Λείπει λίγη φαντασία τελικά από τούτο το σπίτι, απολαμβάνω τις διακοπές μου στο χωριό και προσπαθώ να μαγειρεύω και κάτι νέο κάθε μέρα, αλλά όταν σου έρχεται η μάνα σου με χοιρινές πάλι, ενώ τις φάγατε πριν 3 μέρες, τα πράγματα είναι δύσκολα. Είπα και εγώ να τις κάνω όπως κάνουν οι Άγγλοι τα roast τους με διάφορα λαχανικά αλλά μια που εδώ είναι Μεσόγειος δεν έχουμε τέτοια εποχή δαύκους άσπρους, καρότα και όλων των ειδών γογγύλια που κυκλοφορούν εκεί πάνω, το έφτιαξα το φαγητό με πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες…
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 4 μπριζόλες χοιρινές (τις μαρινάρισα )
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες χοντρές
- 4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες στα τέσσερα
- 4 μέτριες πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
- 4 μέτριες ντομάτες κομμένες στην μέση
- 4 πιπεριές κέρατο ολόκληρες
- 5-6 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη ξερή
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τις μπριζόλες όπως προανέφερα τις μαρινάρισα για να είναι ζουμερές και αρωματικές.
- Βάζουμε τις μπριζόλες και τα λαχανικά σε ένα ταψί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά γυρίζοντας μπριζόλες και λαχανικά για να μην μας καούν.