Φασολάδα και ξερό ψωμί. Απ τα κόκαλα βγαλμένη…

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φασολάδα και ξερό ψωμί. Απ τα κόκαλα βγαλμένη...
Η βασίλισσα της Ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης είναι αναμφισβήτητα η φασολάδα . Σύμφωνα με τις πηγές,  η φασολάδα συναντάται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα, αλλά καθιερώθηκε ως εθνικό μας φαγητό την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά . Μπορεί να στοιχειώνει τους παιδικούς μας εφιάλτες ( μαζί με τις φακές και τα ρεβίθια) αλλά όταν μεγαλώνεις μαθαίνεις ...

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα
Η κοτοτηγανιά ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις τηγανιές με άλλου είδους κρέατα μόνο που το κοτοπουλάκι πρέπει να προσέξουμε να μην το παραψήσουμε γιατί στεγνώνει εύκολα . Υλικά  3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες 1 πιπεριά πορτοκαλί 1 κρεμμύδι ξερό 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 ποτ. ...

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.
Κουνελάκι στιφάδο έχουμε ξαναδεί στο lovefood αλλά λίγο διαφορετικό μία εκδοχή από μαγείρισσα κρητικιά με κύμινο γιατί όπως είναι γνωστό στην Κρήτη βάζουνε κύμινο παντού :P Αυτή είναι η συνταγή της ξαδέρφης Ελένης που είναι πολύ κοντά σε αυτή την μάνας μου, απλά η μάνα μου βάζει μπαχάρι..   Τα υλικά μας 1 κουνέλι κομμένο ...

Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα.
Πιάτο με αρώματα Μαρόκου που δεν θα σας ξενίσει καθόλου, ο κουρκουμάς που είναι θαυματουργός και για την υγεία μας του δίνει καταπληκτικό χρώμα και το κύμινο αξεπέραστο άρωμα. Όλα τα υλικά βράζουν για πολλές ώρες για να μας δώσουν ένα φαγητό που λειώνει στο στόμα. Στο Μαρόκο θα το σέρβιραν με κουσκούς αλλά εμείς ...

Μελιτζάνες με παρμεζάνα στον φούρνο (melanzane alla parmigiano).

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζάνες με παρμεζάνα στον φούρνο (melanzane alla parmigiano).
Ένα τυπικό καλοκαιρινό Ιταλικό φαγητό είναι αυτό που έφτιαξα σήμερα, η μελιτζάνα με την παρμεζάνα όχι μόνο κάνουν ρίμα αλλά ταιριάζουν και γευστικά…   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες ) 4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες χοντρούτσικες 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1  αυγό (προαιρετικά) 100 γρ μοτσαρέλα (τριμμένη η κομμένη σε ...

Σαλάτα με νεκταρίνια, ντομάτα & μοτσαρέλα, σαλατονέκταρ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με νεκταρίνια, ντομάτα & μοτσαρέλα, σαλατονέκταρ.
Καλοκαιράκι και παίζουν διάφορα φρούτα βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια και είπα να κάνω μία δροσερή σαλάτα με γλυκό και τραγανό νεκταρίνι για να συνοδέψω ένα ιταλικό πιάτο με μελιτζάνες που θα αναρτήσω σύντομα. Το μυστικό της σαλάτας αυτής όπως και άλλων που φτιάχνουμε με φρούτα είναι να κόψουμε τα υλικά μας σε λεπτές φέτες για να ...

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψεύτικος μουσακάς στο τηγάνι. Αληθινή απόλαυση
Μια εύκολη εκδοχή του μουσακά , χωρίς μπεσαμέλ και χωρίς να λερώνετε πολλά σκεύη Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο  3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 καρότο τριμμένο 1 ...

Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.
Το τρώγαμε σαν δεκατιανό όλο το καλοκαίρι όταν είμαστε πιτσιρίκια, τριμμένη ντομάτα με φρέσκο ελαιόλαδο,  ρίγανη ή βασιλικό και φέτα. Ακόμα και τώρα μόλις το τρώω μου έρχονται αναμνήσεις από την γειτονία, τα ποδήλατα, το χωριό… Μην μου το πεις μπρουσκέτα όμως η απάντηση μου θα είναι “είχες μπρουσκέτα και στο χωρίο σου; Εμένα ψωμί ...

Παστίτσιο με πένες, έγραψε..

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Παστίτσιο με πένες, έγραψε..
Ναι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν τους αρέσει το χοντρό το μακαρόνι και υπάρχουν και μανάδες που πρέπει να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες αυτών των συνανθρώπων μας. Ο Ανιψιός δεν το τρώει το παστίτσιο λοιπόν με χοντρό μακαρόνι  και η μαμά του το φτιάχνει με πένες, η συνταγή δεν αλλάζει καθόλου η τεχνική ελάχιστα και εσείς ...

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ.
Οι σάλτσες με μπλε τυρί είναι ένας εύκολος τρόπος για να απογειώσετε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, εδώ θα δούμε μία πανεύκολη με ελληνικό γιαούρτι που μπορείτε να την σερβίρετε με οποιοδήποτε κομμάτι κρέας φούρνου ή σχάρας…   Τα υλικά μας (για μερίδες) 4 μπούτια κοτόπουλου (μπορείτε να κάνετε και ολόκληρο κοτόπουλο αν θέλετε στην σούβλα ή ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο