
Στους φίλους μας τους Γάλλους χρωστάμε πολλά στη ζαχαροπλαστική . Το προφιτερόλ είναι ένα απ΄αυτά. Συνήθως σερβίρεται σε μπολ που έχει… κάτω σοκολάτα και πάνω τα σου και μέσα κρέμα και από πάνω σοκολάτα και πάνω σαντιγί … όπως λέει και ο μέγιστος Γιώργος Κωνσταντίνου στην καλύτερη περιγραφή του γλυκού ever .
Για την παρασκευή των σου βλέπε την συνταγή ζύμη για σουδάκια
Υλικά
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 8 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κροκους αυγών
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Για την σος σοκολάτας
- 200 γρ κουβερτούρα
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές βούτυρο
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- αμύγδαλο φιλέ
Πως το κάνουμε
- Φτιάχνουμε την κρέμα . Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το γάλα στην άκρη και το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη , την βανίλια και το ξύσμα . Μόλις αρχίσει να κοχλάζει , διαλύουμε το κορν φλάουερ μέσα στο κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών . Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Περνάμε από μια σήτα ή σουρωτήρι το μείγμα το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε μέσα σε κορνέ . Γεμίζουμε τα σουδάκια
- Κόβουμε σε ένα γυάλινο μπολ τη σοκολάτα σε κομμάτια . Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα ( να μην βράσει) και περιχύνουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα . Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια τα σου και από πάνω περιχύνουμε με την σοκολάτα . Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 1-2 ώρες και σερβίρουμε .