Τούρτα Φράουλα – “Φράου Λία” η Μεγαλοπρεπής

Συνταγή από την/τον:

τούρτα φράουλα

Ο Θανάσης συμμετείχε στο εμπάργκο της φράουλας αλλά μόλις είδε την τούρτα λύγισε…ψυχούλα έχει κι αυτός.

Μας κακομαθαίνετε κυρία Λία ! ( η γνωστή εκ Ναυπλίου ορμώμενη). Μας βλέπω στην επόμενη γιορτή (που είναι μάλλον η δική μου !) να το τσούζουμε με τούρτα φράουλα . Στην υγειά μας !

Υλικά 

  • Τρία λευκά παντεσπάνια

Για το λευκό παντεσπάνι δείτε την συνταγή παντεσπάνι , απλά αφαιρέσετε το κακάο και προσθέσετε μια βανίλια.

Για την κρέμα

  • 600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 -3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Πως το κάνουμε : Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν πηχτή σαντιγί . (Η κρέμα γάλακτος πρέπει απαραιτήτως να είναι παγωμένη για να πετύχει η σαντιγί )

Για την γέμιση

  • 1 κιλό φρέσκες φράουλες κομμένες σε φετάκια( κρατάτε μερικές για το στόλισμα)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 σφηνάκια κονιάκ ή ουίσκι ή λικέρ
  • 1 κούπα φουντούκια χοντροκομμένα

Βάζουμε τις κομμένες φράουλες σε ένα μπολ ,τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις ραντίζουμε με το αλκοόλ . Τις αφήνουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να κατεβάσουν το ζουμί  τους . Με αυτό το ζουμί ραντίζουμε τα παντεσπάνια

Το στήσιμο της τούρτας : Στρώνετε σε κάθε παντεσπάνι σαντιγί και πασπαλίζετε με τις φράουλες και τα φουντούκια . Τέλος καλύπτετε την επιφάνεια της τούρτας με σαντιγί και στολίζετε φράουλες .

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (4 ψήφοι )
Τούρτα Φράουλα - "Φράου Λία" η Μεγαλοπρεπής , 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Πείτε μας κάτι

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο