Η συνταγή προέκυψε από την ανάγκη ανακύκλωσης των τυριών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο . Είναι κάτι ανάλογο με το αλμυρό κέικ που δείξαμε παλιότερα . Κάντε τα και θα με θυμηθείτε…( συγνώμη κυρία μου ποια είστε ; )
Περίπου 25 μεσαία κομμάτια
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 γιαούρτι
- ¾ κούπας λάδι
- 2 ½ κούπες φαρίνα
- ½ κουταλάκι baking
- 400γρ τυρί τριμμένο (φέτα + οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί)
- 5 φέτες μπέικον σε κομματάκια ( προαιρετικά)
- ελάχιστο αλάτι & πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
Πως το κάνουμε
Έλα καλή μου κοπέλα , σιγά που θα σε κουράσω ,του πανευκόλου λέμε .
Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά , προσθέτεις το γιαούρτι , ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις το λάδι, τα τυριά και το μπέικον , το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις . Προσθέτεις το αλεύρι και το baking σταδιακά , ανακατεύοντας με ένα κουτάλι . Βάζεις το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο. Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα φαρδύ ταψί . Πλάθεις τα τυροπιτάκια οβάλ σε μέγεθος μανταρινιού και τα αραδιάζεις στο ταψί σε απόσταση 2 εκατοστών το ένα από το άλλο . Πασπαλίζεις με παρμεζάνα .Ψήνεις στους 180 για μισή ωρίτσα περίπου μέχρι να ροδίσουν .
Άντε καλοφάγωτα !