
Μας κακομαθαίνετε κυρία Λία ! ( η γνωστή εκ Ναυπλίου ορμώμενη). Μας βλέπω στην επόμενη γιορτή (που είναι μάλλον η δική μου !) να το τσούζουμε με τούρτα φράουλα . Στην υγειά μας !
Υλικά
- Τρία λευκά παντεσπάνια
Για το λευκό παντεσπάνι δείτε την συνταγή παντεσπάνι , απλά αφαιρέσετε το κακάο και προσθέσετε μια βανίλια.
Για την κρέμα
- 600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 -3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Πως το κάνουμε : Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν πηχτή σαντιγί . (Η κρέμα γάλακτος πρέπει απαραιτήτως να είναι παγωμένη για να πετύχει η σαντιγί )
Για την γέμιση
- 1 κιλό φρέσκες φράουλες κομμένες σε φετάκια( κρατάτε μερικές για το στόλισμα)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 σφηνάκια κονιάκ ή ουίσκι ή λικέρ
- 1 κούπα φουντούκια χοντροκομμένα
Βάζουμε τις κομμένες φράουλες σε ένα μπολ ,τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις ραντίζουμε με το αλκοόλ . Τις αφήνουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να κατεβάσουν το ζουμί τους . Με αυτό το ζουμί ραντίζουμε τα παντεσπάνια
Το στήσιμο της τούρτας : Στρώνετε σε κάθε παντεσπάνι σαντιγί και πασπαλίζετε με τις φράουλες και τα φουντούκια . Τέλος καλύπτετε την επιφάνεια της τούρτας με σαντιγί και στολίζετε φράουλες .