Έχουμε κάνει στο παρελθόν τζατζίκι με καρότο που στην ουσία είναι η χειμερινή εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και όπως σχολίασε και η Μαριλού η σωτηρία αυτών που τρώνε το αγγούρι και ζορίζονται γιατί δεν μπορούν να το χωνέψουν. Υπάρχει όμως και η καλοκαιρινή εναλλακτική το ξαδερφάκι του αγγουριού το κολοκυθάκι που είναι εξίσου νόστιμο και τραγανό…
Τα υλικά μας
- 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κολοκυθάκι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη (το στύβουμε για να φύγουν τα υγρά που δεν είναι πολλά)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο (βάλτε παραπάνω αν σας αρέσει να είναι τούρμπο)
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το φάμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να περάσει το σκόρδο στο γιαούρτι.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ελαιόλαδο και ελιές αν θέλουμε