LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κέικ, Παντεσπάνι  /  22 Απριλίου 2013

Σοκολατένιο παντεσπάνι (Βάση για κάθε καθώς πρέπει τούρτα)

by Μαριλού

sokolatenio-pantespani

Σοκολατένιο Παντεσπάνι για αυτούς που δεν βαριούνται και θέλουν να έχουν τον έλεγχο των υλικών της τούρτας τους (αυτούς που έχουν θέματα δηλαδή).

 

Υλικά

4 αβγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

2 κοφτές κουταλιές της σούπας κoρν φλάουερ

3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο

( προαιρετικά λίγο κονιάκ για να ραντίσουμε τα παντεσπάνια)

 

( Tip:Αν αφαιρέσετε το κακάο και προσθέσετε μια βανίλια έχετε την συνταγή για ένα απλό παντεσπάνι βανίλιας για άλλες τουρτίτσες )

 

Πως το κάνουμε: Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ,το κορν φλάουερ ,το baking powder και το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ενσωματώνουμε λίγο-λίγο τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22- 23 εκ. και στρώνουμε στον πάτο μια λαδόκολλα . Εναλλακτικά μπορούμε να στρώσουμε  στην λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και πάνω να βάλουμε ένα τσέρκι. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180ο . Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το παντεσπάνι μα μια οδοντογλυφίδα. Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο . Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα τρία με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού .

Δείτε το σε δράση στην Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολατένιο παντεσπάνι

Στο ίδιο στυλ:

Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι) Η καταπληκτική αυτή τούρτα μας έχει συνοδέψει σε πολλά τραπέζια, γενέθλια και γιορτές . Η συνταγή είναι της φίλης μας της Νικώς και γι’ αυτό στην παρέα την λέμε «Νικώτουρτα» . Είναι όνομα και πράγμα, γιατί αν την φτιάξετε θα...

Μάφινς μιλά μου για μήλα Τα μάφινς ή κεκάκια αυτά είναι λαχταριστές μπουκίτσες με αρώματα κανέλας, γαρίφαλου και μήλου, και μου θυμίζουν ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά την μηλόπιτα. Σε  μέγεθος τσέπης (παλτού) μπορείτε να τα μεταφέρεται εύκολα και να τα καταβροχθίσετε και στην...

Πλοήγηση άρθρων

Μπλέξαμε τα μπούτια γαλοπούλας με μακαρονάδα
Καραμελωμένα αμύγδαλα (Άναμπελ Στάσου)

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes