Την έμπνευση ,μου την έδωσε η φίλη μου η Barbie η μεγαλοπρεπής . Έβαλα και γω το δικό μου touch και ιδού . Το πόσο πάει η πραλίνα σοκολάτας με το μασκαρπόνε δε λέγεται , μόνο τρώγεται .
Υλικά
Για την κρέμα
- 200 γρ μασκαρπόνε
- 200 γρ μερέντα ή νουτέλα
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
Για τη βάση
- 100γρ μπισκότα digestive
- 80 γρ βούτυρο λιωμένο
Για το γλάσο σοκολάτας
- 120 γρ κουβερτούρα
- 60 γρ κρέμα γάλακτος
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη μερέντα με το μασκαρπόνε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια σε σαντιγί. Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι 20 εκατοστών τα μπισκότα με το βούτυρο όπως στο Ελληνικό τσιζκέικ . Ρίχνουμε από πάνω την μους. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα . Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας , όπως στο γλάσο σοκολάτας. Απλώνουμε πάνω στην τούρτα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα . Αν θέλουμε γαρνίρουμε με φουντούκια .
Μιλιόρι αγούρι, από Μαριλού κρόνια μας πολλά!
Είναι πολύ καλό…το έκανα και μου βγήκε τέλειο…ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!