Όποιος θέλει να φάει κάτι ελαφρύ παρακαλώ να ψάξει εδώ ή εδώ. Είστε ακόμα εδώ; Συνεχίζουμε με θάρρος και τσαγανό για να κάνουμε ένα κοτόπουλο με πλούσια σάλτσα με την δύναμη του μπέικον και του ελληνικού γιαουρτιού…
Τα υλικά μας ( για μερίδες)
Για το κοτόπουλο
- 4 κομμάτια κοτόπουλο (καλύτερα μπούτια)
- Πατάτες (προαιρετικά)
- Άλλα λαχανικά (προαιρετικά)
- 3-4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
- Σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
Για την σως
- 5 φέτες μπέικον κομμένες σε καρέ
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
- 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Ρίγανη φρέσκια
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
- Το κοτόπουλο μπορείτε να το κάνετε στο γκριλ ψήνοντας το αφού το έχετε προετοιμάσει με το ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Το τυλίγετε με μένα αλουμινόχαρτο και το ψήνετε 15 λεπτά από κάθε πλευρά και έπειτα ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για αλλά 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μπορείτε να το κάνετε με πατάτες στον φούρνο στην κλασσική συνταγή.
Για την σάλτσα μπέικον
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε για να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε την μουστάρδα, την φρέσκια ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Όταν μπέικον είναι έτοιμο κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και την χαμηλώνουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά και επιστρέφουμε το τηγάνι στην φωτιά για να ζεστάνουμε την σάλτσα δεν πρέπει να βράσει γιατί θα κόψει το γιαούρτι.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με την σάλτσα γιαουρτιού & μπέικον.