LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικά  /  23 Ιουλίου 2013

Σαρδέλες παστές, την ευλογιά σου πάστορα.

by Παναγιώτης
Σαρδέλες Παστές
Το μυστικό της Τούλας της καλλονής είναι φυσικά ότι τρώει μόνο σαρδέλα καλλονής…

 

Οι σαρδέλες είναι νόστιμο ψαράκι και έχουμε ασχοληθεί μαζί τους πολλές φορές, ήρθε η ώρα να τις κάνουμε και παστές, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία αλλά θα ανταμειφθείτε με το αποτέλεσμα και θα συνοδέψετε με αυτές τα ουζάκια σας τα όσπρια σας και τις σαλάτες σας, πάμε να δούμε πως μπορούμε να τις φτιάξουμε σε μία έκδοση που μπορείτε να διατηρήσετε για 7 μέρες (όχι ότι θα κρατήσουν πάνω από δύο)…

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 1/2 κιλό χοντρό αλάτι
  • Ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Υπομονή

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν
  2. Μπορούμε να τις παστώσουμε με την ραχοκοκαλιά τους ή να τις φιλετάρουμε, προτείνω να τις κάνετε φιλέτα είναι εύκολο, αφαιρούμε το χέρι μας το κεφάλι και τα έντερα τους και πιάνουμε το ψαροκόκαλο και το τραβάμε προσεκτικά για μην ανοίξει στην μέση το φιλέτο τους.
  3. Βάζουμε σε ένα τάπερ μία στρώση με χοντρό αλάτι.
    sardeles-pastes1
  4. Μία στρώση με τα φιλέτα της σαρδέλας…
    sardeles-pastes2
  5. Μία στρώση με αλάτι…
    sardeles-pastes3
  6. Στρώση με σαρδέλες…
    sardeles-pastes4
  7. Και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος καλύπτουμε με αλάτι..sardeles-pastes5
  8. Σφραγίζουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο. Κάθε 2 ώρες το τσεκάρουμε για να αφαιρέσουμε τυχών υγρά που έχουν βγάλει οι σαρδέλες και τα αφαιρούμε.
  9. Κρατάμε τις σαρδέλες στην άλμη για 36 ώρες και έπειτα μπορούμε να αρχίζουμε να τις καταναλώνουμε,  τις ξεπλένουμε, τις περνάμε από ξύδι για 30 λεπτά και τις σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.
  10. Μπορούμε επίσης να τις διατηρήσουμε για λίγο καιρό σε σκέτο ελαιόλαδο ή να τις  βάλουμε σε ελαιόλαδο αρωματισμένο με διάφορα μυρωδικά για να πάρουν και γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασιλικό, ρίγανη, μπούκοβο για να γίνουν καυτερές, θυμάρι κ.τ.λ.

Παστές σαρδέλες

Στην εκδοχή που βλέπετε στην πιο πάνω φωτογραφία τις έβαλα στο τσιμιτσούρι που είχα φτιάξει και μου περίσσεψε.

Στο ίδιο στυλ:

Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια. Σαλάτα καλοκαιρινή & απλή, την ετοιμάζουμε και την βάζουμε και στο ψυγείο για αργÏŒτερα. Αμπελοφάσουλα με πατατούλες και σαρδέλες παστές που έφτιαξα τις προάλλες.   Τα υλικά μας  300 γρ λουβιά καθαρισμένα και κομμένα στο μέγεθος που επιθυμούμε. 10 πατατούλες...

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way. Άκου τÏŽρα τι σκέφτηκε ο Έλλην (μάλλον ΗπειρÏŽτης) ο υπερμάγειρας (ÏŒποιος & ÏŒποια και να ήταν), να κάνει τις σαρδέλες φιλέτα και μετά να τις κάνει σάντουιτς. ÎŒταν ρÏŽτησα τον πατέρα μου εκείνο το δροσερÏŒ σαββατιάτικο πρωινÏŒ αν έχουμε μαÏŠντανÏŒ...

Σαρδέλες ψητές (στα γρήγορα) Σαρδέλες ψητές οι “εύκολες”, χωρίς πολύ κÏŒπο ο καθένας (δεν θέλω δικαιολογίες) μπορεί να απολαύσει ψαράκι στον φούρνο, φαγητÏŒ υγιεινÏŒ και θρεπτικÏŒ και συνάμα και κρασο-ουζÏŒ μεζές . Με ένα σμπάρο δυο τρυγÏŒνια φίλε κρασοπατέρα και φίλη κρασομητέρα .  ...

Γλώσσα φιλέτο στην λαδόκολλα, ψάρι γλωσσούδικο. Η γλÏŽσσα είναι ένα ψάρι (σαλαχοειδές βασικά) με ιδιαίτερη γεύση που μπορούμε να βρούμε φρέσκια αλλά και κατεψυγμένη, σε αυτή την έυκολη συνταγή την συνδύασα με ντομάτα, πιπεριά και φρέσκια ρίγανη και την έβαλα στην λαδÏŒκολλα για να κρατηθεί ζουμερή…...

Tags

  • Κρασομεζές
  • Ουζομεζές
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά

Πλοήγηση άρθρων

Βασική ζύμη για πίτσα. Τέλος τα έτοιμα
Πίτσα αλά Ελληνικά, αφράτη και χορταστική.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes