Σοκολατένιο Παντεσπάνι για αυτούς που δεν βαριούνται και θέλουν να έχουν τον έλεγχο των υλικών της τούρτας τους (αυτούς που έχουν θέματα δηλαδή).
Υλικά
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κοφτές κουταλιές της σούπας κoρν φλάουερ
3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
( προαιρετικά λίγο κονιάκ για να ραντίσουμε τα παντεσπάνια)
( Tip:Αν αφαιρέσετε το κακάο και προσθέσετε μια βανίλια έχετε την συνταγή για ένα απλό παντεσπάνι βανίλιας για άλλες τουρτίτσες )
Πως το κάνουμε: Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ,το κορν φλάουερ ,το baking powder και το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ενσωματώνουμε λίγο-λίγο τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα.
Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22- 23 εκ. και στρώνουμε στον πάτο μια λαδόκολλα . Εναλλακτικά μπορούμε να στρώσουμε στην λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και πάνω να βάλουμε ένα τσέρκι. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180ο . Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το παντεσπάνι μα μια οδοντογλυφίδα. Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο . Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα τρία με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού .
Δείτε το σε δράση στην Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολατένιο παντεσπάνι