LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ορεκτικά  /  8 Αυγούστου 2013

Τούμπανο-τζατζίκι με κολοκυθάκι.

by Παναγιώτης
Τζατζίκι με κολοκυθάκι
Ο Γιαννάκης τώρα που τελείωσε το σχολείο δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει και την βγάζει με την παρέα την παραλία ολημερίς παρακολουθώντας τα τούμπανα που κάνουν ηλιοθεραπεία…

Έχουμε κάνει στο παρελθόν τζατζίκι με καρότο που στην ουσία είναι η χειμερινή εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και όπως σχολίασε και η Μαριλού η σωτηρία αυτών που τρώνε το αγγούρι και ζορίζονται γιατί δεν μπορούν να το χωνέψουν. Υπάρχει όμως και η καλοκαιρινή εναλλακτική το ξαδερφάκι του αγγουριού το κολοκυθάκι που είναι εξίσου νόστιμο και τραγανό…

 

Τα υλικά μας

  • 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κολοκυθάκι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη (το στύβουμε για να φύγουν τα υγρά που δεν είναι πολλά)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο (βάλτε παραπάνω αν σας αρέσει να είναι τούρμπο)
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Ρίχνουμε  όλα τα υλικά μας σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το φάμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να περάσει το σκόρδο στο γιαούρτι.
  2. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ελαιόλαδο και ελιές αν θέλουμε

Στο ίδιο στυλ:

Τζατζίκι με καρότο Τζατζίκι με καρÏŒτο παιδιά μου λοιπÏŒν, οι ÏŒχι και πολύ μεγάλοι θυμούνται τις εποχές που τα καλοκαιρινά κηπευτικά (ντομάτες, αγγούρια κτλ) έβγαιναν μÏŒνο το καλοκαίρι, και καλά έκαναν γιατί είναι “καλοκαιρινά”. Θυμάμαι λοιπÏŒν σαν να ήταν χτες σε μία ταβέρνα...

Σούπερ κολοκυθόσουπα βελουτέ (Κολοκύθια τουμπανο vol. 2) Τα κολοκυθάκια σε πολλούς δεν αρέσουν γιατί τείνουν να είναι άνοστα (κυρίως αν τα σκίζεις στο βράσιμο) εξού και οι εκφράσεις: κολοκύθια με την ρίγανη, κολοκύθια, κολοκύθια τούμπανο.  Σε αυτή την συνταγή θα σμίξουμε το ταπεινÏŒ αλλά κατά τα άλλα...

Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι) Κολοκυθοανθοί, ανθοί ή κολοκυθολούλουδα που τα έλεγε και η γιαγιά μου και τα έριχνε στο ταψί με τα γεμιστά (μνήμες και σάλια).  Ένα πιάτο παραδοσιακÏŒ τσι Κρήτης και ένα απÏŒ τα πιο χαρακτηριστικά Κρητικά φαγητά.  Καταβροχθίζονται σε μία μπουκιά (άμα...

Μους λεμόνι με γιαούρτι . Βελούδινη αμαρτία Αυτή είναι μια πολύ απλή ,νÏŒστιμη και ελαφριά μους που θα κλείσει με επιτυχία κάθε γεύμα σας . Υλικά 1/2 κιλÏŒ γιαούρτι στραγγιστÏŒ  300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη 1 βανίλια 2 μεγάλα λεμÏŒνια χυμÏŒ και...

Tags

  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Παραδοσιακές
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα & γιαούρτι στον φούρνο
Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes