Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

Συνταγή από την/τον:

Εύκολα τυροπιτάκια

“Σιγά καμάρι μου , μην το πας κάτω αμάσητο το τυροπιτάκι, ούτε κροκόδειλας να ήσουνα” είπε η κυρία Τιμοθέα στον εγγονό της τον Λάκη που φεύγει πάντα 5 λεπτά αφού έχει χτυπήσει το κουδούνι …

Η συνταγή προέκυψε από την ανάγκη ανακύκλωσης των τυριών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο . Είναι κάτι ανάλογο με το αλμυρό κέικ που δείξαμε παλιότερα . Κάντε τα και θα με θυμηθείτε…( συγνώμη κυρία μου ποια είστε ;  )

Περίπου  25 μεσαία κομμάτια 

 Υλικά 

  • 2 αυγά
  • 1 γιαούρτι
  • ¾ κούπας λάδι
  • 2 ½ κούπες φαρίνα
  • ½ κουταλάκι baking
  • 400γρ  τυρί τριμμένο (φέτα + οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί)
  • 5 φέτες μπέικον σε κομματάκια ( προαιρετικά)
  • ελάχιστο αλάτι & πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

 

Πως το κάνουμε

Έλα καλή μου κοπέλα , σιγά που θα σε κουράσω ,του πανευκόλου λέμε .

Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά , προσθέτεις το γιαούρτι , ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις το λάδι, τα τυριά και το μπέικον , το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις .  Προσθέτεις το αλεύρι και το baking  σταδιακά , ανακατεύοντας με ένα κουτάλι  . Βάζεις το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο.  Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα φαρδύ ταψί . Πλάθεις τα τυροπιτάκια οβάλ σε μέγεθος μανταρινιού και τα αραδιάζεις στο ταψί σε απόσταση 2 εκατοστών το ένα από το άλλο . Πασπαλίζεις με παρμεζάνα .Ψήνεις στους 180 για μισή ωρίτσα περίπου μέχρι να ροδίσουν  .

Άντε καλοφάγωτα !

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.0/5 (41 ψήφοι )
Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω , 4.0 από 5 βασιζόμενο σε 41 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο