
– Περιμένει να πάει 3.00.
Γιατί ως γνωστόν στις 3 η μία δώρο…
Μπορεί οι Ιταλοί να είναι μάστορες τις πίτσας , αλλά ο Έλληνας έβαλε την δική του έξτρα λάρτζ πινελιά στο ζυμάρι και στην επικάλυψη. Γιατί τι να λένε οι λεπτές οι ζύμες και τα 4 ντοματίνια και η λίγη μοτσαρέλα …εδώ μιλάμε για γεύμα κανονικό με τα ούλα του! Όσο για το τι να βάλετε στην πίτσα σας…τι να σας πω κι εγώ , ότι θέλετε βάλτε, και τη μάνα και τον πατέρα σας άμα θέτε. Ενδεικτικά αναφέρω…
Για τη ζύμη βλέπε βασική συνταγή για ζυμάρι πίτσας .
Υλικά για ένα ταψί 28 επί 35
- 6 φέτες μπέικον
- 5 φέτες γαλοπούλα
- 1/2 πιπεριά πράσινη , 1/2 κόκκινη
- 100 γρ μανιτάρια σε φέτες
- 5 κουταλιές κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ. γκούντα τριμμένο
- 2 μικρές ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
- λίγη παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Απλώνουμε πάνω στη ζύμη την κέτσαπ ή την σάλτσα ντομάτας .
- Πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα γκούντα και την μισή ρίγανη.
- Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μπέικον και την γαλοπούλα και τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω στο τυρί.
- Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τις βάζουμε κι αυτές από πάνω .
- Απλώνουμε και τα μανιτάρια και από πάνω την φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο γκούντα και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.
- Ψήνουμε στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει τραγανό το ζυμάρι .
Ελληνική πίτσα χωρίς μπέικον, γκούντα και παρμεζάνα γίνεται; Δεν γίνεται :P
Στο πλούσιο του πράγματος αναφερόμαστε κύριε Π. με τον όρο “Ελληνική”. Άμα είσαι εθνικιστής στην πίτσα, βάλε Λούτζα Μυκόνου , Λαδοτύρι Μυτιλήνης και μαστέλο Χίου μαζί με καρπούζι Αμαλιάδος …
Έτσι να κρατάμε τα προσχήματα Κυρά Μαριλένα μου, κύριος, μην μας περάσει ο κόσμος για άξεστους…
Είμαι δούλα και κυρά και συ αμέσου δράσεως …κύριος χχ
bravo su afto ine poli kalo