LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Παγωτά  /  27 Ιουλίου 2013

Σπιτικό Παγωτό πανεύκολο με επίστρωση πτι μπερ & όχι μόνο!

by Παναγιώτης
Εύκολο σπιτικό παγωτό
Η Ματίνα πήγε στο σχολείο για πρώτη μέρα κατενθουσιασμένη με τα καλοκαιρινά κατορθώματα της, είχε φάει 130 παγωτά και είχε κάνει 72 μπάνια…

Πριν λίγο καιρό είχαμε πολλά θετικά σχόλια για το εύκολο παγωτό της Μαριλούς που μπορείτε να βρείτε εδώ, τώρα ήρθε η ώρα να σας δείξουμε μία άλλη εκδοχή με μικρή διαφορά στα υλικά αλλά με την ίδια εγγυημένη επιτυχία, το έφτιαξε πρώτα η ξαδέρφη Μαρία και μας το έφερε σκέτο μόνο με βανίλια, όπως βλέπετε στην πάνω φωτογραφία το φάγαμε με μαρμελάδα φράουλα αλλά και βερίκοκο έκανε και μία εκδοχή με στιγμιαίο καφέ κάτι σαν στρατσιατέλα, μετά το έφτιαξε η Στεφανία η μάνα μου και πρόσθεσε κακάο και πτι μπερ σε μία εκδοχή που θα σας περιγράψω πιο κάτω.

Τα υλικά μας

  • 1 alsa top ή παρόμοιο προϊόν
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 500 μλ φρέσκο γάλα
  • 1 βανιλίνη (προαιρετικά αν θέλουμε να έχουμε γεύση βανίλιας)

Για την εκδοχή με τα πτι μπερ

  • 4 μπισκότα  πτι μπερ τριμμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού άχνη
  • 1κουταλιά του γλυκού κακάο
  • Σιρόπι βύσσινο ή μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ μας την άλσα τοπ με μία κούπα γάλα.
  2. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη προσθέτουμε το ζαχαρούχο λίγο-λίγο συνεχίζοντας να χτυπάμε.
  3. Ρίχνουμε λίγο από το γάλα στο κουτί του ζαχαρούχου και μαζεύουμε όσο έχει μείνει και το ρίχνουμε στο μίξερ ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα.
  5. Το μείγμα μας είναι έτοιμο και αυτή την στιγμή έχουμε ένα παγωτό βανίλια, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε μία μέρα για να φύγει ή έντονη γεύση του ζαχαρούχου.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε άλλα υλικά όπως κακάο και να το κάνουμε παγωτό σοκολάτα, μαστιχέλαιο για το κάνουμε σαν καϊμάκι, φρέσκα κομμάτια φρούτων και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

Για την εκδοχή του μπι μπερ

  1. Μετά το βήμα 4 πιο πάνω βάζουμε το παγωτό μας στο σκεύος που θα το καταψύξουμε  και ρίχνουμε  το σιρόπι μας κυκλικά (όπως θα ρίχνατε μέλι).
  2. Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το κακάο και την ρίχνουμε πάνω από το μείγμα με μία κρισάρα, από πάνω τα τριμμένα μπι μπερ, το αφήνουμε στο ψυγείο μία μέρα για να φύγει ή έντονη γεύση του ζαχαρούχου
Εύκολο παγωτό
Ολαλα! Πτι μπερ!

 

Στο ίδιο στυλ:

Εύκολο σπιτικό παγωτό. I scream for ice cream! Το παγωτό αυτό μέχρι και η βαφτιστήρα μου που είναι 5 ½ χρονών μπορεί να το φτιάξει (και να το φάει επίσης).Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη Κατερίνα , αλλά από ότι μαθαίνω είναι κοινό μυστικό στους γλυκατζήδες και...

Τράιφλ με γιαούρτι, πτι μπερ & ψητά νεκταρίνια. Αι αμ ιν λοβ. Γλυκό ψυγείου σαν τράιφλ είναι αυτό εδώ, με στραγγιστό γιαουρτάκι και αρώματα κανέλας και γαρίφαλου. Στην θέση των ψητών φρούτων μπορείτε να βάλετε κομπόστα ή μαρμελάδα αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να ψήνετε και έτσι γίνεται πανεύκολο και...

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι. Πες το όπως θες   Αυτό το γλυκό με τα πολλά ονόματα , παίζει σε πολλές παραλλαγές , με ξηρούς καρπούς , αυγά, κρέμα , κουβερτούρα …η εκδοχή η δική μου είναι του πανευκόλου , δηλαδή για αρχάριους , αλλά στη γεύση είναι δύναμη...

Σπιτικό Πατέ Ελιάς Το πατέ ελίας το σπιτικό το πρόστυχο! Πάρτε τον έλεγχο του τι τρώτε στα χέρια σας! Προσωπικά ότι μπορώ να φτιάξω μόνος μου στο σπίτι μου αποφεύγω να το αγοράσω έτοιμο, το πατέ ελιάς είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό ειδικά...

Tags

  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.
Εύκολη μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες, κράτησε τις ζουμερές.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes