τα σουδάκια
  2.  Κόβουμε σε ένα γυάλινο  μπολ τη σοκολάτα σε κομμάτια . Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα ( να μην βράσει) και περιχύνουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα . Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .
  3. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια τα σου και από πάνω περιχύνουμε με την σοκολάτα . Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 1-2 ώρες και σερβίρουμε .

Στο ίδιο στυλ:

Σοκολατένια γλειφιτζούρια για …πάρτυ τους Τα μικρά αυτά εντυπωσιακά και πανεύκολα , σοκολατένια γλειφιτζούρια έφτιαξε η φίλη Αγγελική σε παιδικÏŒ πάρτυ και κέρδισε τις εντυπÏŽσεις των πάρτυ άνιμαλς τζούνιορ . Είναι μια έξυπνη και οικονομική ιδέα για γενέθλια , γιορτές , βαφτίσεις και πάσης φύσεως...

Γλυκό σοκομπανάνα – Την σοκομπανάνα σου και στο κλουβί σου .   ÎŒταν η χρυσοχέρα Άντζελα ( ξαδέρφη του goldfinger) μπαίνει στην κουζίνα , ο Παρλιάρος νιÏŽθει έναν κρύο ιδρÏŽτα να κυλάει στο σβέρκο του . Έφτιαξε την παρακάτω συνταγή στο Lovefood Eurovision Party και δεν έμεινε κολυμπιθρÏŒξυλο …   Υλικά...

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, ο πρÏŽτος που ανακάλυψε την ζύμη για τα σου ,το 1540 ,ήταν ένας ΙταλÏŒς σεφ ονÏŒματι Pantarelli ή Pantanelli, που δούλευε στην αυλή της  βασίλισσας Αικατερίνης των Μεδίκων. ΑργÏŒτερα  τον 18 ο  αιÏŽνα ένας άλλος ζαχαροπλάστης ο...

Τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα . Καλοκαίρι αγάπη μου Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι ένας πραγματικÏŒς θησαυρÏŒς για την υγεία και για την ζαχαροπλαστική επίσης . Αυτήν την τάρτα την εμπνεύστηκα απÏŒ μια Γαλλική συνταγή . Αλλά την ελληνοποίησα ολίγον τι , ÏŒσον αφορά την κρέμα . Γιατί είμαστε large . Γιατί...

Tags

  • Γενέθλια
  • Γιορτή
  • Εορταστικές
  • καφές
  • Τραπέζι
  • τσάι

Πλοήγηση άρθρων

Μοσχάρι γιουβέτσι . Ο μόσχος ο σιτευτός
Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes