Αυτή είναι μια παραλλαγή του κλασσικού πέστο με κουκουνάρι που είχαμε φτιάξει και στο παρελθόν. Γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και μπορούμε να διατηρήσουμε την σάλτσα στο ψυγείο μέσα σε βάζο κλεισμένο αεροστεγώς . Βάλτε την πέστο σε ζυμαρικά , σε σάντουιτς και σε ότι άλλο σας φωτίσει ο Θεός .
Υλικά για ένα μικρό βάζο
- 12 μεγάλα φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
- αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε σταδιακά τον βασιλικό και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε καλά.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τα πολτοποιούμε και αυτά.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι εναλλάξ με την παρμεζάνα .
- Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε . Προσθέτουμε αναλόγως ότι υλικό θέλουμε μέχρι να πάρει την επιθυμητή γεύση .