LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική, Πίτσες  /  23 Ιουλίου 2013

Πίτσα αλά Ελληνικά, αφράτη και χορταστική.

by Μαριλού
Πίτσα
– Τι κάνει μία ξανθιά όταν θέλει να παραγγείλει πίτσα;
– Περιμένει να πάει 3.00.
Γιατί ως γνωστόν στις 3 η μία δώρο…

Μπορεί οι Ιταλοί να είναι μάστορες τις πίτσας , αλλά ο Έλληνας  έβαλε την δική του έξτρα λάρτζ πινελιά στο ζυμάρι και στην επικάλυψη. Γιατί τι να λένε  οι λεπτές οι ζύμες και τα 4 ντοματίνια και η λίγη  μοτσαρέλα …εδώ μιλάμε για γεύμα κανονικό με τα ούλα του!  Όσο για το τι να βάλετε στην πίτσα σας…τι να σας πω κι εγώ , ότι θέλετε βάλτε, και τη μάνα και τον πατέρα σας άμα θέτε. Ενδεικτικά αναφέρω…

Για τη ζύμη βλέπε βασική συνταγή για ζυμάρι πίτσας .

Υλικά για ένα ταψί 28 επί 35 

  • 6 φέτες μπέικον 
  • 5 φέτες γαλοπούλα
  • 1/2  πιπεριά πράσινη , 1/2 κόκκινη
  • 100 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 5 κουταλιές κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας 
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 2 μικρές ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι , πιπέρι

Πως το κάνουμε 

  1.  Απλώνουμε πάνω στη ζύμη την κέτσαπ ή την σάλτσα ντομάτας . 
  2. Πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα γκούντα και την μισή ρίγανη.
  3. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μπέικον και την γαλοπούλα και τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω στο τυρί.
  4. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τις βάζουμε κι αυτές από πάνω .
  5. Απλώνουμε και τα μανιτάρια και από πάνω την φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.
  6. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο γκούντα και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.
  7. Ψήνουμε στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει τραγανό το ζυμάρι  .

Στο ίδιο στυλ:

Βασική ζύμη για πίτσα. Τέλος τα έτοιμα Αυτή η βασική ζύμη για πίτσα γίνεται πανεύκολα και πετυχαίνει πάντα . Μπορείτε  να κάνετε και παραλλαγές , προσθέτοντας ένα κουταλάκι ξερά αρωματικά στο ζυμάρι (όπως ρίγανη, θυμάρι κλπ) ή ακόμα να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης με τον ίδιο ακριβώς...

Πίτσα με ντοματινία, ρόκα & μοτσαρέλα είναι τρέλα! Η πίτσα η σπιτική είναι για μερακλήδες, η συγκεκριμένη πίτσα είναι βασισμένη στην γνωστή Ιταλική συνταγή και είναι ελαφριά και με φρέσκια γεύση γιατί την συνοδεύει η δροσιά και η πιπεράτη γεύση της ρόκας. Προσωπικά προτιμώ την λεπτή ζύμη στις...

Ζύμη για πίτσα λεπτή χωρίς μαγιά ή baking powder     Αυτή είναι μία  ζύμη για πίτσα που συνδυάζει τα εξής: είναι τραγανή, είναι λεπτή, είναι εύκολη, δεν έχει μαγιά, δεν έχει baking powder. Δοκιμάστε την και προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας πάνω της ;)   Τα υλικά...

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι. Πες το όπως θες   Αυτό το γλυκό με τα πολλά ονόματα , παίζει σε πολλές παραλλαγές , με ξηρούς καρπούς , αυγά, κρέμα , κουβερτούρα …η εκδοχή η δική μου είναι του πανευκόλου , δηλαδή για αρχάριους , αλλά στη γεύση είναι δύναμη...

Tags

  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Εύκολες
  • Παιδικό πάρτυ
  • Πάρτι

Πλοήγηση άρθρων

Σαρδέλες παστές, την ευλογιά σου πάστορα.
Σπαγγέτι με πέστο ψητής μελιτζάνας, το θέλω τώρα!

5 comments

  • Παναγιώτης
    23 Ιουλίου 2013

    Ελληνική πίτσα χωρίς μπέικον, γκούντα και παρμεζάνα γίνεται; Δεν γίνεται :P

    Reply
  • marilena
    23 Ιουλίου 2013

    Στο πλούσιο του πράγματος αναφερόμαστε κύριε Π. με τον όρο “Ελληνική”. Άμα είσαι εθνικιστής στην πίτσα, βάλε Λούτζα Μυκόνου , Λαδοτύρι Μυτιλήνης και μαστέλο Χίου μαζί με καρπούζι Αμαλιάδος …

    Reply
  • Παναγιώτης
    23 Ιουλίου 2013

    Έτσι να κρατάμε τα προσχήματα Κυρά Μαριλένα μου, κύριος, μην μας περάσει ο κόσμος για άξεστους…

    Reply
  • marilena
    23 Ιουλίου 2013

    Είμαι δούλα και κυρά και συ αμέσου δράσεως …κύριος χχ

    Reply
    • amantaroz
      22 Αυγούστου 2013

      bravo su afto ine poli kalo

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes