LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική  /  19 Ιουνίου 2013

Σπιτικό κλαμπ σάντουιτς (club sandwich). Και ο εργένης έχει ψυχή

by Μαριλού
Κλαμπ σάντουιτς
O Matias Β. (κατά κόσμον Μαθιός Βαρθοκούκουρος) έφαγε κάτι ελαφρύ πριν πάει να παίξει στο club Splish Splash όπου είναι resident dj

Θυμάμαι την πρώτη φορά που έφαγα σπιτικό κλαμπ σάντουιτς ( μέχρι τότε μόνο στα γνωστά ταχυφαγία έτρωγα) , ήταν όταν ήμουν 16 χρονών , στο σπίτι της συμμαθήτριας μου της Ρόης, που μας κάλεσε μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς να μας κάνει το τραπέζι. Μετά επιδόθηκα και εγώ εις το σπορ της σπιτικής ταχυφαγίας . Το πιάτο σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές,  για να ολοκληρωθεί το έγκλημα . Μπορείτε όμως να το κάνετε λίγο μικρότερο , αν ψήσετε τις “τηγανητές” πατάτες στο φούρνο.

Υλικά για 2 άτομα 

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ ( 3 για κάθε κλάμπ) 
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 φέτες γαλοπούλα ή καπνιστό ζαμπόν
  • 2 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • 3-4 φέτες ντομάτας
  • μαγιονέζα ( για μαγιονέζα σπιτική)
  • παρμεζάνα τριμμένη ( προαιρετικά )

Πως το κάνουμε ( έλα που δεν ξέρεις …)

  1. Ψήνουμε το μπέικον σε ψηστιέρα ( ή και στην τοστιέρα) , και το κόβουμε στη μέση.
  2. Ψήνουμε και τις φέτες του τοστ μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές .(αφού καθαρίσουμε το περιττό λίπος από την τοστιέρα)
  3. Αλείφουμε  μαγιονέζα στην πρώτη φέτα και από πάνω βάζουμε το μαρούλι, την γαλοπούλα ή το ζαμπόν και το τυρί  .
  4. Σκεπάζουμε με την δεύτερη φέτα . Την αλείφουμε κι αυτή με μαγιονέζα και προσθέτουμε  την ντομάτα και το μπέικον .
  5. Πάνω στο μπέικον πασπαλίζουμε προαιρετικά λίγη τριμμένη παρμεζάνα και καπακώνουμε με την τελευταία φέτα
  6. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στο κέντρο κάθε πλευράς του σάντουιτς και κόβουμε διαγώνια με ένα μαχαίρι ώστε να σχηματιστούν 4 τρίγωνα .

 

Στο ίδιο στυλ:

Σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο, κάνε την έξτρα παρθένα. Αυτή είναι μία μαγιονέζα ειδική καθώς ακούτε από όλους ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια με την λιγότερη δυνατή γεύση για να φτιάξετε μαγιονέζα. Αυτή η μαγιονέζα έχει την καταπληκτική γέυση του ελαιόλαδου και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άνετα στις στις σαλάτες...

Γερμανική (σχεδόν) αυθεντική πατατοσαλάτα, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Προσωπικά έχω γεννηθεί στην Γερμανία γιος τίμιων γκασταρμπάιτερς που ευτυχώς είχαν την σύνεση να επιστρέψουν στην Ελλάδα όταν ήμουν τριών ετών, Λογικό είναι λοιπόν να φέρουν μαζί τους και κάποια από τα γερμανικά πιάτα που έμαθαν εκεί. Η γερμανική πατατοσαλάτα...

Ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και φέτα. Roll baby roll. Αυτός είναι ένας νόστιμος και εύκολος μεζές που στηρίζεται στο τρίπτυχο της επιτυχίας μελιτζάνα , φέτα , ντομάτα . Guest star το μπέικον ! Υλικά  4 μελιτζάνες τσακώνικες 1ο φέτες μπέικον 200 γρ φέτα λάδι για το τηγάνισμα Για τη...

Σπιτικό Πατέ Ελιάς Το πατέ ελίας το σπιτικό το πρόστυχο! Πάρτε τον έλεγχο του τι τρώτε στα χέρια σας! Προσωπικά ότι μπορώ να φτιάξω μόνος μου στο σπίτι μου αποφεύγω να το αγοράσω έτοιμο, το πατέ ελιάς είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό ειδικά...

Tags

  • Γρήγορες
  • Εύκολες

Πλοήγηση άρθρων

Πατάτες & λαχανικά με γιαούρτι ογκρατεν, βάλτο στο φούρνο σύντροφε!
Φιλέτο τσιπούρας με δεντρολίβανο, φίλε-το ψήνω και δεν σου δίνω.

1 comment

  • Ιουλία
    12 Σεπτεμβρίου 2014

    το τέλειο γευμα και όχι μονο για εργενηδες!εγω το κανω με τοστιμο πολυσπορο μαρουλακι ντοματα κλπ και ειναι πολυ ελαφρυ και υγιεινό :)

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes