Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way. 1

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way.
Άκου τώρα τι σκέφτηκε ο Έλλην (μάλλον Ηπειρώτης) ο υπερμάγειρας (όποιος & όποια και να ήταν), να κάνει τις σαρδέλες φιλέτα και μετά να τις κάνει σάντουιτς. Όταν ρώτησα τον πατέρα μου εκείνο το δροσερό σαββατιάτικο πρωινό αν έχουμε μαϊντανό μου απάντησε “μαϊντανό; όλη η γειτονιά από τον κήπο μας έρχεται και παίρνει.”  Η παραδοσιακή ...

Αρνάκι κοκκινιστό μακαρονάδα της ξαδέλφης Ελένης.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αρνάκι κοκκινιστό μακαρονάδα της ξαδέλφης Ελένης.
Υπέρ-πληθωρική μακαρονάδα με αρνάκι μαγείρεψε σήμερα η ξαδέρφη Ελένη η σύζυγος του συνονόματου εξαδέλφου. Τα σπίτια μας στο χωριό είναι δίπλα-δίπλα και υπάρχει ένα συνεχές καθημερινό πάρε-δώσε από πιάτα που πηγαινοέρχονται για ανταλλαγή απόψεων της οικογενείας μου με του ξαδέρφου μου.  Δίπορτο δίπορτο όπως λέει και η μάνα μου…   Τα υλικά μας  1 κιλό ...

Κοκκινιστό με το κρέας σούβλας που περίσσεψε, δεν πετάμε τίποτα!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοκκινιστό με το κρέας σούβλας που περίσσεψε, δεν πετάμε τίποτα!
Το αιώνιο πρόβλημα με το κρέας της σούβλας που αντιμετωπίζουμε συνήθως το Πάσχα με το άρνι ή και στα πανηγύρια με την γουρουνοπούλα. Μας έμεινε λοιπόν μισό κιλό γουρουνοπούλα από το πανηγύρι του  δεκαπενταύγουστου στο ψυγείο και την λυπήθηκε η ψυχή μου, είπα να την κάνω κοκκινιστή για να μην πάει χαμένη, με την ίδια ...

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία
Καλοκαίρι χωρίς γαριδομακαρονάδα δεν γίνεται . Αυτή είναι μια απλή εκδοχή που μπορεί να προκύψει και ως ανακύκλωση της μαγειρεμένης γαρίδας που σας περίσσεψε. Φτιάξτε ένα μακαρόνι ή ένα ρύζι και το φαγητό θα γίνει σαν καινούριο . 1 κιλό γαρίδες μεσαίες 500 γρ σπαγγέτι 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ή μάραθος ...

Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα.
Δεκαπενταύγουστος το καλοκαίρι είναι στα απόγειο του, οι πόλεις αδειάζουν, η παραλίες και τα χωριά γεμίζουν. Θρησκευτική γιορτή αλλά και ώρα για μασαμπούκα. Στο χωριό μου τρώμε αρνί και δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την παράδοση αλλά για ακόμα μία φορά το έφτιαξα λίγο διαφορετικό, το μαρινάρισα και πρόσεθεσα λίγα φρέσκα βασιλικά σύκα μαζί με ...

Μαρινάδα για αρνί με μαρμελάδα βερίκοκο, ρικοκό.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μαρινάδα για αρνί με μαρμελάδα βερίκοκο, ρικοκό.
Πάμε να δούμε μία εύκολη για αρνάκι με γλυκόξινη γέυση…   Τα υλικά  μας (για κάθε κιλό αρνιού) 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο Χυμό από ένα λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες Αλάτι Πιπέρι   Προετοιμασία   Σε ένα σκεύος βάζουμε  το κομμάτι ...

Εύκολη μαρμελάδα Βερίκοκο, ρίκο ρίκο ρίκοκο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Εύκολη μαρμελάδα Βερίκοκο, ρίκο ρίκο ρίκοκο.
Μαρμελαδίτσα βερίκοκο καλοκαιρινή που την φυλάμε στο ψυγείο όλο τον χρόνο για να την τρώμε για πρωινό και να την βάζουμε στα γλυκά ή να κάνουμε επιδόρπια γιαουρτιού  όπως βλέπεται στην φωτογραφία και στην συνταγή που θα σας δώσω πιο κάτω…     Τα υλικά μας 1 κιλό βερίκοκα πολύ ώριμα και ζουμερά κομμένα στην ...

Μπιφτέκια πικάντικα γεμάτα τσαχπινιά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπιφτέκια πικάντικα γεμάτα τσαχπινιά.
Μπιφτεκάκι πικάντικο βελτιστοποιημένο για τον φούρνο ;)   Τα υλικά μας (για γύρω στα 20 μπιφτέκια) 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο 5-6 φρυγανιές τριμμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο Μισή ντομάτα τριμμένη 2 αυγά 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο 1/2 ...

Δροσερή μελιτανοσαλάτα με καπνιστό τυρί, μέλι. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Δροσερή μελιτανοσαλάτα με καπνιστό τυρί, μέλι.
Η μελιτζανόσαλατα είναι το τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό και εδώ την έφτιαξα με καπνιστό τυρί και λίγο δροσερό γιαουρτάκι, η τέλεια καπνιστή γεύση της πηγαίνει πολύ με μπυρίτσα :})   Τα υλικά μας 1 μελιτζάνα με το κοτσάνι της 1 μικρό κρεμμύδι με τις φλούδες του 3 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα τους 1 κουταλιά της ...

Πέστο Βασιλικού (pesto al genovese) με ζυμαρικά, κάντο κλασσικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Πέστο Βασιλικού (pesto al genovese) με ζυμαρικά, κάντο κλασσικά.
Το πέστο βασιλικού είναι η παραδοσιακή εκδοχή της συνταγής  και για πολλά χρόνια μέχρι να ανοίξουμε τα μάτια μας σε άλλα υλικά  ήταν το συνώνυμο του πέστο στην χώρα μας αλλά και παντού αλλού. Ο τρόπος παρασκευής ξεκινά από την αρχαία Ρώμη και ονομαζόταν moretum και η συνταγή ήταν παρόμοια, τυρί, σκόρδο και μυρωδικά, η ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο