Σαλάτα καλοκαιρινή & απλή, την ετοιμάζουμε και την βάζουμε και στο ψυγείο για αργότερα. Αμπελοφάσουλα με πατατούλες και σαρδέλες παστές που έφτιαξα τις προάλλες.
Τα υλικά μας
- 300 γρ λουβιά καθαρισμένα και κομμένα στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- 10 πατατούλες μικρές
- 10 φιλέτα σαρδέλας παστής
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε καρέ ή ντοματίνια
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
- 1 μικρό κρεμμύδια ψιλοκομμένο
- Φρέσκα φύλλα ρίγανης ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές της σούπας περίπου.
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε νερό που έχει πάρει βράση ζεματάμε τα αμπελοφάσουλα για 5-6 λεπτά και αφού τα σουρώσουμε τα περνάμε σε νερό παγωμένο για να σταματήσει η βράση. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους και όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις ρίχνουμε με τα φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι, ξύδι & μουστάρδα) σε ένα μπολ.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, ετοιμάζουμε μία σαλτσούλα ανακατεύοντας το λάδι, ξύδι & μουστάρδα και περιχύνουμε την σαλάτα μας πριν την σερβίρουμε.