Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό!

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό!
Αυτή είναι μια παραλλαγή του κλασσικού πέστο με κουκουνάρι που είχαμε φτιάξει και στο παρελθόν. Γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και μπορούμε να διατηρήσουμε την σάλτσα στο ψυγείο μέσα σε βάζο κλεισμένο αεροστεγώς . Βάλτε την πέστο σε ζυμαρικά , σε σάντουιτς και σε ότι άλλο σας φωτίσει ο Θεός . Υλικά για ένα ...

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.
Μια τσίπουρα στον φούρνο έφτιαξα σήμερα και είπα να χρησιμοποιήσω σπόρους κόλιανδρου γιατί που αρέσει το χαρακτηριστικό λεμονένιο άρωμά και η γεύση τους. Τους συνδύασα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγα μυρωδικά. Είπα να ρίξω και λίγες πατάτες στο ταψί για να με “πιάσει” το φαγητό γιατί τελευταία τρώω πολύ…   Τα υλικά μας (για ...

Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !
Το ζυμαρικό με τόνο είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή που γίνεται στο πις φιτίλι. Αν βρείτε τόνο Αλοννήσου , προτιμήστε τον . Είναι και πιο νόστιμος και πιο υγιεινός, καθώς οι εισαγόμενοι τόνοι σε κονσέρβα είναι πολύ  επιβαρυμένοι σε βαρέα μέταλλα.   Τα υλικά μας 500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας 100 γρ τόνος κονσέρβα  2 ...

Φασολάκια στην γάστρα με πατάτες & πιπερίες, ζουμεροτραγανά & θεϊκά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φασολάκια στην γάστρα με πατάτες & πιπερίες, ζουμεροτραγανά & θεϊκά.
Επειδή είναι καλοκαίρι και έχουμε βομβαρδιστεί από τα φασολάκια τα λαδερά σας παρουσιάζω τα καταπληκτικά ζουμερά αλλά και τραγανά φασολάκια στην γάστρα τα υλικά μπορεί να είναι κοντά στην συνταγή για φασολάκια λαδερά αλλά η γεύση είναι διαφορετική πιστέψετε με. Στα θετικά αυτής της συνταγής επίσης είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε  πολύ λάδι και έχουμε ένα ...

Ρεβίθια σούπα, κλασσικά εικονογραφημένα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρεβίθια σούπα, κλασσικά εικονογραφημένα
Το ρεβίθι ή “Ερέβινθος ο κοινός” όπως είναι η επιστημονική του ονομασία , είναι μια διατροφική βόμβα βιταμινών και μετάλλων καθώς περιέχει  φώσφορο , μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C. Η Ινδία είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή ρεβιθιών. Ακολουθούν η Ισπανία , η Αλγερία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αργεντινή και η Ελλάδα. Ψάξτε να βρείτε ρεβίθια ...

Σαλάτα με φακές, σύκα & βινεγκρέτ με αρώματα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με φακές, σύκα & βινεγκρέτ με αρώματα.
Μία σαλάτα με πολλές γεύσεις με πολλά αρώματα και πολλά χρώματα. Όσο υπάρχουν φρέσκα σύκα την κάνω με αυτά, αλλιώς χρησιμοποιώ αποξηραμένα φρούτα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την βινεγκρέτ που σας προτείνω γιατί τα αρώματα της μεταμορφώνουν την σαλάτα και της δίνουν εξωτικά αρώματα ή μπορείτε να φτιάξετε μία πιο απλή βινεγκρέτ της αρεσκείας σας.   ...

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη
Το Schnitzel ή Σνίτσελ είναι για τους φίλους μας τους Αυστριακούς ότι είναι για μας η φασολάδα . Παραδοσιακό και δημοφιλέστατο τόσο στην Αυστρία όσο και στην γείτονα Γερμανία . Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας  μπορεί να είναι μοσχάρι ή χοιρινό. Στην Ελλάδα κάνουμε και σνίτσελ κοτόπουλου. ...

Ψητά σύκα με ροκφόρ, ξεσυκωτικό πιάτο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά σύκα με ροκφόρ, ξεσυκωτικό πιάτο.
Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο που ετοιμάζεται σε 20 με 25 λεπτά, ο συνδυασμός του μπλε τυριού με την γλυκύτητα του σύκου και με τις μικρές εκρήξεις γεύσεις από την φρέσκια ρίγανη και το τριμμένο πιπέρι θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Το μαγικό της συνταγής είναι ότι το ζουμερό  μαυρόσυκο (ή βασιλόσυκο) θα βγάλει τα υγρά ...

Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.
Η συνταγή αυτή είναι της μαμάς του φίλου μου του Αντρέα .Τις έφτιαχνε όταν είμαστε φοιτητές . Μόλις είδα πόσο εύκολες και νόστιμες είναι τις ερωτεύτηκα και δοκίμασα να τις φτιάξω και γω. Είναι από τα πρώτα εύκολα γλυκά σνακ που έφτιαξα στη ζωή μου και θυμάμαι το σακουλάκι με τις φρυγανιές να με συνοδεύει ...

Ψητό κοτόπουλο με σως γιαουρτιού & μπέικον, κοκομπέικον.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητό κοτόπουλο με σως γιαουρτιού & μπέικον, κοκομπέικον.
Όποιος θέλει να φάει κάτι ελαφρύ παρακαλώ να ψάξει εδώ ή εδώ. Είστε ακόμα εδώ; Συνεχίζουμε με θάρρος και τσαγανό για να κάνουμε ένα κοτόπουλο με πλούσια σάλτσα με την δύναμη του μπέικον και του ελληνικού γιαουρτιού…     Τα υλικά μας ( για μερίδες) Για το κοτόπουλο 4 κομμάτια κοτόπουλο (καλύτερα μπούτια) Πατάτες (προαιρετικά) ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο