Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό!

Συνταγή από την/τον:

σάλτσα πέστο με καρύδια

“Πες το μου ξανά ότι μ’αγαπάς
αγκαλιά στ’ αστέρια να με πας…” τραγουδάει πρωί – βράδυ η Βάλια, η γκρούπι του Νίκου Βέρτη

Αυτή είναι μια παραλλαγή του κλασσικού πέστο με κουκουνάρι που είχαμε φτιάξει και στο παρελθόν. Γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και μπορούμε να διατηρήσουμε την σάλτσα στο ψυγείο μέσα σε βάζο κλεισμένο αεροστεγώς . Βάλτε την πέστο σε ζυμαρικά , σε σάντουιτς και σε ότι άλλο σας φωτίσει ο Θεός .

Υλικά για ένα μικρό βάζο 

  • 12 μεγάλα φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε 

  1. Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε σταδιακά τον βασιλικό και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε καλά. 
  2. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα πολτοποιούμε και αυτά.
  3. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι εναλλάξ με την παρμεζάνα  .
  4. Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε . Προσθέτουμε αναλόγως ότι υλικό θέλουμε μέχρι να πάρει την επιθυμητή γεύση .
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 2.5/5 (4 ψήφοι )
Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό!, 2.5 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο