LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  9 Φεβρουαρίου 2014

Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια

by Μαριλού

σπιτικά burger

Τα παντός είδους  Burgers έχουν  ταυτιστεί με την Αμερική, ωστόσο πολλές χώρες μαλώνουν για την καταγωγή τους . Μεταξύ άλλων η Μογγολία ( το 1200 μΧ οι στρατιώτες του Τσένγκις Χάν μετέφεραν το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους για να μαλακώσει ) και η Γερμανία . Λέγεται ότι η λέξη  Hamburger , προέρχεται από το λιμάνι του Αμβούργου (Hamburg) όπου οι ναυτικοί πριν ταξιδέψουν τύλιγαν το κρέας  σε ψωμί). Όπως και να χει ευχαριστούμε την παγκοσμιοποίηση του φαγητού !

Υλικά 

Για τα μπιφτέκια ( 6 μεγάλα) 

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ντομάτα ξεσποριασμένη
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σ. ξύδι
  • 2 κουτ. σ. νερό
  • 1 κουτ. σ. μουστάρδα
  • 1 κουτ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σ. ανάμεικτα αρωματικά ρίγανη, θυμάρι μαϊντανό
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  1. αλάτι , πιπέρι .

Πως το κάνουμε

  • Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τον κιμά , το αλάτι το πιπέρι και την φρυγανιά.
  • Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στον κιμά .
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πονέσουνε τα χέρια μας . Το μείγμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφικτό ούτε πολύ υγρό.
  • Αναλόγως προσθέτουμε ή φρυγανιά ή νεράκι μέχρι να έχει αποκτήσει μαλακή υφή και να πλάθεται .
  • Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για 30 λεπτάκια .
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε και φροντίζουμε να έχουν αρκετό ύψος περίπου 2 εκατοστά.
  • Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά αναλόγως το μέγεθος τους. Αφήνουμε να ψηθούν πρώτα από τη μια και μετά γυρνάμε από την άλλη .

Για την γέμιση 

  • 6 ροδέλες ντομάτας
  • φύλλα μαρουλιού
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • μπέικον
  • κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες ή καραμελωμένα κρεμμύδια ( δες την συνταγή που είχαμε κάνει στη φάβα, εδώ μπορούμε να αντικαταστήσουμε το απλό ξύδι με μπαλσάμικο )
  • τσένταρ ή παρμεζάνα

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση (Εγώ αγόρασα  μια “μαργαρίτα” από το φούρνο που κάνει τέλεια για μπέργκερ). Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια στο φούρνο για 5 λεπτά . Αλείφουμε την μία πλευρά με κέτσαπ και την άλλη με μουστάρδα . Τοποθετούμε στο κάτω κομμάτι , το μαρούλι, την ντομάτα, το μπέργκερ και από πάνω το τυρί , το μπέικον , το κρεμμύδι ή ότι άλλο θέλουμε και καπακώνουμε .

Πάνω τουουους!!

Στο ίδιο στυλ:

Μπιφτέκια πικάντικα γεμάτα τσαχπινιά. Μπιφτεκάκι πικάντικο βελτιστοποιημένο για τον φούρνο ;)   Τα υλικά μας (για γύρω στα 20 μπιφτέκια) 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο 5-6 φρυγανιές τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο Μισή ντομάτα τριμμένη 2 αυγά 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια...

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκώνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκόρδο) αλλά εγώ δεν και βγαίνουν...

Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο. Μπουκιά και συχώριο Ένα εύκολο σνακ για παιδιά από 2 έως 102 ετών και κυρίως υγιεινό καθώς δεν απαιτεί τηγάνισμα .  Κάντε τις κοτομπουκιές για να πάρετε πόντους στον διαγωνισμό super mom 2013 . Σερβίρουμε με ότι σάλτσα μας κάνει κέφι , κέτσαπ...

Μουσακάς. The famous greek mousaka Την προέλευση του Μουσακά διεκδικούν πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , χωρίς να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία . Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από το από το αραβικό “musaqqa‘a” , άλλοι από το παλαιστινιακό musakhkhan, άλλοι πάλι από το περσικό maguma. Για την...

Tags

  • Εύκολες
  • Μπουφές
  • Πάρτι

Πλοήγηση άρθρων

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω
Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου . Yaaaah !

1 comment

  • Σπιτικά μπέργκερ . Μας τα κανες μπιφτέκια - foodfeed
    11 Ιουλίου 2019

    […] Τα παντός είδους  Burgers έχουν  ταυτιστεί με την Αμερική, ωστόσο πολλές χώρες μαλώνουν για την καταγωγή τους . Μεταξύ άλλων η Μογγολία ( το 1200 μΧ οι στρατιώτες του Τσένγκις Χάν μετέφεραν το σκληρό κρέας κάτω από τις σέλλες των αλόγων τους για να μαλακώσει ) και η Γερμανία . Λέγεται ότι η λέξη  Hamburger , …read more […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes