
Τα αμπελοφάσουλα τα τρυφερά μακρυά φασολάκια με την τόση γλύκα έκαναν την εμφάνιση τους και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε από μία σαλάτα. Σε αυτή την σαλάτα χρησιμοποίησα γαύρο μαρινάτο αλλά εσείς μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε αντζούγιες ή κάποιο καπνιστό φιλέτο ψαριού (πέρκα, σολωμό).
Τα υλικά μας
- 300 γρ αμπελοφάσουλα καθαρισμένα & κομμένα στο μήκος που μας βολεύει
- 10-15 ντοματάκια κομμένα στην μέση (μία μεγάλη ντομάτα κομμένη καρέ αν δεν έχετε)
- 2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα στην μέση ή σε μεγάλα καρέ
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 10 φιλέτα γαύρου μαρινάτου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντζούγιες από μία κονσέρβα)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την σως μουστάρδας
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσμαμικό
Προετοιμασία
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε (Ζεμάτισμα) τα αμπελοφάσουλα για 10 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε την βράση.
- Τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρεμμυδάκι και τα φιλέτα του γαύρου και αλατοπιπερώνουμε.
- Φτιάχνουμε την σως μουστάρδας σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε την σαλάτα μας με την συνοδεία της σως μουστάρδας.