Θυμάμαι την πρώτη φορά που έφαγα σπιτικό κλαμπ σάντουιτς ( μέχρι τότε μόνο στα γνωστά ταχυφαγία έτρωγα) , ήταν όταν ήμουν 16 χρονών , στο σπίτι της συμμαθήτριας μου της Ρόης, που μας κάλεσε μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς να μας κάνει το τραπέζι. Μετά επιδόθηκα και εγώ εις το σπορ της σπιτικής ταχυφαγίας . Το πιάτο σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές, για να ολοκληρωθεί το έγκλημα . Μπορείτε όμως να το κάνετε λίγο μικρότερο , αν ψήσετε τις “τηγανητές” πατάτες στο φούρνο.
Υλικά για 2 άτομα
- 6 φέτες ψωμί του τοστ ( 3 για κάθε κλάμπ)
- 4 φέτες μπέικον
- 2 φέτες γαλοπούλα ή καπνιστό ζαμπόν
- 2 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
- 2 φύλλα μαρούλι
- 3-4 φέτες ντομάτας
- μαγιονέζα ( για μαγιονέζα σπιτική)
- παρμεζάνα τριμμένη ( προαιρετικά )
Πως το κάνουμε ( έλα που δεν ξέρεις …)
- Ψήνουμε το μπέικον σε ψηστιέρα ( ή και στην τοστιέρα) , και το κόβουμε στη μέση.
- Ψήνουμε και τις φέτες του τοστ μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές .(αφού καθαρίσουμε το περιττό λίπος από την τοστιέρα)
- Αλείφουμε μαγιονέζα στην πρώτη φέτα και από πάνω βάζουμε το μαρούλι, την γαλοπούλα ή το ζαμπόν και το τυρί .
- Σκεπάζουμε με την δεύτερη φέτα . Την αλείφουμε κι αυτή με μαγιονέζα και προσθέτουμε την ντομάτα και το μπέικον .
- Πάνω στο μπέικον πασπαλίζουμε προαιρετικά λίγη τριμμένη παρμεζάνα και καπακώνουμε με την τελευταία φέτα
- Βάζουμε οδοντογλυφίδες στο κέντρο κάθε πλευράς του σάντουιτς και κόβουμε διαγώνια με ένα μαχαίρι ώστε να σχηματιστούν 4 τρίγωνα .
το τέλειο γευμα και όχι μονο για εργενηδες!εγω το κανω με τοστιμο πολυσπορο μαρουλακι ντοματα κλπ και ειναι πολυ ελαφρυ και υγιεινό :)